Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322688 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #285 на: 16 Септември 2013, 23:48:35 pm »
што нема да прочиташ, воспоставување на повик во вип......никогаш немало

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #286 на: 16 Септември 2013, 23:57:08 pm »
До сега сум 10 год на ONE, никогаш не ми наплатувале за воспоставување на повик.
Тоа се некои тарифи, со се гратис и само плаќаш повик.

Исти к*рац во друго паковање.

За разлика од ВИП каде сите му се со воспоставување на повик.

е па баш и не.. мојата тарифа е со 2000 минути кон сите со мерење ПО СЕКУНДА без цена за воспоставување на повик. 100 минути кон странство со мерење по минута, 1000 смс пораки кон сите и неограничен интернет.

и колку што сум информиран, воспоставување на повик во ниеден пакет на вип нема. те тарифираат по времетраење на повик а не по позив...

да си знаете а и можете да проверите, пред да ја запукате тмата на безвезе муабет. ... сите припејд броеви од сите оператори се со цена за воспоставување на повик. сите поспејд од сите оператори се без цена на воспоставување на повик... кај сите е исто, затоа што со претплатата ти покажуваш лојалност а со припејдот нема лојалност и не знаат кога и дали воопшто некад ке туриш пак кредит за да збориш... а со постпејд се сигурни дека барем сумата ке ти ја земат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #287 на: 17 Септември 2013, 00:04:45 am »
Зависи од пакетот што ќе го одбереш. Избери правилно, нема да имаш сметка поголема од 1000 денари, што сметам дека е сосема прифатливо.

не сум сигурен. ова што јас го правам на вип, на т-шит би ме коштало бајаги повеќе... еве, и погоре пишав ама ја ке се повторам:

-2000 минути КОН СИТЕ оператори
-100 минути кон странство
-неограничен интернет
-1000смс КОН СИТЕ оператори

пакетот е 1500 денара.

јас не сум платил сметка помала од 2850 денари. врвот ми е околу 6.000 денари со роаминг.

нај мала сметка во т-шит ми беше 14.000 денари, а во оне 7.000

баш ме интересира пакет на т-шит кој би ми ги приуштил оние 3 битни работи кои ми се погоре пишани (смс и не ме занима баш) и после потрошените минути да имам 2,5 денари со се ддв по минута, без воспоставување на повик... ако има барем слично нешто како тој пакет би се сменил во т-шит одма... ама одма, само заради приемот.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #288 на: 17 Септември 2013, 00:13:31 am »
Се согласува со тебе онак е сега може ќе има поевтино на новиот мобилен провајдер
ќе почека ме ќе види ме :)

( Албафон )

Edit :

За сега поевтионо од ВИП како што каза НЕМА а да не речам и нема ДА ИМА .
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #289 на: 17 Септември 2013, 00:16:41 am »
Зависи од пакетот што ќе го одбереш. Избери правилно, нема да имаш сметка поголема од 1000 денари, што сметам дека е сосема прифатливо.

не сум сигурен. ова што јас го правам на вип, на т-шит би ме коштало бајаги повеќе... еве, и погоре пишав ама ја ке се повторам:

-неограничен интернет

пакетот е 1500 денара.

јас не сум платил сметка помала од 2850 денари. врвот ми е околу 6.000 денари со роаминг.

баш ме интересира пакет на т-шит кој би ми ги приуштил оние 3 битни работи кои ми се погоре пишани (смс и не ме занима баш) и после потрошените минути да имам 2,5 денари со се ддв по минута, без воспоставување на повик... ако има барем слично нешто како тој пакет би се сменил во т-шит одма... ама одма, само заради приемот.

Јас сум на Т - Мобајл.

1000 денари претплата

- 3000 минути кон СИТЕ мрежи
- 300 смс кон СИТЕ мрежи
- 3гб интернет

До сега не сум надмашил над 1000ка. А што се однесува до квалитет на добиена услуга, на Т-мобајл им нема рамни.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #290 на: 17 Септември 2013, 00:26:20 am »
T Mobile Play Total

Претплата: 2200
Неограничени разговори во мрежата на Т мобиле.
2000 минути кон сите други мрежи.
Неограничен интернет.
100 минути кон странство
20часа телевизија
1.9 денари за минута по надминувањето кон другите мрежи...

