Кај мене на Oneplus-от извадија 5.0.2 Oxygen ром, што беше тапа тапа тапа. Нивен ром е ова нов као, го извадија дури сега, пред 15 дена. Значи кај го извадија 3 месеца покасно, беше со толку багови, како јас да сум го правел. катастрофа. Батеријата беше тапа, избришав гугл сервиси и ги инсталирав пак, се подоправи батеријата, ама не беше тоа тоа. Ептен се разочара од телефонот, одма друг телефон. Го стаив тој и го користев тие 15-20 дена, само заради тоа што последниот апдејт на 4.4.4 беше исто катастрофа. Значи последните 2 апдејти беа ептен за никаде. Ме нервираше што преку ноќ ми се трошеше околу 7-8% батерија, со изгасено се.
И конечно искочи пред недела дена цијанче ОТА за мене и телефонот е одличен! Батеријата се врати во нормала, еве веќе недела дена го провоцирам и никаде немам unfortunately something has stoped.
Браво за цијанот, иако го чекавме подолго, ипак е супер сеа.
Ова ке биде и и згледа последниот апдејт на Цијан ОС и онеплус, ама уште не се знае точно. Дефинитивно имаат мноооооооогу работа да го средат Оксиџен ос-от.
Значи ептен се навикнав на Privacy Guard на цијанчето и е стварно мн јака работа, 10 секунди работа и цео време си мирен, ни да те замараат апликации, ни апликациите да ти чепкаат кај што не треба, прекрасна работа.