Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 379856 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7249
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #825 на: 24 Октомври 2014, 22:17:32 pm »

Мене ме интересира што ти заклучи од мислењето на онак за оне?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #826 на: 24 Октомври 2014, 23:11:15 pm »
Дека се полоши и од ВИП чим им паѓа разговор кога се менува од 3г на 2г.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #827 на: 24 Октомври 2014, 23:19:09 pm »
разговор со сервисниот центар на ОНЕ (грижа за корисници) на 181.

пред 3 дена:
-добар ден, имам проблем со интернетот на мобилниот. многу често ми е спор, па и нај обични страници без ич слики му треба бајаги време да ги учита...
_а како ви е поставен сетингот за 3Г? мануелно само на 3Г или автоматско?
-автоматско секако, се движам натака навака, нема сегде 3Г мрежа.
_за да ви биде исклучиво брз интернетот ке мора да го поставите мануелно само на 3Г.
-ок, благодарам, ке го направам тоа веднаш.

ги (ја) послушав (операторката). направив така. осетно се подобри интернетот. но од следниот ден почна да ми се случува да ми крашува разговорот. среде разговор, едноставно ке се прекине врската, а и видно мрежата цело време се движеше помеѓу 2 и ниедна црта прием, па така денес, после 3 дена заебанции, пак се јавувам на дотичното бројче.

-добар ден, имам проблем со приемот на вашата телефонска мрежа. многу често ми се прекинува разговорот, но и често сум недостапен, т.е. гледам на приемот дека едвај 2 црти е цело време, многу ретко се случува нешто погоре да има.
_да господине (повторно лепушав женски глас), да ве прашам, сетингот за мобилен интернет на што ви е наместен, на мануелно 3Г или на автоматско?
-пааа.. овај... иако за телефонска мрежа се јавив, не за интернет, кога веке прашувате, ке ви кжам... пред 3 дена се јавив тука кај вас и се пожалив на интернетот, ми беше кажано, да го наместам на мануелно 3Г, и интернетот се оправи..
_е па, ке мора да го преправите на автоматско и ке ви се поправи приемот со телефонот и разговорите.
-чекај, каква врска има тоа?
_па има, приемот и за телефонските разговори иде преку едната или другата мрежа. ако сте го ставиле на 3Г тогаш само таа мрежа ја користите, и секогаш кога ке се изгуби, а вие зборувате, едноставно се губи и приемот па соодветно на тоа и телефонскиот разговор се прекинува...
-и чаре?
_па вратете го на автоматско и ке немате проблем со разговорите.
-можеби да, но ке имам проблем со интернетот!
_па на нас од ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ни рекоа да им пренесуваме на луѓето да бираат што им е по приоритетно, тоа да го прават.. ако ви е нетот по приоритетен, тогаш мануелно на 3Г, а ако се разговорите, тогаш автоматско....
-чекај малку... мене ми есе приоритетни и двете... ако не ми беа, немаше да зимам пакет со неограничено КОН СИТЕ РАЗГОВОРИ и дури 5 ГИГАБАЈТИ интернет на мобилен
_незнам што да ви кажам, НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРЖКА НИ РЕКОА ТАКА ДА ПОСОЧУВАМЕ..
-абе ало, ми требаат и двете опции... ги плаќам и двете опции... ги сакам и двете опции, ЗАТОА И ГИ ПЛАЌАМ...
_да, ам  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА НИ РЕКОА ДЕКА...
-да да, сватив, да бираме ние или тоа или тоа, неможе и двете...
_па така се сведува, дека имате избор, затоа што  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА..
-АБЕ ДА ИДЕТЕ У ТРИ ЛЕПЕ ПИ*КЕ МАТЕРИНЕ И ТИ ПАПАГАЛУ ЕДЕН И ТЕХНИЧКАТА ПОДДРШКА И ОНЕ И СЕ ПО СПИСОК!! ова е класичен заеб... ебате поддршката, ебате, кога имаш ТЕЛЕФОН со ИНТЕРНЕТ и можеш да бираш или едното или другото да ти бидат добри... никако и двете...

