Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4560530 пати)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #21645 на: 04 Септември 2020, 10:55:44 am »
Cesto gledam od uvezenite koli pod hauba celiot motoren prostor sve deluva ko isflekano korodirano ili taka nesto.
Prskaat izgleda zimno vreme so razni hemikalii.

Inace jas voglavnom redovno na prolet kolite gi peram odozdola, bez razlika na firma cisto onaka gledam da ja ispostuem kolata.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #21646 на: 04 Септември 2020, 10:59:40 am »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3623917

Honda Legend, 67 бона коштала.
Па, па, па...
Mi lici deka e istiot Legend sto bese izlozen vo salonot Makpetrol koga go zimav civicot 2008ma.
Covek da se zamisli, ova deluva primamlivo ako e se vo red.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #21647 на: 04 Септември 2020, 16:44:38 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3623917

Honda Legend, 67 бона коштала.
Па, па, па...
Mi lici deka e istiot Legend sto bese izlozen vo salonot Makpetrol koga go zimav civicot 2008ma.
Covek da se zamisli, ova deluva primamlivo ako e se vo red.
Само на тој памтам јас некоја цена од 55к...
Ех времиња, кога Хонда Акорд на акција беше 19.990 еур.

D-r Ordevski

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #21648 на: 04 Септември 2020, 17:45:05 pm »
Togas padnav u nesves koga vlegov u Legendot.
Izgleda toj e toj. Coece ako e vistinito 95k ako samo pominala, i menjacot ako e dobar togas ludnica prilika.

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #21649 на: 04 Септември 2020, 21:25:23 pm »
Хонда половњак држи цена мислам само во Македонија. Реално, евтини се имаат проблем со корозија како што поминува времето, изолација штура али се квалитетни до некаде со моторите. Секако, уделот на Хонда во Европа генерално е многу мал и незначаен.
Honda drzi cekade cena.

Еве јас имам голф 90000км немам ништо сменето до сега, све е фабрика ниту прегорена сијаличка, ниту дискови ниту плочки, ниту подвозје нешто. Ова е мое лично искуство но тоа не значи дека таму некаде имаш луѓе па со тотални спротивни исксуства, пошо нели голф е мора да нечини. Така и со Хондава.

Еве реално колку држат цени половни Акорди

https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/honda/accord/cfjfl.html
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/honda/accord/cfjfl.html
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/honda/accord/dfxjl.html

Да напоменам дека сите овие ги проверив во национална датабаза каде што секој проблем на технички преглед е зачуван, и сите овие имаат исти забелешки за корозија на подвозје... т.е. нема хонда што е постара од 5 години а да нема забелешка за корозија на подвозје во почетен стадиум. Затоа и се толку евтини.

Не верувам во Македонија ќе имаш проблем со корозија нормално затоа можеби цените им се повисоки ама доволно е да се земе Германскиот пазар како репер и ќе се установи дека цените на половни хонди се прилично ниски.

Ne e naogja je na maani ako kazis toa sho e.A toa e deka japoncite korodiraat,Honda e podobra vo odnos na Mazda.
Nikoj ne spori deka se besmrtni masini,ama deka karoseriski se tenekinja toa e mnogu lesno vooclivo.

Уште не видовме фејслифт Акорд тајп-с од Латвија/Литванија малку поасолен и подобро гледан од овие прикажаните да го разгледаме дали има корозија и дали цената му меѓу 2 и 3к, како шо беше речено дека е реална цена за него....

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #21650 на: 04 Септември 2020, 22:19:16 pm »
Па нема бе човек, све се на отпад веќе.

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • k24a3
« Одговори #21651 на: 05 Септември 2020, 02:45:23 am »
хахахаха ајде важи .. така нека е :)
и ферари слабо гледам по огласите .. изгледа се е фрлено на буниште :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #21652 на: 05 Септември 2020, 05:58:31 am »
Од мое искуство, Хонда ретко кој продава. Знам неколку хонда што се возат од поодамна, никој не ја продава.

Зошто држат цена, па може затоа што не ги има на пазар како германските.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #21653 на: 05 Септември 2020, 07:59:08 am »
Од мое искуство, Хонда ретко кој продава. Знам неколку хонда што се возат од поодамна, никој не ја продава.

