Јас не сум тежок зависник од навигација, Она што ми е битно е да има офлајн мапи и да можам да си направам палнирање. Трн бај трн активириам само во случај да се усерам
Сепак жалам што Here нема да го има во формата како што беше до сега. Microsoft Maps го имам пробано во Скопје и реално можам да го употребам ако ми е зорт. Интерфејот е малце шугав, ама се учи и се навикнува.
Сега офлајн мапите од Here работат во Microsoft Maps, што на некој начин ќе компензира дур не се најде некое поелегантно решение. Највеќе се надевам на опцијата дека ќе можам да си ги српемам рутите на лаптоп и да ги користам на телефон. На некој начин тоа ми изгледа поедноставно ако ги наведам однапред (ако ги знам) локациите кои можам да ги додадам како дестинации. Исто така во голема мера инфо за јавен транспорт во ваков тип на апликација ми е некако згодно ако се најдам надвор од МК.
На некој начин ова треба да интегрира два системи Bing Maps и Here. Дали ќе успеат да извлечат најдобро од двете или ќе успеаат да направат френкејнмапс останува да видиме.
Ако сакате нешто повеќе на темата
http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20838_Working_with_Maps_on_Windows_1.phpМалце е стар написот но мислам дека дава барем основа што е на располагање.