Еве неколку дена сум на 4.4 и засега впечатокот е... мех, ОК е. Вистина троши помалку РАМ, ама па тоа и претходно не беше проблем, побитно е за оние со помалку РАМ. За делот со батеријата, јас па имам впечаток дека троши исто, можеби нијанса помалце. Новитетите се малце на број, ситници за обичниот јузер, мене ми се бендиува што може да ставам помал фонт од досегашниот. Мене ми е криво што нема транспарентност на сервисните дугмиња. Иначе го пробав и ГЕЛ-от, инсталирав таму што треба ова-она и ич не ми фаќа око. Прво ги направи иконите огромни а и малце шашаво ми работеше... и грдо беше. Можда јас грешно нешто инсталирав и штознам...
Иначе дајлерот си е баш добар, недостаток на стариот беше што ти даваше само 3 броеви од именик, овој сега ти ги дава сите. Можеби имаш некој клик плус али прифатливо е.
Незнам за другите али јас наидов на еден баг, поточно кога од лок скрин ја стартам камерата правам фотка и потоа кликам на неа за преглед ми се ребутираше телефонот. Тоа ми се деси двапати, третиот пат не.
Еве ја батеријата: