Од кој аспект е различно? Ќе ти се смеат? Срамота е?
а да си ми жив и здрав за муабетов... одмна јас “серам“ дека купувањето на некој скуп телефон е факинг престиж, подигање на личниот (вештачки) морал и некакво ПРИВИДНО кревање на статусот во друштвото...
кога имаш скуп бренд на тел. од 1000 евра (лупам) и купуваш кинез кој ги има истите па можда дури и подобри перформанси за 100-200 еура, не ја гледам реално поентата за сите оние погоре наброени работи...
ајде вака.. пред 1 година одприлика, колку кошташе да купиш брендиран АНДРОИД телефон со 1,7 гига ОКТА КОР процесор, 2 гига рам, да поддржува 64 гига мемориска, со 5,5 инчен дисплеј со фул хд резолуција, 13 мега пиксели задна камера? е па сигурно не коштал 11.000 денари колку што јас го купив dooge dager DG550, кој сеуште си работи без проблем, само што во меѓувреме се ребрендираа (т.е. ги купија) blackview, па сега наместо доги дагер, имам телефон Blackview DM550... кошташе барем 5 пати повеќе... и што е уште по интересно, сега ке го продадам 100 евра ако сакам, а толку ке го продаде и оној што во тоа време купил некој хтц, или сони или ШТОИДАБИЛО брендирано за 600-700 евра... јас сум изгубил 50%, они изгубиле 90%... јас сум изгубил 5-6.000 денари, они изгубиле 500 евра...
топ... една од прилинита поради која на времето си поставив лимит ваков: не повеќе од 200 еура за НОВ телефон... се што има овој телефон, има и тој.. можда дури и повеќе...