исто како да купиш 4 нови гуми и да ти речат, бирај кои две гуми да ти тресат...  тотално сум се разочарал од оне... ги сметав за подобри од вип, ама по се изгледа се исти курац... само што потпишав со нив пред месец-два... следно ми е во т-шит да видам...

Каде го прочита тоа?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #828 на: 24 Октомври 2014, 23:22:18 pm »
разговор со сервисниот центар на ОНЕ (грижа за корисници) на 181.

пред 3 дена:
-добар ден, имам проблем со интернетот на мобилниот. многу често ми е спор, па и нај обични страници без ич слики му треба бајаги време да ги учита...
_а како ви е поставен сетингот за 3Г? мануелно само на 3Г или автоматско?
-автоматско секако, се движам натака навака, нема сегде 3Г мрежа.
_за да ви биде исклучиво брз интернетот ке мора да го поставите мануелно само на 3Г.
-ок, благодарам, ке го направам тоа веднаш.

ги (ја) послушав (операторката). направив така. осетно се подобри интернетот. но од следниот ден почна да ми се случува да ми крашува разговорот. среде разговор, едноставно ке се прекине врската, а и видно мрежата цело време се движеше помеѓу 2 и ниедна црта прием, па така денес, после 3 дена заебанции, пак се јавувам на дотичното бројче.

-добар ден, имам проблем со приемот на вашата телефонска мрежа. многу често ми се прекинува разговорот, но и често сум недостапен, т.е. гледам на приемот дека едвај 2 црти е цело време, многу ретко се случува нешто погоре да има.
_да господине (повторно лепушав женски глас), да ве прашам, сетингот за мобилен интернет на што ви е наместен, на мануелно 3Г или на автоматско?
-пааа.. овај... иако за телефонска мрежа се јавив, не за интернет, кога веке прашувате, ке ви кжам... пред 3 дена се јавив тука кај вас и се пожалив на интернетот, ми беше кажано, да го наместам на мануелно 3Г, и интернетот се оправи..
_е па, ке мора да го преправите на автоматско и ке ви се поправи приемот со телефонот и разговорите.
-чекај, каква врска има тоа?
_па има, приемот и за телефонските разговори иде преку едната или другата мрежа. ако сте го ставиле на 3Г тогаш само таа мрежа ја користите, и секогаш кога ке се изгуби, а вие зборувате, едноставно се губи и приемот па соодветно на тоа и телефонскиот разговор се прекинува...
-и чаре?
_па вратете го на автоматско и ке немате проблем со разговорите.
-можеби да, но ке имам проблем со интернетот!
_па на нас од ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ни рекоа да им пренесуваме на луѓето да бираат што им е по приоритетно, тоа да го прават.. ако ви е нетот по приоритетен, тогаш мануелно на 3Г, а ако се разговорите, тогаш автоматско....
-чекај малку... мене ми есе приоритетни и двете... ако не ми беа, немаше да зимам пакет со неограничено КОН СИТЕ РАЗГОВОРИ и дури 5 ГИГАБАЈТИ интернет на мобилен
_незнам што да ви кажам, НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРЖКА НИ РЕКОА ТАКА ДА ПОСОЧУВАМЕ..
-абе ало, ми требаат и двете опции... ги плаќам и двете опции... ги сакам и двете опции, ЗАТОА И ГИ ПЛАЌАМ...
_да, ам  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА НИ РЕКОА ДЕКА...
-да да, сватив, да бираме ние или тоа или тоа, неможе и двете...
_па така се сведува, дека имате избор, затоа што  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА..

-АБЕ ДА ИДЕТЕ У ТРИ ЛЕПЕ ПИ*КЕ МАТЕРИНЕ И ТИ ПАПАГАЛУ ЕДЕН И ТЕХНИЧКАТА ПОДДРШКА И ОНЕ И СЕ ПО СПИСОК!! ова е класичен заеб... ебате поддршката, ебате, кога имаш ТЕЛЕФОН со ИНТЕРНЕТ и можеш да бираш или едното или другото да ти бидат добри... никако и двете...

