Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1413154 пати)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Цена на горива
« Одговори #6690 на: 31 Јануари 2015, 15:13:53 pm »
42l plin za 1170den, ...pa pa pa, kako ubavo zvuci!

Da ti e zal da ides peski :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #6691 на: 31 Јануари 2015, 15:26:29 pm »
Ја на 18 години престанав.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6692 на: 31 Јануари 2015, 21:04:14 pm »
Употребата на „рулз“ не беше од мене туку од Спенсер. Јас намерно реков „рулз“ како одговор на тој „рулз“.

Aма сигурно разбираш што значи чим го употреби во реченица, не?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #6693 на: 31 Јануари 2015, 21:06:11 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #6694 на: 31 Јануари 2015, 21:13:47 pm »
Све све само одговор не. На овие теми по малку ми личиш на Ван кога зборува за ГМО. „Иди фрли се во вардар“, „најди се“, недефинирани тврдења кои можат свашта да значат, некакво навивање за ова она... а кога треба конкретно да одговориш на нешто - тапа, ништо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6695 на: 31 Јануари 2015, 21:18:55 pm »
Каков одговор очекуваш поконкретно? Каде што има слабаци може да се силиш.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #6696 на: 31 Јануари 2015, 21:22:24 pm »
Каков одговор очекуваш поконкретно? Каде што има слабаци може да се силиш.

Moжеш да се силиш, но можеш и да не се силиш. Имаш избор. Во тоа се состои моќта - мош да бираш како сакаш и како ти одговара.

Зарем тој што е најјак во маало секогаш ги тепа сите? Не. Тепа некои, некои не. Некои не ги дира, и покрај тоа што се послаби (пошто он е најјак). Со некои е чак и другар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6697 на: 31 Јануари 2015, 21:27:23 pm »
Кога си сам не се силиш на три браќа. Иако си појак од секој од нив посебно. Може да другаруваш со било кој, ама крв не е вода.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #6698 на: 31 Јануари 2015, 21:31:47 pm »
Не ми беше тоа поентата. Америка е конвенционално-воено и економски најјака, но сепак не се „курчи“ на сите, туку само на некои.

Норвешка има нафта колку сакаш и геостратешка позиција фантазија, но и долга историја на крвави етнички војни со сите соседни народи, па не гледам дека таму идат да финансираат разноразни национал-шовинисти и после да шират „демократија“.

Чехословачка исто беше на многу важна геостратешка позиција, исто има „традиција“, па се подели мирно, без „ќе ти извадам очи, на мамата со нож у центар војна“.

А ниту Норвешка ниту Чехословачка не можат воено ниту економски да и се спротивстават на америка.

Па се прашувам: кое е тоа својство кое го имаат на пример норвешка и чехословачка, а го немаа на пример југославија и либија? Америка е појака од сите четири примери, но одлучи да покаже сила само кај 2 од овие 4. Се прашувам зошто. Не тврдам ништо, се прашувам.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #6699 на: 31 Јануари 2015, 22:35:54 pm »
testira oruzje i psiholoska vojna eksperimentira sitka oruzje....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6700 на: 31 Јануари 2015, 22:41:48 pm »
Па зошто бенефициите од конфликтот не се позитивни туку негативни. Ако те истепам и ти украдам 2000еур а јас сум малку повреден со модрици тоа е добивка (трет свет), а ако те истепам и украдам 2000еур и се вратам без 3 нозе и да јадам храна низ цевче цел живот тоа не се исплати. И во двата случаи си го утепал другиот и си му украл 2000еур, но по која цена.

П.С. Јас така мислам, немора да значи дека е навистина така.
« Последно менување: 31 Јануари 2015, 22:53:54 pm Deni »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #6701 на: 01 Февруари 2015, 01:24:50 am »
Не ми беше тоа поентата. Америка е конвенционално-воено и економски најјака, но сепак не се „курчи“ на сите, туку само на некои.

Норвешка има нафта колку сакаш и геостратешка позиција фантазија, но и долга историја на крвави етнички војни со сите соседни народи, па не гледам дека таму идат да финансираат разноразни национал-шовинисти и после да шират „демократија“.

Чехословачка исто беше на многу важна геостратешка позиција, исто има „традиција“, па се подели мирно, без „ќе ти извадам очи, на мамата со нож у центар војна“.

А ниту Норвешка ниту Чехословачка не можат воено ниту економски да и се спротивстават на америка.

Па се прашувам: кое е тоа својство кое го имаат на пример норвешка и чехословачка, а го немаа на пример југославија и либија? Америка е појака од сите четири примери, но одлучи да покаже сила само кај 2 од овие 4. Се прашувам зошто. Не тврдам ништо, се прашувам.

Различен менталитет и култура на народите ?  Балканциве ги насскаа од надвор, очи меѓу себе си извадија- и допрва истото следува. Доволно беше американците да пуштат искра, другото самите балканци си го завршија. 

Можеби Норвешка не претставувала никаква закана по било кој основ, иако е моќна ? Си ја гледа својата работа и си тера така. Може Југославија на некој начин би можела да претставува општа закана за Европа/ САД ... словенски народ, претежно христијанска религија - блиски до Русија ??? Не им одговарала можеби затоа ЈУ... што знам, може трескам глупости. :)  Милион верзии на завери има.

Ете мене многу ме интересираат ваквите теми, па вие што имате поголеми познавања- дискутирајте. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #6702 на: 01 Февруари 2015, 02:06:34 am »
Шо пари е плинот на Нас Гас?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #6703 на: 01 Февруари 2015, 04:49:20 am »
Безпари.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #6704 на: 01 Февруари 2015, 05:51:41 am »
@Spens Југославија нит со Русија била блиска нит со Америка, пробувал Тито да ги дрибла двете додека долгот на Југославија не станал преголем што решиле да ја растурат. ОТ е ова премногу.