Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1418036 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7085
Одг: Цена на горива
« Одговори #6210 на: 20 Декември 2014, 10:11:43 am »
Нормално дека нема да ти дадат, таму најмалку ќар имаат. Башка да продаваа само гориво и цигари да те разберев за нервозата ама мал милион работи има таму од мастики, куртони итн итн

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5578
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6211 на: 20 Декември 2014, 10:23:49 am »
Aj da cujam prignozi za narednata korekcija na ceni.
Sto mislite dole ili ke ostane isto?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6212 на: 20 Декември 2014, 10:27:34 am »
Ке падне 2 денари. Едит:  абе нели сум баниран  ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9120
« Одговори #6213 на: 20 Декември 2014, 10:48:51 am »
Плинот ке се зголеми по логиката на МП

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7892
  • Плинаш!!!
« Одговори #6214 на: 20 Декември 2014, 11:13:58 am »
Нормално дека нема да ти дадат, таму најмалку ќар имаат. Башка да продаваа само гориво и цигари да те разберев за нервозата ама мал милион работи има таму од мастики, куртони итн итн
Абе има, ама главна цел кога одам на бензиска ми се дериватите. Зашто да неможе да се користат поените за гориво? Се додека играат вака матно, нема да си ги вратат клиентите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43952
  • Il Moderatore
« Одговори #6215 на: 20 Декември 2014, 11:18:11 am »
Ке падне 2 денари. Едит:  абе нели сум баниран  ;D
Си :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9120
« Одговори #6216 на: 20 Декември 2014, 11:33:20 am »
Абе има, ама главна цел кога одам на бензиска ми се дериватите. Зашто да неможе да се користат поените за гориво? Се додека играат вака матно, нема да си ги вратат клиентите.

Апа од што има од кој да ги изгубат клиентите една конкуренција...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7892
  • Плинаш!!!
« Одговори #6217 на: 20 Декември 2014, 11:59:06 am »
Може немаат голема конкуренција, ама дефинитивно им е падната продажбата на деривати, па сега се обидуваат да ја зголемат. Пред некој ден ми дојдоа на врата со анкетен лист, анкета спроведена од Макпетрол.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #6218 на: 20 Декември 2014, 13:02:18 pm »
Плинот ке се зголеми по логиката на МП

До февруари, потоа ке почне да паѓа плинот.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6560
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6219 на: 20 Декември 2014, 18:40:56 pm »
@power ppl

1 поен=1 литро или ?

Не знам што се случи, вчера гледав 1 литар = 1 поен, денес пополнив на бензинска за картичка пристапница,
и еве сега проверувам, 2 литри е сменато, 2л = 1 поен. Дали јас бев до толку слеп или некој во меѓувреме го смена.  ???
За 400 литри нафта годишно, 200 денари сега ми идат, ама ај ќе видиме...

http://verna.com.mk/steknivanje_poeni

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3844
« Одговори #6220 на: 20 Декември 2014, 19:40:38 pm »
Мисури, САД 19 декември 2014

1.93$ галон бензин или во превод 25.5 денари литар  :)

Како е оданочен бензинот...
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #6221 на: 20 Декември 2014, 20:01:43 pm »
Срамота е под в6 да се вози.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #6222 на: 20 Декември 2014, 21:59:08 pm »
па и данокот, 50 центи по галон (feeling dissapointed)

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #6223 на: 20 Декември 2014, 22:50:26 pm »
Па и 4000 долари плата
;)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #6224 на: 23 Декември 2014, 05:26:46 am »
Значи овие Макпетрол кои педери се "Поените не може да ги користите за купување цигари и гориво" . Епа бидејки се педери, нека скапат!!!

Imas sijalicki, antifriz, ulje, krpi, brisaci, sredstvo za stakla i koka kola uz toa sve, so se sekiras za trosenje li e problem :D

@smicka
Aj najdov nesto za verna kartickite eve posluzete se
inace ima i pri pejd  karticki  :D toa izglea vaka
https://www.makpetrol.com.mk/vernaplus_mk.asp

Верна картичка   за   лојалност

Со желба да им обезбеди дополнителни погодности и предности на своите лојални клиенти, „Макпетрол“ воведе Програма за лојални потрошувачи ВЕРНА. Со Програмата, преку издавање специјални картички, а согласно со најновите светски стандарди, „Макпетрол“ ја наградува лојалноста на потрошувачите.

Лојалните потрошувачи собираат поени за секој наполнет литар гориво на бензиските станици на „Макпетрол“, како и за секој дополнителен производ купен на бензинските станици и на другите продажните места на „Макпетрол“ АД. Потоа, поените можат да се искористат за купување производи од дополнителниот асортиман со приложување на картичката ВЕРНА.

Kорисниците на картичките ВЕРНА ќе имаат ексклузивен пристап до голем број промотивни акции за специјални производи, со повластени цени, на сите продажни места на „Макпетрол“ АД.

Видови ВЕРНА картички

ВЕРНА START - привремена почетна картичка со која се пристапува во Програмата за лојалност, достапна на сите бензински станици на „Макпетрол“. Едноставно пополнете ја пристапницата и земете ја вашата картичка ВЕРНА START, или пополнете електронска апликација на нашата интернет-страница.

ВЕРНА CLASSIC - трајна картичка за лојални потрошувачи со чип и со идентификација на корисникот, која ве зачленува во клубот за лојалност ВЕРНА и овозможува дополнителни погодности. Пополнетата пристапница за ВЕРНА START автоматски важи и за картичката ВЕРНА CLASSIC, по исполнување на условите за стакнување на картичката ВЕРНА CLASSIC.

Преминување од една во друга ВЕРНА картичка
Преминувањето од една во друга картичка е многу едноставно.

Секој корисник на картичка ВЕРНА START автоматски се квалификува за картичка ВЕРНА CLASSIC откако на својата лична сметка ќе собере најмалку 30 поени. Впишаните поени на картичката ВЕРНА START, плус специјален подарок во вид на поени, автоматски се префрлаат при добивањето на картичката ВЕРНА CLASSIC.

Можете да направите проверка на Вашето салдо на сите бензиски станици, со приложување на Вашата картичка или електронски на нашата интернет-страница, со внесување на Вашето корисничко име и лозинка.

Еднаш месечно на Вашата електронска адреса ќе бидете известени за состојбата на поените на Вашата картичка.