Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322980 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #420 на: 29 Април 2014, 21:02:28 pm »
Вип се тапа во се.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #421 на: 29 Април 2014, 21:13:39 pm »
Интернетот на оне е најтапа

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #422 на: 29 Април 2014, 21:49:38 pm »
На Оне сум веќе 8 години, мрежата супер им е ама интернетот катастрофа, ВИП а особено Т-Мобајл се далеку подобри на тоа поле. Ептен на живци ми иде во последно време тоа.

МЕне ONE ич не ми праат мерак... У задно време, многу често се случува да ми падне линија у сред зборење, или воопшто да не ми заѕвони телефонот, а да ми стигне порака дека сум пропуштил позив итн итн...

Се мислам да се пребацам на Т-Мобиле, со задржување на бројот. Да не знае некој како иде тоа?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #423 на: 29 Април 2014, 21:55:00 pm »
Мислам дека се плаќаше нешто симболично 100-200 денари, али не сум сигурен.. може и бесплатно да е.

Сега има убава тарифа на T. 650 денари со неограничени разговори кон сите мрежи и неограничен интернет. Плус може да се земе телефонче за мали пари. Јас земав S4 за 17 000, поевтино и од мобилара. ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #424 на: 29 Април 2014, 21:55:17 pm »
Заборавив да пишам дека тоа со линијата и мене често ми се случува, како и со пропуштените повици. Ептен им падна квалитетот последнава година...
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #425 на: 29 Април 2014, 22:20:43 pm »
Мислам дека се плаќаше нешто симболично 100-200 денари, али не сум сигурен.. може и бесплатно да е.

Сега има убава тарифа на T. 650 денари со неограничени разговори кон сите мрежи и неограничен интернет. Плус може да се земе телефонче за мали пари. Јас земав S4 за 17 000, поевтино и од мобилара. ;D
Ова е нешто ново? Пред 1месец менував тарифа и немаше таква понуда за тие пари.

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4395
« Одговори #426 на: 29 Април 2014, 22:22:29 pm »
Се мислам да се пребацам на Т-Мобиле, со задржување на бројот. Да не знае некој како иде тоа?
идеш у салон на т-мобиле,склучуваш договор,ти праат портација на бројот за највеќе еден ден и тоа е тоа.треба да ти биде платена последната сметка од оне

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #427 на: 29 Април 2014, 22:26:56 pm »

Ова е нешто ново? Пред 1месец менував тарифа и немаше таква понуда за тие пари.
http://www.t-mobile.mk/public/promo-649.nspx

Од пред некој ден е понудава... Јас планирам да земам. Со оваа тарифа Huawei Ascend P6 е 4500 денари..

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #428 на: 29 Април 2014, 23:10:13 pm »
Аууууууууууууу таман само нека потрае понудава до јуни и земав и јас P6

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #429 на: 29 Април 2014, 23:15:41 pm »
Тоа со недостапноста се случува кај сите оператори ... Најнагласено кај Вип. Мене на Оне ми се случување прилично често али послениве месеци ми се нема случено. Најчесто е заради мобилниот поради слаб сигнал менува мрежа од едџе во хдспа и обратно па си знае да заглави ...
Да тапа е нетот на Оне али подобро слаб нет отколку никаква мрежа. Т-Мобиле си се најдобри нема збор.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #430 на: 29 Април 2014, 23:55:46 pm »
Приметувам и јас дека штрајкува нетот на Оне во последно време, често врши премин од 2г во 3г исто така мрежата. Треба да поработат малку на тоа. Другиот број на Вип солидно си ја врши работата, само што таму во суперглупавиот службен пакет нема интернет.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #431 на: 30 Април 2014, 00:44:16 am »
идеш у салон на т-мобиле,склучуваш договор,ти праат портација на бројот за највеќе еден ден и тоа е тоа.треба да ти биде платена последната сметка од оне

Толку е само? Нема некоја „притаена агенда“?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #432 на: 30 Април 2014, 00:45:22 am »
Edna napomena od t-mobile samo cisto da si znaete deka netot e ekstra brz ali ne e neogranicen.Ubavo videte davaat 1gb net ekstra brz a posle brzinata pagja kolku da otvoris meil i koa otvaras fb kje ti treba 5 min dati pokaze slikite..Znaci ne e neogranicen.
Jas letoska se zaletav za slicna ponuda od 599 ama koga gi zapnav detalno da objasnat rekoa eden giga ima posle pagja brzinata bitno imas net i oni toa go smetaat za neograniceno.
Posle zemav tarifa od 799 den so neograniceno kon t-mobile 400min kon drugi mrezi i 2gb.net ustvari oni vikaat neograniceno ali 2gb leta netot posle mnogu se usporuva ali zatoa imaat na taa tarifa ekstra evtini telefoni HTC desire 500 go davaa za 1500 den mi prebija poeni plativ samo 300 ama pazete kon skrienite finti citaj ubavo sto tarifa zimas kaj mene porakite ne se gratis

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #433 на: 30 Април 2014, 00:49:25 am »
После 4 гига пага нетот на Тмобиле, пред некој месец мене ми стигна порака дека сум го надминал некој лимит, а иако во тарифата од 499 пишуваше дека е неограничен.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #434 на: 30 Април 2014, 00:51:53 am »
Пред година дена кога ја извадија примо 499 ден, интернетот беше неограбичен, односно 4гига после тоа се успорува. Реално кога ќе потрошиш 4гига. Јас цел месец гледав утакмици во живо преку тој интернет и не упеав да го потрошам. Така е сега и со новава тарифа.