Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373574 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8264
  • Плинаш!!!
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #870 на: 02 Ноември 2014, 15:26:25 pm »
Рестартирај го телефонот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #871 на: 03 Ноември 2014, 01:23:43 am »
јас ги направив и се поврза... одма си купив еден пакет од 299 денари за 1 гига и ме боле стапот сега...

Mobile Surf Medium   1 GB   299
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5436
  • Пиши лаже
« Одговори #872 на: 03 Ноември 2014, 01:28:13 am »
Никако да им текне да т мобиле да ги намалат цениве а интернет... Изгор се.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #873 на: 03 Ноември 2014, 01:32:21 am »
ама па и фуче без проблем... што ако имам 5 гигабајти на оне, кога со нивната усрана брзина неможам ни 2 да потрошам за цел месец? а гледам сега со 20 гига го пуштиле истиот пакет.. па што ако има 20? и 50 да турат џабе е, нема да успееш да потроши како што реков ни 2... само народ да се лаже... на т-лопови цената им е повисока ама барем добиваш интернет како што треба... ова на оне и на вип е како на времето дајлап кога користевме преку телефон фиксен... ма и тој беше побрз, да им го начукам со се јајца...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #874 на: 03 Ноември 2014, 09:48:42 am »
Јас потрошив 17.5 GB од тој истиот шугав интернет на Оне во минатиот месец.

Колку милиони денари треба на Те за истата количина?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #875 на: 03 Ноември 2014, 10:08:33 am »
Има една теорија зошто толку е добра мрежата на Т и мобилниот интернет ...

..... зошто освен МВР и вработените во Т ретко кој ја користи.

;D ;D ;D

(троламе малку)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #876 на: 03 Ноември 2014, 10:45:27 am »
ако си начекал добар прием на 3Г па удриш на тетеринг, може... ама само за на мобилен, некако ми е невозможно.. прво и основно толку многу чекам да се лоадира страница, да за неколку минути почињам да се нервирам, што ја губи смислата на користењето нет, па гасам и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #877 на: 03 Ноември 2014, 10:53:32 am »
Дечки, да прашам нешто. Како оди тоа добивање на бонуси за земање на телефон во Вип? Досега некој добил? Веќе 6 години сум на вип досега бонуси не ми дале, последниов договор плаќав повисока тарифа, во февруари ми истекува. Треба да поднесам некое барање за да ми доделат или? И дали на пример ако го продолжам 3 месеци унапред ќе можам да добијам бонуси или мора да чекам додека не ми се јават за продужување, односно до февруари?? И уште нешто, дали можам да комбинирам кеш со бонуси?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #878 на: 03 Ноември 2014, 11:01:14 am »
Не да беше добар, одличен. Повремено играв и мултиплеер BF3 на него. Блиску изгледа имам репетитор и беше во ред. Знае да  нервира кога одеднаш ќе пропадне мрежата кога си во некоја дупка. Двајца газди досега, трети на повидок, све мој до мојега. Недоволни инвестиции во мрежата, незадоволни корисници колку сакаш. Се на се, релативно несериозен оператор, штета што нема да дојде уште еден да им ги размачка носевите на сите. Тепаат профит ко луди, а плачат дека намалувањата на цените им дошле до јајца.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #879 на: 03 Ноември 2014, 11:18:17 am »
Јас сум презадоволен од 4Г-то на Вип.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5436
  • Пиши лаже
« Одговори #880 на: 03 Ноември 2014, 12:31:19 pm »
ама па и фуче без проблем... што ако имам 5 гигабајти на оне, кога со нивната усрана брзина неможам ни 2 да потрошам за цел месец? а гледам сега со 20 гига го пуштиле истиот пакет.. па што ако има 20? и 50 да турат џабе е, нема да успееш да потроши како што реков ни 2... само народ да се лаже... на т-лопови цената им е повисока ама барем добиваш интернет како што треба... ова на оне и на вип е како на времето дајлап кога користевме преку телефон фиксен... ма и тој беше побрз, да им го начукам со се јајца...
У право си за тоа. Ми направија некои фрки тие од Сапортот при продолжување на договорот, па чекам до вечер да видам што ке испадне. Требаше да го имам истиот пакет како твојот за 100 денари, промотивно е на Договор 24 кога се продолжува.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18040
« Одговори #881 на: 03 Ноември 2014, 12:49:14 pm »
Дечки, да прашам нешто. Како оди тоа добивање на бонуси за земање на телефон во Вип? Досега некој добил? Веќе 6 години сум на вип досега бонуси не ми дале, последниов договор плаќав повисока тарифа, во февруари ми истекува. Треба да поднесам некое барање за да ми доделат или? И дали на пример ако го продолжам 3 месеци унапред ќе можам да добијам бонуси или мора да чекам додека не ми се јават за продужување, односно до февруари?? И уште нешто, дали можам да комбинирам кеш со бонуси?

За какви бонуси збориш?
Договор може да се обнови 3 месеци пред истекување.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
« Одговори #882 на: 03 Ноември 2014, 13:06:54 pm »
Мартин, 6 месеци, но има еден многу битен заеб на кој што морате да пазите. Знам, пошто јас се заебав.

Договорот можете да го обновите 6 месеци пред истекот на стариот, НО почнува да важи од денот кога ќе истече стариот, односно тек после 6 месеци. Технички, ако направиш така договор не ти е на 2 години, туку на 2.5.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #883 на: 03 Ноември 2014, 13:24:10 pm »
Да да знам дека почнува да важи од истекот...

Мартин, бонуси(пари)  пример 10000 кои може да се искористат за земање телефон, односно замена за кеш.

Едит: Зеро во Вип не може пред 3 месеци. Во Т,  да.
« Последно менување: 03 Ноември 2014, 14:19:05 pm Allexxander »

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #884 на: 03 Ноември 2014, 13:30:48 pm »
Да да знам дека почнува да важи од истекот...

Мартин, бонуси(пари)  пример 10000 кои може да се искористат за земање телефон, односно замена за кеш.
Јас има слушнато за такви бонуси кај Т-Моб (кај физички лица). Корисник сум кај нив ама како правно лице и до сега немам добиено некаков бонус  ::) мислам дека на правни не одобруваат бонуси. Ако даваат кажетте па да одам да се борам :) за бонус