исто како да купиш 4 нови гуми и да ти речат, бирај кои две гуми да ти тресат...  тотално сум се разочарал од оне... ги сметав за подобри од вип, ама по се изгледа се исти курац... само што потпишав со нив пред месец-два... следно ми е во т-шит да видам...

Каде го прочита тоа?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #829 на: 24 Октомври 2014, 23:54:06 pm »
Место да губеше време да болдираш и зголемуваш фонт, доволно ќе беше да го прочиташе убаво текстот.

Онак има "проблем" со тоа што сака нон стоп да биде на 3Г МАНУЕЛНО подесена мрежа. Каде читаш ти дека мрежата паѓа а е на АВТОМАТСКО бирање?

Мојот одговор на неговиот "проблем" е со цел да увиди дека.можеби не е до операторот туку до неговиот мобилен уред и очекувањата дека кај и да се движи треба да има целосна 3г мрежа.
Ти веднаш се подаде ко млада невеста и заклучи дека мрежата на оне е небаре полоша и од вип, иако многу луѓе го тврдат сосем спротивното овде.
За крај, некој падобранец ќе прочита нешто пишано по тинејџерска логика и ќе си помисли дека е стварно така.

И ако продолжиш вака несериозно да резонираш, има да те стаам како точка на следна седница на влада, јасно?

;D ;D ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #830 на: 25 Октомври 2014, 00:04:41 am »
Глупости. Само неписмена техничка подршка може такво нешто да каже. Некој да не очекува доктор по телекомуникации да ти се јави на линија?
 Знае мрежата да киксне понекогаш на Оне, веднаш се враќа во нормала. Во зависност од местоположбата секако. За патници и зависници, само Те еале е опција. А и како нема да биде, гратис да добиеш монопол со мрежа, 2 милиона претплатници и останато.
Околу уредите, претходниот Е икспериа ми трокираше почесто на мрежата, сегашниот Л70 нема никаков проблем. Често е и хардверски проблем, ретко кој го признава и гледа тоа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #831 на: 25 Октомври 2014, 00:18:32 am »
Мене искрено и одговорот од техничката ми е сосема логичен. Едноставно мануелно избрана 3г мреза и очекување е обратнопропорционална дека истата е секаде 100% покриена. Не само во МКД, истото е и во многу западноевропски земји.
На Китка единствен телефон кој работи без прекини во сигнал (без разлика 2г 3г оператор и сл.) е еден стар Ериксон со антена на извлекување ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #832 на: 25 Октомври 2014, 00:26:12 am »
Морам да резонирам така, очигледно се така се одвива се на форумов во последно време. Паѓаат разговори додека е на 3г затоа што немаат покриеност од 3г насекаде. ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #833 на: 25 Октомври 2014, 01:22:28 am »
^ ај пиши ебола. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #834 на: 25 Октомври 2014, 01:46:03 am »
Место да губеше време да болдираш и зголемуваш фонт, доволно ќе беше да го прочиташе убаво текстот.

Онак има "проблем" со тоа што сака нон стоп да биде на 3Г МАНУЕЛНО подесена мрежа. Каде читаш ти дека мрежата паѓа а е на АВТОМАТСКО бирање?

Мојот одговор на неговиот "проблем" е со цел да увиди дека.можеби не е до операторот туку до неговиот мобилен уред и очекувањата дека кај и да се движи треба да има целосна 3г мрежа.
Ти веднаш се подаде ко млада невеста и заклучи дека мрежата на оне е небаре полоша и од вип, иако многу луѓе го тврдат сосем спротивното овде.
За крај, некој падобранец ќе прочита нешто пишано по тинејџерска логика и ќе си помисли дека е стварно така.

И ако продолжиш вака несериозно да резонираш, има да те стаам како точка на следна седница на влада, јасно?

