ОНе e проблематична мрежата, и е на трето место после вип.
што тресна па преживеа...
ај да немам броеви од сите оператори ај да ти поверувам...
по класификација на квалитет на мрежа и прием иде редоследно вака:
-т.мобиле
-оне
-вип
вип само во скопје ја средија мрежата и имаат свои предаватели... секаде низ мк користат предаватели на т.моб а овие квалитетно ги клецаат во мозок со тоа што има ги успоруваат преносите и нтрансферот на податоци. тоа е поради ресурсите свои на предавател кои на прво место ги тураат своите корисници па што остане (ако остане) на вип даваат...
од т-мобиле имам 1 припејд број, чисто ради реда... од оне имам 2 постпејд броја и од вип имам 2 поспејд+3 припејд броја... со мене имам по еден од сите 3 цело време, а јас богами се движам низ државава и знам кој колку фаќа... мрдни од скопје малку и випот можеѓ слободно да го заборавиш... неможеш да добиеш, неможат да те добијат... стално покажува фул мрежа а уствари прием 0... оне по ретко се дешава да си недостапен, во принцип на повисоки места и кањони знае да има мали сметњи во тек на разговор но начелно си работи и лидерот е т-мобиле кој секаде има прием... ама буквално секаде... само заради начинот на кој работат и функционираат јас кај нив не идам никад више... тоа се мои лични убедувања...