Епа onak, поскапа е од твојата за 25-30% грубо, ама нуди многу повеќе од 25-30% подобра услуга од твојата тарифа на која и да беше мрежа...

Edit: има и неограничени пораки кон сите мрежи. Воедно без надомест за воспоставување повик, и каде-каде подобар прием. Да не збориме за приступачните цени на телефони со оваа тарифа, и многу подобра грижа за корисници и мрежа на салони... Итн итн...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #291 на: 17 Септември 2013, 07:38:30 am »
доста често им се мењаат понудите на оне и вип,се тркаат кој да привлече повеќе корисници,па може некогаш оне,некогаш вип да има подобри понуди.во моментов оне со селект понудите нуди повеќе за истите или помалце пари.за разлика од нив па,т-мобиле се малце летаргични и не спуштаат така лесно цени,те намалени им се,ама за обичен корисник се сеуште прескапи

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #292 на: 17 Септември 2013, 07:43:24 am »
Далеку се од прескапи... Им треба повеќе време за да пуштат нешто добро, ама па од друга страна и ја би играл така кога би знаел дека имам најголем удел во пазарот. Како и да е, далеку се од прескапи.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #293 на: 17 Септември 2013, 08:20:10 am »
Сепак 99% од корисниците би плаќале 400-500 отколку 1000 на Т.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #294 на: 17 Септември 2013, 08:23:29 am »
Ама многу од корисниците не плаќаат толку колку што сите вие кажувате. Мене ми е 800 денари тарифата, ретко кога надминувам над тоа. Од друга страна, ако беше навистина така, тие 99% од корисниците веќе ќе беа на другите оператори... Ама не се. Т се убедливо први.

Воедно, имав и број на ONE, па и на VIP... Никогаш повеќе.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #295 на: 17 Септември 2013, 08:40:23 am »
користам ВИП како службен телефон и многу се нервирам кога треба да зборам 5-10 минути пред влез во зграда, пошто ако влезам во лифт ми се губи сигналот, додека со Т-мобиле никогаш не сум имал таков проблем

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #296 на: 17 Септември 2013, 09:52:24 am »
Јас сум на Т - Мобајл.

1000 денари претплата

- 300 смс кон СИТЕ мрежи
- 3гб интернет

До сега не сум надмашил над 1000ка. А што се однесува до квалитет на добиена услуга, на Т-мобајл им нема рамни.

кој пакет е тој? и колку ти е минута разговор одкако ке ги потрошиш минутите? прашувам затоа што јас трошам во просек околу 5.000 минути месечно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #297 на: 17 Септември 2013, 14:40:05 pm »
Јас сум на Т - Мобајл.

1000 денари претплата

- 300 смс кон СИТЕ мрежи
- 3гб интернет

кој пакет е тој? и колку ти е минута разговор одкако ке ги потрошиш минутите? прашувам затоа што јас трошам во просек околу 5.000 минути месечно...
[/quot

http://www.t-mobile.com.mk/public/business-smart.nspx

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #298 на: 17 Септември 2013, 18:01:39 pm »
Јас сум на Т - Мобајл.

1000 денари претплата

- 300 смс кон СИТЕ мрежи
- 3гб интернет

значи кога кажувате, кажувајте се како што треба, не ги доведувајте лугето во заблуда, бев во т-шит денес и проверив...

-прво и основно пакетот не е 1000 денари туку е 1178.
-второ овој пакет е САМО ЗА ПРАВНИ ЛИЦА, она што е малку потешко да се направи за секој човек и е наречен BIZNIS SMART L
-трето немаш минути кон странство а мене пресудни ми се истите. нај ниската тарифа за во странство е 159 денари минута... 5 минути да зборам со србија веќе е повеќе од она што јас го имам на вип како претплата. а кај се 100 минути?
-четврто, цена на минута по истекување и потрошување е 3,5 денари броена на МИНУТА бе...??!!
-патем речено прашај си колу ти е минута роаминг за околните соседни земји...

апсолутно неповолна понуда за мене...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #299 на: 17 Септември 2013, 18:04:11 pm »

-неограничен интернет

пакетот е 1500 денара.

да посочам само дека кога пишав 2000 минути кон сите оператори, тоа не значеше и во вип... во вип ми е неограничено бесплатно и не куца од тие 2000 минути...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk