Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1351336 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4995 на: 13 Април 2015, 00:39:50 am »
100% даваат, не се ни труди преку салон или контакт центар, барај контакт центар за бизнис корисници и ке ти доделат акаунт менаџер и после се со него си договараш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #4996 на: 17 Април 2015, 11:55:44 am »
5.1 ми стигна вчера за нексус 4, ке видиме шо ке биде

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #4997 на: 17 Април 2015, 12:16:43 pm »
Мене пред некоја недела ми стигна за Нексус 5 и има некои интересни анимации, кај што се намалува/зголемува звукот променето е исто така, плеј стор има некои ситни анимации итн. Ама најголема разлика е дека телефонот не дека не беше брз ама сега е метак. Јас задоволен.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #4998 на: 17 Април 2015, 12:34:07 pm »
Мене пред некоја недела ми стигна за Нексус 5 и има некои интересни анимации, кај што се намалува/зголемува звукот променето е исто така, плеј стор има некои ситни анимации итн. Ама најголема разлика е дека телефонот не дека не беше брз ама сега е метак. Јас задоволен.

А имаш ли проблем со камерата? Јас постојано добивам грешка: Can't connect to camera. И гледам дека ова го имаат пријавено еден тон луѓе (што у принци, не е многу, ако просечна килажа на особа е 80 кила, значи грубо околу 12,5 луѓе).

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #4999 на: 17 Април 2015, 12:36:39 pm »
Таков проблем неколку пати имав со постарата верзија, еден рестарт му правам и се беше ок. Со новава за среќа немам таков проблем.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #5000 на: 17 Април 2015, 12:39:10 pm »
да со рестарт се оправа, мне еднаш ми се случи

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #5001 на: 17 Април 2015, 12:49:07 pm »
Абе се решава со рестарт, не велам не, ама немам намера постојано да го рестартирам. Мене ми се дешава константно, посебно ако ја активирам камерата од лок скрин.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #5002 на: 17 Април 2015, 12:59:58 pm »
Ако се појави со новиов апдејт ќе известам.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5003 на: 17 Април 2015, 15:17:20 pm »
5.1 ми стигна вчера за нексус 4, ке видиме шо ке биде
Ота или флешуваше?  Како се понаша, багови, кочење или слично?
Јас моментално сум на 5,0,1 кастум.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #5004 на: 17 Април 2015, 15:30:47 pm »
без флеш, сега за сега е ок. Ке видиме. Претходно имав заебанции од кога дојде на 5.0

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #5005 на: 17 Април 2015, 17:38:18 pm »
и јас имав,а и сеуште имам проблем со камерата и на 5.0 и на 5.1.на 4ка додека беше,мислам дека никад се немаше десено да напише can't connect to camera.зборам за нексус 5

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #5006 на: 17 Април 2015, 23:09:17 pm »
и јас имав,а и сеуште имам проблем со камерата и на 5.0 и на 5.1.на 4ка додека беше,мислам дека никад се немаше десено да напише can't connect to camera.зборам за нексус 5

Ги имам и јас проблемите и тоа на велико, а често ми се дешава и да ми ја празни батеријата за 10-12 саати иако вообичаено беше да трае 40+ саати. Али увек после рестарт работи како што треба ама многу често треба рестарт. Инаку кога не работи камерата, не работи ни флеш сијаличката, неможам да ја упалам. Многу големо разочарување, веќе 7-8 месеци е во оптег и уште толку имаше девелопер привју и најтиња ОС досега, освен што е личен, се друго е за никаде, па дури ни за таму.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5007 на: 18 Април 2015, 07:38:09 am »
Можно е да флешнам 5.1 после на н4 кава, па да видиме како ќе се покаже.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #5008 на: 18 Април 2015, 11:10:15 am »
Кај мене на Oneplus-от извадија 5.0.2 Oxygen ром, што беше тапа тапа тапа. Нивен ром е ова нов као, го извадија дури сега, пред 15 дена. Значи кај го извадија 3 месеца покасно, беше со толку багови, како јас да сум го правел. катастрофа. Батеријата беше тапа, избришав гугл сервиси и ги инсталирав пак, се подоправи батеријата, ама не беше тоа тоа. Ептен се разочара од телефонот, одма друг телефон. Го стаив тој и го користев тие 15-20 дена, само заради тоа што последниот апдејт на 4.4.4 беше исто катастрофа. Значи последните 2 апдејти беа ептен за никаде. Ме нервираше што преку ноќ ми се трошеше околу 7-8% батерија, со изгасено се.
И конечно искочи пред недела дена цијанче ОТА за мене и телефонот е одличен! Батеријата се врати во нормала, еве веќе недела дена го провоцирам и никаде немам unfortunately something has stoped.
Браво за цијанот, иако го чекавме подолго, ипак е супер сеа.

Ова ке биде и и згледа последниот апдејт на Цијан ОС и онеплус, ама уште не се знае точно. Дефинитивно имаат мноооооооогу работа да го средат Оксиџен ос-от.

Значи ептен се навикнав на Privacy Guard на цијанчето и е стварно мн јака работа, 10 секунди работа и цео време си мирен, ни да те замараат апликации, ни апликациите да ти чепкаат кај што не треба, прекрасна работа.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1400
  • Велешанче
« Одговори #5009 на: 19 Април 2015, 14:23:41 pm »
Има ли апликација за гледање македонски и странски телевизиски канали ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i