Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1403336 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20690
Одг: Цена на горива
« Одговори #60 на: 17 Март 2011, 01:49:30 am »
Новите автобуси - "Донацијата" од владата мора некој да ја плати ... па ете удрија по горивото

Грешка си другар. Јас колку што знам сеа не ме држете на збор незнам од која земја ги земаа автобусите, ни должеле незнам што и така се земени автобусите. Нема врска ништо со горивото.

Од украина се, ни дужеле изгледа украинки. Шала на страна, се што се купува е од џебот на граѓанинот. А како најповолно решение го земаа горивото, бидејќи таму имаат највеќе ќар :)

epa baraa prevozot da se obnovi  ete vi pak nesto ne im cini toa e makedonce .

Така де... Тазе р’ѓосани автобуси се подобри од старите р’ѓосани автобуси... Не е тоа „македонче“, туку тоа е „додека има овци, ке има и џемпери“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DukeMk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
  • Renault Clio 1.5 dci
« Одговори #61 на: 18 Март 2011, 10:29:52 am »
И дизелот што го имам дома не е рентабилен веќе за до работа co оваа цена,од стариот ке го земам Yugo coral 45 плинаш хехе да видам колкава е разликата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34129
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #62 на: 18 Март 2011, 15:08:23 pm »
И дизелот што го имам дома не е рентабилен веќе за до работа co оваа цена,од стариот ке го земам Yugo coral 45 плинаш хехе да видам колкава е разликата.
Ке биде разликата голема. Пошто поголемиот број пати ќе одиш пешки на работа имајќи го твојот Ју-го 45 хехехе

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #63 на: 19 Март 2011, 19:30:42 pm »
pred da poskapi benzinot zboruvam za poslednovo poskapuvanje imav napolneto za 1000 den nafta do denes svrtev 272km so moeto pezo znaci 5,14l gradska voznja ... sto ke kazete za toa ? :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #64 на: 19 Март 2011, 19:37:53 pm »
fantasticno! Mene nikogas ne mi uspealo pod 7 gradska da ja simnam  so bilo koj dizel ::)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #65 на: 19 Март 2011, 20:03:58 pm »
fantasticno! Mene nikogas ne mi uspealo pod 7 gradska da ja simnam  so bilo koj dizel ::)

1.4hdi dosta stedliv motor bravo ..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #66 на: 19 Март 2011, 20:39:46 pm »
AX от

Да ти продам AX 1.4 TRD ?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #67 на: 19 Март 2011, 21:48:13 pm »
AX от

Да ти продам AX 1.4 TRD ?

ti uste go imas toa? go vozis?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #68 на: 19 Март 2011, 21:52:02 pm »

1.4hdi dosta stedliv motor bravo ..

1.4 hdi, во регуларна 207, на мисија за што помала потрошња, после 1300 км, извади просек од 3,86... И во резервоарот имаше уште за ~100 км... Што ќе кажете за тоа? ;)

Фантастично моторче е 1.4 ХДИ...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #69 на: 19 Март 2011, 22:22:10 pm »
HDI  FTW!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55030
  • Махер
« Одговори #70 на: 20 Март 2011, 01:06:56 am »
Што тресна сега? Кој дизел ти потрошил над 7? Фиестата ТДци со фино дрндање е околу седум, да ја штедиш ехееее, додуше ХДи е ТДци...

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #71 на: 20 Март 2011, 04:55:17 am »
Што тресна сега? Кој дизел ти потрошил над 7? Фиестата ТДци со фино дрндање е околу седум, да ја штедиш ехееее, додуше ХДи е ТДци...

da istiot motor go vozi i fiesta 1.4 tdci

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #72 на: 20 Март 2011, 11:18:30 am »
Od 7 nagore mi trosat dizelite, od 11 pa nagore benzincite. Mereno, ne na optimisticki paten kompjuter

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #73 на: 20 Март 2011, 12:40:54 pm »
Od 7 nagore mi trosat dizelite, od 11 pa nagore benzincite. Mereno, ne na optimisticki paten kompjuter

Многу е некако и за едните и за другите... На кратки релации, ОК, ама ако и на подолги ГРАДСКИ релации пак ти се тие бројки, онда или не ти чинат колите, или не знаеш поекономично да ги возиш :)

Лансерот низ град го иам симнато на некои 6,4 до 6,8 (не ми текнуе точно колку беше). Зеро Леонот го имаше симнато на 5 и ситно... Така да... Look into it :)

И не терај инает за патните компјутери, без некоја потреба, коа веќе у неколку наврати кажавме и потврдивме дека се поприлично веродостојни.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #74 на: 20 Март 2011, 12:51:55 pm »

Многу е некако и за едните и за другите... На кратки релации, ОК, ама ако и на подолги ГРАДСКИ релации пак ти се тие бројки, онда или не ти чинат колите, или не знаеш поекономично да ги возиш :)

Лансерот низ град го иам симнато на некои 6,4 до 6,8 (не ми текнуе точно колку беше). Зеро Леонот го имаше симнато на 5 и ситно... Така да... Look into it :)

И не терај инает за патните компјутери, без некоја потреба, коа веќе у неколку наврати кажавме и потврдивме дека се поприлично веродостојни.

ПОТПИШУВАМ !!!