Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1521962 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг: Цена на горива
« Одговори #8550 на: 09 Октомври 2018, 09:20:57 am »
А и ружни се невидено....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8551 на: 09 Октомври 2018, 09:49:39 am »
Најверојатно и така ќе биде. Само у задње време ги гледам овие електричниве (да кажам моторчиња) во последно време. Има едни како чоперчиња се гледам ги возат. Бев да прашам цена и не се скапи, 700 евра. Ама разгледав шо како и гледам дека чајна пазар. Не дека ми е битно нешто ама сумљиво ми е со батерииве шо квалитет се. Скапи се...
Има има добри кинези електрични. Врвови се. Дечко имаше T9 баш зборевме. Околу 1500 еур си го нарачал од али и му стигнало. Ем не е ружно ем е се по пропис погонот.

Ама сепак бензинче си е уште примарно. Ете го симот погоре симфони. Го возат по паркинзи овие што наплаќаат и слично. 10 години раат. 50цц 4т сипај вози. Испод 2000еур. Паркинг секаде, гужва никаде.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #8552 на: 09 Октомври 2018, 12:16:30 pm »
Плинот со нова цена од денес, 38 ден.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8553 на: 09 Октомври 2018, 23:48:37 pm »
Копилињата за недела дена два пати го качија по 2 денари.
Од плин да умрат

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8554 на: 10 Октомври 2018, 00:15:08 am »
Cekaj bre neli pred nedela dena go kacija 36 koga pa sea 38 ripna?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8555 на: 10 Октомври 2018, 01:02:08 am »
Епа не им помина референдумот, сега е payback момент па почнуваат со рекетот

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8556 на: 10 Октомври 2018, 01:55:39 am »
Aahhh usta gi..... Gnasi. Neli na 2 nedeli se menja cena od kaj sega sekoja nedela li kje krevaat ili treba pari da isplatat referendumot. Abe arno rece zajakon samo kamsik treba.
Se izvinjavam do upravata ako bev vulgaren ama izliv na emocii.
« Последно менување: 10 Октомври 2018, 02:25:50 am Vlatce-Vectra »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #8557 на: 10 Октомври 2018, 02:29:41 am »
Цената на бензинот и нафтата се менува на секои 2 недели.
Цената на плинот никогаш не се менувала на секои 2 недели, односно се менува кога ќе им текне на бензинските станици затоа што регулаторна комисија не ја регулира цената на плинот.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #8558 на: 10 Октомври 2018, 13:07:48 pm »
Мене ме плаши најавата на новиот состав на Регулаторнатата комисија за енергетика дека планираат да го сменат актуелниот Правилник/или друг акт по кој се пресметуваат цените на горивата, во насока да се либерализира пазарот (сега дистрибутерите на горива не се задоволни од маржата, сакаат повисока маржа како во соседните земји) и да биде „поевропски“, што во превод би значело изедначување на цените на горивата со цените во соседните, па и некои европски земји, е тек тогаш ќе го јадеме
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8559 на: 10 Октомври 2018, 13:13:32 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8560 на: 10 Октомври 2018, 13:27:19 pm »
 ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8561 на: 11 Октомври 2018, 10:44:04 am »
Мене ме плаши најавата на новиот состав на Регулаторнатата комисија за енергетика дека планираат да го сменат актуелниот Правилник/или друг акт по кој се пресметуваат цените на горивата, во насока да се либерализира пазарот (сега дистрибутерите на горива не се задоволни од маржата, сакаат повисока маржа како во соседните земји) и да биде „поевропски“, што во превод би значело изедначување на цените на горивата со цените во соседните, па и некои европски земји, е тек тогаш ќе го јадеме

Ќе го јадете ќе го јадете богами...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8562 на: 11 Октомври 2018, 12:12:12 pm »
ti gladen kje stojs :D
Кога ја купив колата нафтава беше 40ден. И покрај тоа што ми троши колава над 10 литри ок беше, бензинецон ни со плин не се трпеше. Али ова сега шо е не знам. Со оправки у мозок се натерав дизел да купам од што ми  се свиѓаше колата и види што се деси. Малер е изгледа што ќењав толку против дизелот, беља до беља...

Точаче.

Со жена ми одам на работа. Па и 90% на други места. Треба 2 точачиња, инвестиција е. Сигурно околу 1000евриќи. Со тие пари количево пиц пец ќе го стегнам. А и ми имаа украдено едно 5 точаци, не ми се дава пари на тоа.
Ти се смешка.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
ептен ми се ризични. Кога ме вози друг ми се чини сите коли во мене идат. Не пауѓте некој како мене да го вози. Нека си е скапа нафтата, глата на рамења нека ми остани.
Со кола на пример при судир со 60 км/ч во ѕид, во 90+% ќе поминиш со психички трауми, исчешено рамо можда и некоја модрица. Со вакви строеви 99+на сто ќе го турниш ѕидот :D

Chlink trotinetite na struja mi iZgledaat po racionalni ем возиш по велосипедска, те гледаат на косо, ама не те пцујат како да возиш скутер по велосипедска ем добиваш 10,000 ден од Пецула (град Скопје), ем со 300 денара макс месечнио 2 ќе полниш на скапа струја... Само барај со подобра амортизација.
ел.скутери не знам како се регулисани за субвенции.
« Последно менување: 11 Октомври 2018, 12:19:29 pm Bicikle »

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1140
« Одговори #8563 на: 15 Октомври 2018, 00:10:39 am »
Gorivo od nedelje poskupljuje za 5-6 dinara zbog niskog vodostaja !?

Kako kažu "naftaši" nepovoljan vodostaj reka i ograničena a negde i skroz obustavljena plovidba brodova prouzrokovala je da se transport goriva uglavnom odvija kamionskim cisternama iz Luke Bar i iz Luke Varna u Bugarskoj. Ovaj najskuplji oblik transporta će po svemu sudeći biti prevaljen na novčanik potrošača, pa se već sada kalkuliše sa povećenjem cene svih goriva za 6-7 dinara u proseku.

http://www.vrelegume.rs/vesti1/gorivo-od-nedelje-poskupljuje-za-5-6-dinara-zbog-niskog-vodostaja--aktuelno/

Осеќам дека и кај нас ќе биди слично.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #8564 на: 15 Октомври 2018, 09:25:43 am »
Дека Брегалница има низок водостој?