Вие да не сте зашле?
Сега сум на пазарот на мобилни тефлони и гледам разни уреди. Според мене iPhone си е далеку на врвот, но е прескап во моментов а е на залез на кариера и ќе има нов. А новиот ќе е уште поскап кога ќе излезе. Очекувам 55.000+ денари.
Алтернатива до вчера немав. Имам програмирано за Андроид одамна, и не ми се бендиса. Ама сега гледам со Цијаноген дека може да си имам убаво и позитивно искуство ако е ставен на ѕверски хардвер секако. Значи би рекол дека поефтина алтернатива ми е Андроид телефон, но исклучиво со најсилен можен хардвер во моментов. Веројатно LG G2 или нешто слично.
Јас работев во фирма блиска со Microsoft и имав колку толку контакт со Windows платформи од разни видови. Но, најмалку со Мобиле. Многу се ретки искуствата со мобиле, и никако неможам да кажам дека Windows Mobile ми е алтернатива за купување следен телефон. Незнам конкретно зошто, ама ми делува чудно. Да уште првиот пат кога го чепнав виндоусот видов дека има екстремна мазност, дотогаш видена само на Applе уреди. Се зачудив максимално позитивно. Но, како би бил со секојдневие, најважно со кракирани ствари, со поддршка за кракирани ствари (во МК живееме сепак, само кракирани работи се користат да се разбереме). Тешко е да се каже. Искуства има малку, телефони исто нема многу. Верувам дека има светла иднина Windows, но за мене сеуште не.