Ne rekov deka neznaat kako da go vtecnat a ako imas skolo za ova sto go zboram ke znaes deka sekoj gas moze da se vtecni.
Mozes da pojasnis za sto kola se raboti? model? motor? A i da pises pri koja POTROSUVACKA ide podobro na metan.
Analogno na tvojot mn PAMETEN odgovor, ke ti vratam:
- Proizvoditelite kako Ferrari, Lamborgini SE GLUPI I MUTAVI pa ne im teknalo vozilata da gi napraat na metan?
волво в70, 2500 цц, фабрички поставен метан, имам и стрелка за ниво на гориво во боца на шалтабла... со сертификати од фабриката во шведска... изгледа швеѓаниве се нај глупи пошто ти си нај паметен и по грешка прават возила кои возат 300 пати повеке од ферари, ламборџини и останатите таљани улепшани кршови со краток рок на траење (мислев во километри, а не во години)
патем речено:
Ако не возат на течен метан, тогаш ќе треба да влечат цистерна со метан позади нив. BTW, Провери ги податоците од некои автомобили фабрички конвертирани на метан, да видиш колку им е помала снагата кога возат на метан. (исклкучок е волво серијата на Онак, која има исто снага и на метан и на бензин)
втечнување на метан за ВО ВОЗИЛА е невозможна мисија. тука се дискутира за возила, не за природни науки. не сум учел од тој дел, не ме тангирало, друго сум по професија.. автомобилизмот и се околу него ми е хоби, нормално е да незнам некои научни податоци, ама па и не сакам да ги знам, пошто мојов мозок не е харддиск со неограничен капацитет.
ако веќе си толку упатен , наместо само 3-4 збора да фрлиш ке бидеш поголем фраер и ке уживаш повеке во пофалните зборови ако појасниш и објасниш за
сите да дознаат или научат што се на овој форум или барем оние што ги интересира.. вака само изиграваш фраер кој испаѓа дека само паметува... ајде и мене ме интересира како се втечнува метан. и не со линкови од негде туку на свој јазик..