Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 288291 пати)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #75 на: 13 Февруари 2013, 12:55:57 pm »
Bugar не шири дезинформации како по обичај.

Ти колкава сметка правиш на телефон? Колку време користиш услуга од оператор?
Колку што знам, ретко си во државата. А кога си тука штедиш како егеец.

Koristam ONE i VIP i T-mobile. Izbegavam da zboram na telefon da ne plakjam mnogu. I se nauciv. Smetka mi stiga koga sum vo Roaming od poraki. Internet koristam na VIP i ok e.
Sum bil 6XX pretplatnik vo Mobimak za tvoe info i broj imam od 1996 godina. Taka da T-Mobile vozea od mene 2 koli. Not anymore :)
Sega plakjam kolku ke izboram po telefon. T moble bile ok kon mene (smetki max 350 denari so tresenje i frlanje paricka dali da se javam)

ХАХААХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАААА

АГААЅАХАХАУАУАУАУАХХААХАХАХАУИЈААААА ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #76 на: 13 Февруари 2013, 13:01:30 pm »
Pa druze kako vika bozjiot narod Evreite paricka po paricka bogatstvo. Stedenjeto e polovina bogatstvo. Telefon e potreba. Ama sepak namesto da im dadam pari za telefon ke odam da go vidam covekot i da se dogovorime race to face.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #77 на: 13 Февруари 2013, 13:15:50 pm »
Bugar не шири дезинформации како по обичај.

Ти колкава сметка правиш на телефон? Колку време користиш услуга од оператор?
Колку што знам, ретко си во државата. А кога си тука штедиш како егеец.

Koristam ONE i VIP i T-mobile. Izbegavam da zboram na telefon da ne plakjam mnogu. I se nauciv. Smetka mi stiga koga sum vo Roaming od poraki. Internet koristam na VIP i ok e.
Sum bil 6XX pretplatnik vo Mobimak za tvoe info i broj imam od 1996 godina. Taka da T-Mobile vozea od mene 2 koli. Not anymore :)
Sega plakjam kolku ke izboram po telefon. T moble bile ok kon mene (smetki max 350 denari so tresenje i frlanje paricka dali da se javam)

ХАХААХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАААА

АГААЅАХАХАУАУАУАУАХХААХАХАХАУИЈААААА ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D

Изгледа бил на некоја промо тарифа. Или па некоја социјална.

;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #78 на: 13 Февруари 2013, 13:26:08 pm »
Penzionerska tarifa na T-mobile. 236 denari pretplata so DDV. 3 denari kon site penzineri. Tamam ne e skapo.
Vip imaa dobra ponuda za rodendenot 555 denari so DDV. 1000 minuti, 1000 poraki (minutite i porakite kon site mrezi se) i 1000 MB internet sto e TOP.

One so ksh ponudatata 5000 povici, 5000 SMS i 5000MB za 499 denari NO SE NAPLATUVA vospostavuvanje na povik od 2.5 denari po povik dodeka ne se istrosat tie 499 denari a posle celi 5.9 denari od povik. Ke ispadne deka e najskapa.

Deca stedete dur ste mladi za na starost da uzivate.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #79 на: 13 Февруари 2013, 13:27:30 pm »
А што бива ако умреме пред да остареме?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #80 на: 13 Февруари 2013, 13:32:06 pm »
Telefon e stvar sto vrsi rabota i trosok e. Cekame podobri vreminja da padnat cenite. Preskapo e za standardot kaj nas.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #81 на: 13 Февруари 2013, 13:33:47 pm »
Значи цените нема да паднат. Евентуално стандардот ако порасне.
Него не ми одговори што ако умреме млади па џабе сме штеделе?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #82 на: 13 Февруари 2013, 13:35:23 pm »
Vo cela Evropa cenite na telefonite pagjaat a standardot raste ! Ne mora platata da porasne, dovolno cenite da padnat na soodnos plata/trosoci kako sto e toj vo EU.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #83 на: 13 Февруари 2013, 13:37:07 pm »
Не е точно. Цените се исти само се добиваат подобри модели за истите пари, а стандардот секаде паѓа, без исклучок.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #84 на: 13 Февруари 2013, 13:39:15 pm »
Penzionerska tarifa na T-mobile. 236 denari pretplata so DDV. 3 denari kon site penzineri. Tamam ne e skapo.
Vip imaa dobra ponuda za rodendenot 555 denari so DDV. 1000 minuti, 1000 poraki (minutite i porakite kon site mrezi se) i 1000 MB internet sto e TOP.

