Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 288293 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #60 на: 12 Февруари 2013, 15:42:07 pm »
Уште праите муабет за мобилниве педератори?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #61 на: 12 Февруари 2013, 21:06:13 pm »
Денеска ме изнервираа малце и од ОНЕ, :) Сакав сите броеви од фирмата да ги префрлам таму, зошто пред тоа бев и на Т-Мобиле па им дадов листа со броеви и предплати и колку бонус ќе ми определат. И за 10 броја, со вкупна предплата 6000ден, доделиле бонус од 24.000ден кој може да се користи како се сака, ако сум одберел друг телефон можело и некоја к повеќе. Незнам која им е математиката, минатиот договор за 4 броја и 3200 предплата вкупно ми доделија 28к ден. Така да незнам што да правам во недоумица сум. Тарифите им се одлични, и до 15.02.2013 има некоја акција 2 пати повеќе разговор и  нет но премногу малце бонус даваат, сигурен сум дека на друга мрежа би добил повеќе.

Незнам со кого си правел муабет, ама барај го шефот.
Побарај подобра понуда, дај му споредба со друг оператор.

За споредба со т-мобајл, за слична сума на сметка од 3 броеви, не даваат да земиш само 1 апарат поскап. Мора да земиш 3 поевтини.
Зоштооо ??
Секаде можи, освен кај нив.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1213
« Одговори #62 на: 12 Февруари 2013, 21:24:14 pm »
Братучедки се префрли на оне со 8 броја бизнис пакет, од тмоб, им дадоа две с3 им ги платија пеналите кај тмоб им загарантираа сметка  од 7к месечно, јако, ја ипак би прашал и во вип, кај вип сум 3 та год и презадоволен

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
« Одговори #63 на: 12 Февруари 2013, 21:39:11 pm »
Денеска ме изнервираа малце и од ОНЕ, :) Сакав сите броеви од фирмата да ги префрлам таму, зошто пред тоа бев и на Т-Мобиле па им дадов листа со броеви и предплати и колку бонус ќе ми определат. И за 10 броја, со вкупна предплата 6000ден, доделиле бонус од 24.000ден кој може да се користи како се сака, ако сум одберел друг телефон можело и некоја к повеќе. Незнам која им е математиката, минатиот договор за 4 броја и 3200 предплата вкупно ми доделија 28к ден. Така да незнам што да правам во недоумица сум. Тарифите им се одлични, и до 15.02.2013 има некоја акција 2 пати повеќе разговор и  нет но премногу малце бонус даваат, сигурен сум дека на друга мрежа би добил повеќе.

Барај си подобра понуда ич гајле да не ти е.  8) На крај ќе попуштат и ќе ти дадат. И најмала заработка да имаат им се исплати.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #64 на: 12 Февруари 2013, 21:53:29 pm »
Toj бонус е за моб. да земеш?

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #65 на: 13 Февруари 2013, 09:30:45 am »
Да да за мобилен бонус, или пак да  неплаќаш сметки за мобилен до таа сума. Но зошто гледам нема разлика дали продолжувам 4 или 10 броја ќе изиграм на друг начин со нив. Не го продолжувам со нив договорот сега, иако имаат одлична промоција на Бизнис Тотал тарифите, ќе чекам да ми пратат понуда они за постојните 4 броја и нивно продолжување, како и преклани мислам дека ќе има околу 25к бонус пак. Ќе си земам телефон што ќе зимам и по неколку дена ќе подпишам договор за нови 6 броја за кој повторно ќе има одреден бонус(секако помал) и тогаш ќе земам неколку поефтини телефони. А договорот не го продолжувам доека не испадне Галакси С4 за да земам таков. Попосле ќе одам до салонот да и кажам како ќе правам и дали претпоставките ми се во ред.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #66 на: 13 Февруари 2013, 11:32:52 am »
A be site se kozoderi. VIP e najeftin. Ne idete vo One ne gi biva celosno kako operator.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #67 на: 13 Февруари 2013, 11:33:25 am »
Зошто?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #68 на: 13 Февруари 2013, 11:37:53 am »
зошто Бугар не ги сака, ете зашто

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #69 на: 13 Февруари 2013, 11:39:04 am »
Зошто не фаќа во Чад.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #70 на: 13 Февруари 2013, 11:41:13 am »
Prvo nemaat nikakov odnos kon klienti. Vtoro lazat mnogu. Vo ONE trebiT uboo otvoranje oci i citanje po dvapati na sve. Za telefoni ne znam ne kupuvam od Tuka osven ako ne mi dadat nekoj besplaten. Pa posle i toj se prodava za pari sekako :)

T-mobile se najdobri. I odnos, i priem i sekako na rodnina mu odbija natpisano vo smetkite.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #71 на: 13 Февруари 2013, 11:44:26 am »
Prvo nemaat nikakov odnos kon klienti. Vtoro lazat mnogu. Vo ONE trebiT uboo otvoranje oci i citanje po dvapati na sve. Za telefoni ne znam ne kupuvam od Tuka osven ako ne mi dadat nekoj besplaten. Pa posle i toj se prodava za pari sekako :)

T-mobile se najdobri. I odnos, i priem i sekako na rodnina mu odbija natpisano vo smetkite.

абе оди малце среди се, па врати се да видиш шо си напишал те молам.

стани сврти кругче, оди до WC, па кафенце па пак на форум

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #72 на: 13 Февруари 2013, 11:50:39 am »
Pa ti rekov kako stojat rabotite ama ne napisav zasto. Eve prosto be: Za sega za kvalitet na mreza internet i povici T-Mobile, ostanatite se poslabi. Ama za cena ubedlivo VIP. Bidejki 99 posto od narodot gi zanima cena pa posle kvalitet VIP bi bil logicki izbor.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #73 на: 13 Февруари 2013, 12:11:06 pm »
Bugar не шири дезинформации како по обичај.

Ти колкава сметка правиш на телефон? Колку време користиш услуга од оператор?
Колку што знам, ретко си во државата. А кога си тука штедиш како егеец.

Јас сум на ONE Од самото нивно постоење. Од тогаш наваму имаме уште 5 броеви и 1 на т- мобајл.
Не кажувај приказни дека се за никаде ONE и дека имаат лош однос со клиенти. Не дај боже да одиш во т-мобајл да видиш шо е лош однос со клиенти. На другар му викнаа обезбедување, дека сакаше да го викни шефот.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #74 на: 13 Февруари 2013, 12:48:43 pm »
Koristam ONE i VIP i T-mobile. Izbegavam da zboram na telefon da ne plakjam mnogu. I se nauciv. Smetka mi stiga koga sum vo Roaming od poraki. Internet koristam na VIP i ok e.
Sum bil 6XX pretplatnik vo Mobimak za tvoe info i broj imam od 1996 godina. Taka da T-Mobile vozea od mene 2 koli. Not anymore :)
Sega plakjam kolku ke izboram po telefon. T moble bile ok kon mene (smetki max 350 denari so tresenje i frlanje paricka dali da se javam)