;D ;D ;D

онак нема таков проблем како што ти посочуваш... онак сака да има и добар интернет и добар телефонски прием.. онак за тоа плаќа, онак за тоа сите телефони ги префрли во оне, мислејки дека се добри, онак им поверува на членовите тука што пишуваа дека немаат проблем со оне, интернетот си фуче, телефонски разговор не им паднал итн итн...  онак свати дека тие што викаат дека не им паднал тлефонски разговор очигледно имаат по 2-3-4 разговори на ден... онак се поише е разочаран од оне... онак плука по оне... и тоа со зелени, лигави и волумеснки зголемени од петици извадени шлајмови... боље у вип да си останев... џабе трчав по документи, сим картици да мењам и останато... ЏАБЕ.. исти курац се па и полоши...

е тоа онак го кажа.. кој свати, свати... кој не, ке свати кај и да е, пошто се спајаат дотичните 2 оператори... и едните и другите се тешко срање... сега ке бидат срање на квадрат...

патем речено... ни во сад, но во нов зеланд, ни во австралија нити било каде што шетав по светов, не ми се случи да ми крашне телефонски разговор и во движење и во стоење и во возење... само тука... ете често идам и за србија... и таму има вип, ама како друг вип да е.. ни таму не ми паднал разговор (имам српска картица) а и во гејлада со гејладската картица не ми паднал повик... само тука во оваа ебена мобилна телефонија на понуда, сите се прават експерти и што највише од кожа ме вади е муабетот што и двете операторки ми го кажаа СИТЕ НИЕ СИ БИРАМЕ ШТО НИЕ Е ПО ПРИОРИТЕТНО... како бе така? што не бираат во другите земји? само кај нас бираме и наместо да го користам телефонот и да си бркам работа, јас треба да се јебавам со избор на мрежи...

ГОМНА!! е тоа се и вип и оне... ГОМНА НА КУП!!
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #835 на: 25 Октомври 2014, 10:04:28 am »
Кога шеташе по земјите со англиско говорно подрачје? Користеше тогаш смартфон?

За твое инфо јас далеку од тоа дека правам 2-3 разговори дневно и повеќето се >10 м. А можам слободно да те уверам дека во Словенија, Австрија, Чешка, Белгија, Грција ми се случувало кога мануелно ќе селектирам мрежа на 3Г да кога ќе се убутам меѓу згради да падне како од шала.

А ако стварно мислиш дека Вип имале подобра мрежа од Оне, јас стварно немам што повеќе да додадам освен да ти се извинам ако погрешно сум те навел да избереш друг оператор. Едноставно не претпоставивав дека ти очекуваш да имаш фул 3Г мрежа ( и во движење), мануелно подесена на кинески телефон.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45033
  • Il Moderatore
« Одговори #836 на: 25 Октомври 2014, 10:12:11 am »
Јас сум на Т-мобиле и цело време на телефонот кога користам интернет, мануелно свичувам на 4г и после враќам на 2г за телефонијата да работи прописно. 2Г е сосема доволно и за по некоја фејсбук, скајп, вајбер порака. Ем помалку арчи батерија. Кога експлицитно ми треба интернет, свичувам преку едно апликацииче кое ми е на десктоп, веднаш до телефонската апликација.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #837 на: 25 Октомври 2014, 12:03:59 pm »
Онак, 3г мрежата многуу троши батерија.. Префрлајси 3г/2г кога ќе користиш интернет, и кога не користиш... И така и разговорите нема да ти прекинуваат или што и да ти прават...

П.с.  Еве покриеност на 3г на One.. Значи неможи секаде со 3г да работиш..

Еве покриеност на 3г на т-мобајл.. Се гледа дека е значително подобра мрежата..

А еве и вип на 3г.. Ма да не ми се верува.. тие уште 2г не им е како што треба, не па 3г..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15173
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #838 на: 25 Октомври 2014, 12:13:45 pm »
Изгледа ке си се вратам во Т ебале,менувај 2г 3г 4г да го еам јас дали да возам,дали да зборам на тел.дали да проверам нешто на нет дали да менвам мрежа...Многу операции се тоа... ;D

едит: Вип имаат мрежа кај шо други немаат,долу во рек низ цел коп има другите поточно оне е попара,а т-ебале е малку послаб од вип.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #839 на: 25 Октомври 2014, 12:19:47 pm »
Па си влкучуваш 2г и си тераш :)