One so ksh ponudatata 5000 povici, 5000 SMS i 5000MB za 499 denari NO SE NAPLATUVA vospostavuvanje na povik od 2.5 denari po povik dodeka ne se istrosat tie 499 denari a posle celi 5.9 denari od povik. Ke ispadne deka e najskapa.

Deca stedete dur ste mladi za na starost da uzivate.

Не се позиви, минути се.

Да де, се наплаќа воспоставување на повик. Ама затоа минутатат е 0 ден.
Оваа мене ми одговара мнооооогу. Затоа што не правам толку позиви, ама минути добро ќе ми дојдат + 5 гига интернет и 5000смс.
ТОП!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #85 на: 13 Февруари 2013, 13:43:36 pm »
Taa ponuda e daleku od dobra. Ke vidis od smetkite. Prevara golema e. ONE treba da odgovara pred Zakon za podveduvacko reklamiranje.

199 povici imas po 2.5 denari ama 200 povik e 5.9 denari vospostavuvanje i plus minutata.....majko mila na kraj imas vise dara nego masla.
Tarifata e dobra za SMS manijaci. Internet od ONE e ok ama daleku od dobar (za sporedba so onoj na T grupacijata)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #86 на: 13 Февруари 2013, 13:45:29 pm »
Што мислите дека е најповолна варијанта според следниве услови:

Дневно имам по 15 повици минимум (влезни и излезни)
Потреба од интернет имам меѓутоа и 100-200 МБ ќе ми завршат работа
Смс ретко користам, да не речам ич
Цена, да не е повисока од 800 денари месечно

Од тоа што разгледав до сега Вип со претплата 500 денари има 1000 кон Вип и 200 мин кон други мрежи, мене излезните повици ми се 90% према Вип и доста поволно ми изгледа квалитетот на мрежата знам дека не е најдобар, башка не ме обврзуваат на година или две што исто така го гледам како плус.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #87 на: 13 Февруари 2013, 13:52:54 pm »
Prepaid na VIP. Ne e losa ponuda. Baska ako ne ti treba telefon veruvam e sosema ok. Nemas fakturi a mozes so prijatelite da komuniciras i so ermenski SMS - zmija i da ne plakjas.
Najvazno e sto nema da se treses sekoj mesec za smetka.

Taka da namesto da davas 800 denari bi trebalo najmnogu 400 (po 100 denari nedelno) a 400 da ti ostanat vo dzepce i na kraj na godina ako si gi zastedis da si kupis evrinja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #88 на: 13 Февруари 2013, 14:10:49 pm »
Бугар дај не зезај, дојди некогаш на некоја дружба, мора да те запознаеме !!!!!!!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #89 на: 13 Февруари 2013, 14:14:52 pm »
Taa ponuda e daleku od dobra. Ke vidis od smetkite. Prevara golema e. ONE treba da odgovara pred Zakon za podveduvacko reklamiranje.

199 povici imas po 2.5 denari ama 200 povik e 5.9 denari vospostavuvanje i plus minutata.....majko mila na kraj imas vise dara nego masla.
Tarifata e dobra za SMS manijaci. Internet od ONE e ok ama daleku od dobar (za sporedba so onoj na T grupacijata)

Бугар или не знаеш да читаш или не разбираш македонски.

Значи 2.5 ден позив, од кој ги трошиш парите од претплата. Што значи дека имаш 200 позиви ГРАТИС (5000мин, или подобро колку сакаш минути). Или за сума од претплатата.
После тоа кога ќе ги потрошиш тие плаќаш 5.8 ден од позив (колку сакаш минути).
На ова се додава 5000 смс и 5 гига интернет.

Е сега ќе ти направам споредба како ми е до сега.

400ден претплата.
Макс имам 120 - 130 позиви.
Гратис минути кон ОНЕ - 1000
Кон другите оператори - 40мин.
Минути во компанијата 3000.

Смс - 100
ммс - 100
Интернет - 100мб

Цена на повици после искористување на претплатата 6.8 ден.

И ако можиш да направиш споредба ќе видиш дека. Со таа тарифа ќе добијам мноооогу повеќе позиви гратис. Мнооооооогу повеќе минути, мегабајти и смс гратис.
Се тоа за иста цена.

И најбитно после истекот на гратисот минутата ќе ми биди поевтина.