Место да губеше време да болдираш и зголемуваш фонт, доволно ќе беше да го прочиташе убаво текстот.
Онак има "проблем" со тоа што сака нон стоп да биде на 3Г МАНУЕЛНО подесена мрежа. Каде читаш ти дека мрежата паѓа а е на АВТОМАТСКО бирање?
Мојот одговор на неговиот "проблем" е со цел да увиди дека.можеби не е до операторот туку до неговиот мобилен уред и очекувањата дека кај и да се движи треба да има целосна 3г мрежа.
Ти веднаш се подаде ко млада невеста и заклучи дека мрежата на оне е небаре полоша и од вип, иако многу луѓе го тврдат сосем спротивното овде.
За крај, некој падобранец ќе прочита нешто пишано по тинејџерска логика и ќе си помисли дека е стварно така.
И ако продолжиш вака несериозно да резонираш, има да те стаам како точка на следна седница на влада, јасно?

онак нема таков проблем како што ти посочуваш... онак сака да има и добар интернет и добар телефонски прием.. онак за тоа плаќа, онак за тоа сите телефони ги префрли во оне, мислејки дека се добри, онак им поверува на членовите тука што пишуваа дека немаат проблем со оне, интернетот си фуче, телефонски разговор не им паднал итн итн... онак свати дека тие што викаат дека не им паднал тлефонски разговор очигледно имаат по 2-3-4 разговори на ден... онак се поише е разочаран од оне... онак плука по оне... и тоа со зелени, лигави и волумеснки зголемени од петици извадени шлајмови... боље у вип да си останев... џабе трчав по документи, сим картици да мењам и останато... ЏАБЕ.. исти курац се па и полоши...
е тоа онак го кажа.. кој свати, свати... кој не, ке свати кај и да е, пошто се спајаат дотичните 2 оператори... и едните и другите се тешко срање... сега ке бидат срање на квадрат...
патем речено... ни во сад, но во нов зеланд, ни во австралија нити било каде што шетав по светов, не ми се случи да ми крашне телефонски разговор и во движење и во стоење и во возење... само тука... ете често идам и за србија... и таму има вип, ама како друг вип да е.. ни таму не ми паднал разговор (имам српска картица) а и во гејлада со гејладската картица не ми паднал повик... само тука во оваа ебена мобилна телефонија на понуда, сите се прават експерти и што највише од кожа ме вади е муабетот што и двете операторки ми го кажаа СИТЕ НИЕ СИ БИРАМЕ ШТО НИЕ Е ПО ПРИОРИТЕТНО... како бе така? што не бираат во другите земји? само кај нас бираме и наместо да го користам телефонот и да си бркам работа, јас треба да се јебавам со избор на мрежи...
ГОМНА!! е тоа се и вип и оне... ГОМНА НА КУП!!