Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1871062 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Цена на горива
« Одговори #1230 на: 17 Јануари 2012, 00:30:17 am »
Нека повработат уште некој во државна (саката, паразитска) админисрација  и  ќе треба 200 ден литар да го напрат. Мамичето мамино

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
« Одговори #1231 на: 17 Јануари 2012, 01:05:38 am »
Воа се вика,дојдите да ве е.име ама земете си и вазелинче,и на крајот да че треба и да  платите.Каде е.ани со наша маст па и пари даваме...
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1232 на: 17 Јануари 2012, 01:20:52 am »
Чим ќутиме и на нет се жалиме,ним им се фаќа дека ни одговара и дека ни е убаво....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #1233 на: 17 Јануари 2012, 01:28:27 am »
Чим ќутиме и на нет се жалиме,ним им се фаќа дека ни одговара и дека ни е убаво....
Abe dosta sal kukame site po 2 koli vozime i se natprevaruvame koj kolku km pominal vo godinata znaci sesute mozeme da vozime...koa ke pocneme da gledame na sekoj 1km po 1 kola togas znaci dosla do egidi rabotava a ne vaka na 10metra po 10koli!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1234 на: 17 Јануари 2012, 01:35:33 am »
Abe dosta sal kukame site po 2 koli vozime i se natprevaruvame koj kolku km pominal vo godinata znaci sesute mozeme da vozime...koa ke pocneme da gledame na sekoj 1km po 1 kola togas znaci dosla do egidi rabotava a ne vaka na 10metra po 10koli!
Абе ние возиме,ама колку пари од семејниот буџет одделуваме за тоа,колку игра улога нафтата/бензинот(горивата) во бизнисто....Јас како превозник,ми игра пола-пола,така да не ми е сеедно...Мислиш дека ке ми се слоши ако остануваат повеќе пари за мене....Зет ми во Австралија со една плата,која за таму е просечна(3000долари) можи да купи околу 2.5-3 тони бензин,а кај нас колку ке купиш...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34540
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1235 на: 17 Јануари 2012, 01:52:18 am »

Abe dosta sal kukame site po 2 koli vozime i se natprevaruvame koj kolku km pominal vo godinata
Јас имам една кола и возам само кога е потребно. Нешто попаметно?

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1236 на: 17 Јануари 2012, 01:56:36 am »
nie vo familija imame 3 koli a od 3 te go vozime samo kecot zolt bidejki astrata nikogas nema benzin ne ni planira nekoj da i stavi bidejki so golfceto 3 pati poeke ke izvozis so istite pari :) :) :) :) i da se karame koga e zort koj kako i koga da ja zeme  kolata ,e da se benzinite za edno 20,30 den poevtini nema da dojde do ovie karanici :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1237 на: 17 Јануари 2012, 02:00:42 am »
nie vo familija imame 3 koli a od 3 te go vozime samo kecot zolt bidejki astrata nikogas nema benzin ne ni planira nekoj da i stavi bidejki so golfceto 3 pati poeke ke izvozis so istite pari :) :) :) :) i da se karame koga e zort koj kako i koga da ja zeme  kolata ,e da se benzinite za edno 20,30 den poevtini nema da dojde do ovie karanici :D
Хахаха,

Па продадете ја астрата и кецот:
1. Не ви требаат 3 коли
2. Голфчето ви троши колку SMART дизел
3. Астрата ви е вишок

Мислам, мој заклучок :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #1238 на: 17 Јануари 2012, 02:16:54 am »
nie vo familija imame 3 koli a od 3 te go vozime samo kecot zolt bidejki astrata nikogas nema benzin ne ni planira nekoj da i stavi bidejki so golfceto 3 pati poeke ke izvozis so istite pari :) :) :) :) i da se karame koga e zort koj kako i koga da ja zeme  kolata ,e da se benzinite za edno 20,30 den poevtini nema da dojde do ovie karanici :D
Хахаха,

Па продадете ја астрата и кецот:
1. Не ви требаат 3 коли
2. Голфчето ви троши колку SMART дизел
3. Астрата ви е вишок

Мислам, мој заклучок :)
Ama nikoj ne svati so sakam da kazam...ne deka e eftino kaj nas ama sepak site vozat be...realno ako gledame guzvi guzvi kolku ti dusa saka...porano sam po SK bese taka sea otkako nastana voa uvozov i po drugite gradovi nema razlika taka da dosta kukame za skapo evtino...a kolku od platata ili od budzetot ni odi za benzin ne debatirame tuka! ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1239 на: 17 Јануари 2012, 02:30:09 am »
kolku od platata ili od budzetot ni odi za benzin ne debatirame tuka! ;D
Па директно не ама индиректно да.
Само што ова е автомобилистички форум па дискутираме за цената на горивото а не е политички па да дебатираме кој колку краде преку цената на горивото.
Сума сумарум, исти курац е на крај краева. Прашање на време е само кога ќе воведат акциза на воздухот што го дишиме. Нема веќе солунски атентатори...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #1240 на: 17 Јануари 2012, 07:45:02 am »
епа стрпете се уште малце пролет иде, јас пролет и лето тепам секаде многу освен за на работа нема друго, точак автобус и тоа е тоа

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1241 на: 17 Јануари 2012, 08:16:51 am »
точак автобус и тоа е тоа

+1 :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #1242 на: 18 Јануари 2012, 10:28:44 am »
43mkd plin... posleden pat koga vozev na plin bese 25mkd
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #1243 на: 18 Јануари 2012, 10:49:31 am »

денес и лукоил си се изедначија со Макпетрол точно како и што се претпоставуваше, 46ден плин, Нас Гас и железара продаваат поефтин плин и тоа е тоа.

До кога мајтап ке си играат со нас незнам ама очигледно уште долго

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #1244 на: 18 Јануари 2012, 14:48:10 pm »

денес и лукоил си се изедначија со Макпетрол точно како и што се претпоставуваше, 46ден плин, Нас Гас и железара продаваат поефтин плин и тоа е тоа.

До кога мајтап ке си играат со нас незнам ама очигледно уште долго
Најубаво искача на нафта да се вози , што вака сабајле на бензин треба да ја возиш па кога ќе се загрее колата на плин да префрли , од кај мене кисела вода , до градска болница на бензин иде па после се префрла на плин ебаго и плин и бензн , вака нафта чиста сметка .