И алфа ја нема како германските па не држи цена ;)

D-r Ordevski

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #21654 на: 05 Септември 2020, 08:44:26 am »
Ова го најдов од таа генерација ми се виде во најдобра состојба, 2.4 тајп С. И да, ова има забелешки за корозија на подвозјето, неможе да е имуна зошто е тајп с.

Вакво исто во МК се кладам ќе му бараат 8000 како од шала.
https://m.autoplius.lt/skelbimai/honda-accord-2-4-l-sedanas-2006-benzinas-dujos-11670249.html#gallery

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #21655 на: 05 Септември 2020, 11:36:06 am »

И алфа ја нема како германските па не држи цена ;)

D-r Ordevski

Ако збориме за Алфите во МК што се возат, у право си. Ако збориме за асална алфа, каде ќе брцнеш дупло поише у џеб во споредба со бугарските, не си во право.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #21656 на: 05 Септември 2020, 12:22:00 pm »
Алфи не се возат во Германија,1-2 на 100 коли ќе видеш.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #21657 на: 05 Септември 2020, 16:17:15 pm »

Се додека има будали да плаќаат толку пари за хондите значи дека толку и вредат.
Побарувачката ја одредува цената, а се додека има голема побарувачка веројатно толку и вреди производот.
Цените на Хондите се исти, поскапи од останатите брендови и во Германија и секаде, ако некој реално ги разгледа понудите, до толку што дури и поефтино ти излегува од кај нас да си земеш кола.
Да се дообјаснам за последново пред да ме запалат.
Honda Accord 2.4 Type S  2003 година, со 130,000 км поминато и најверојатно од прв или втор сопственик кај нас во моментов има една која се продава по цена од 5.500 е
доказ бр.1
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3693091
Honda Accord 2.4 (било која изведба) на www.autoscout24.com кој пребарува во цела европа има 6 на понуда од која најефтината е 4.700 е
доказ бр.2 (пребарувањето од autoscout24.com)
https://www.autoscout24.com/lst/honda/accord?sort=standard&desc=0&ustate=N%2CU&size=20&page=1&powerfrom=132&powertype=hp&kmto=150000&fregto=2009&fregfrom=2003&atype=C&

кога на таа сума ќе ги додадеш сите увозни и транспортни давачки ќе добиеш поскапа него ли нашата.

така да пак ќе се навратам на првото, штом секаде во светот се вреднуваат хондите, веројатно има нешто :D

потпис,
сопственик на хонда
чисто да нема дилема ;D

п.с. мме добра понуда нашион акорд ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • k24a3
« Одговори #21658 на: 05 Септември 2020, 17:10:05 pm »
Ова го најдов од таа генерација ми се виде во најдобра состојба, 2.4 тајп С. И да, ова има забелешки за корозија на подвозјето, неможе да е имуна зошто е тајп с.

Вакво исто во МК се кладам ќе му бараат 8000 како од шала.
https://m.autoplius.lt/skelbimai/honda-accord-2-4-l-sedanas-2006-benzinas-dujos-11670249.html#gallery

Е ова е реалната цена на ова кола низ Европа, 2006та со поминати 200.000+км а не 2к како шо беше претходно кажано. На ова ко ќе му додајш трошоци до вожња во Македонија иди 7к. шо значи држат цена а најверојатно не за џабе, исто како шо не за џабе си ги чуват тие шо ги имат.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #21659 на: 05 Септември 2020, 17:16:04 pm »
Цените на половните коли кај нас се детерминирани од побарувачката на нови коли.

Постои солиден број од населението кое може да си дозволи да купи нова кола од Б и Ц сегмент, но се одлучува да си купи половна од повисока класа за истите пари, или во најмала рака од истата класа и да си заштеди од буџетот.
Истите коли по 5,6 години се продаваат и ги купува некој кој може да си дозволи да купи нова кола само од А сегмент, не е будала да се гужва во нова Панда :)
Истите коли по 5,6 години се продаваат и ги купува некој кој воопшто не може да си дозволи нова кола.
За на крај на истите коли по 20/25 години наместо да завршат на отпад, да им се радува некој по "баснословна" цена.

Доволно е првата алка од ланецот во побарувачката на половни коли да се отстрани и веднаш ќе падне побарувачката на истите, и со тоа и нивната цена. Но за тоа ќе треба некој да вози кола од класа која е соодветна на чергата.

Тука лежи и одговорот на прашањето зошто во последниве години е слаб интересот за нови коли од А сегмент.