Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1373451 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13939
Одг: Цена на горива
« Одговори #3525 на: 10 Август 2012, 18:04:31 pm »
Нас Гас претпоследниот пат натанкирав не се покажа најдобар. Мада секогаш во Скопје сум полнел таму и знам дека знаат да заебаваат.

Во Макпетрол турам постојано кога сум Битола и потрошувачката е пониска од Нас Гас барем! 1л/100км.

Лукоил до сега секогаш кога ставам е гној (плинот).

Јас мислам дека е од машина до машина (навистина испаѓа така).

Да речеме Фиатот ми трошеше 13 литра на бензин од Лукоил, 15 литра од Макпетрол...проверено сто пати! :D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #3526 на: 10 Август 2012, 18:35:36 pm »
Не забележувам никаква разлика, со оглед на тоа дека нема Лукоил кај мене...Сакаш несакаш, од Макпетрол ке ставаш.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3527 на: 10 Август 2012, 18:36:41 pm »
Кај живејш ???

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #3528 на: 10 Август 2012, 18:53:59 pm »
Исто и јас,во Кавадарци нема Лукоил,има 2 на Макпетрол,една на Црна Река и една на Ангел Петрол,и тоа е се народе.Од овие двете никад не сум ставил,оти знам дека квалитетот е понизок од оние на Макпетрол.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3529 на: 11 Август 2012, 02:31:39 am »
Кај пуниш на МК? За железара знам, не пунам таму, ама во НГ е многу добар, башка стално идам натака па ми се исплати.

јас поселдниве 3-4 тури од нас гас полнам цела боца... и некако ми ослабе колата... се погоди вчера при крај со плин во железара да бидам и свртев до плинарата... прво плинот е 37,5... второ кога ја наполнив со плин и излагам од рампа, намерно стиснав за да видам што е и како е со овој плин... човече.. како да проработе уште еден клип... не сум го очекувал ова... сосема неочекувано ми беше ти велам... плинот на железара да ми биде подобар во однос на тој од нас гас..? неверојатно... е сега, до утре попладне додека ја истрошам боцава всушност и ке знам со потрошња... после ке напраам математика дали е боље поскап и поквалитетен плин или поевтин и полош...

п.с. на марија трејд е 37, подобро ми влече одколку на нас гас, ама и бајаги повеке ми троши од него... затоа нас гас го практикував... а за железара мислев дека е полош од сите... вака испаѓа дека на нас гас плинот е ТИЊА...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3530 на: 11 Август 2012, 02:37:44 am »
И јас денес танкирав во НГ и не го бива. Затоа и не го качуваат. Веруј кога ќе имаат добар плин се осеќа како и на потрошња така и на моќ. Марија тој е муабетот ист кај мене. За железара јас чудим, обично лош плин имаат. А и јас така проверувам. Прво палам колата стискам да се уклучи плинот и пуштам, ако почне да сака да гаси и да варира лош е плинот и обично идам на ЛО да го замешам ако е добр втор тест е пуна до крај, ако врти до крај без поблем супер си е ;D .

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
« Одговори #3531 на: 11 Август 2012, 12:01:42 pm »
Se na se znaeme deka eftinive nemaat standatd kvalitet ama pa i ovie poskapive znaat da bidat tinja taka da kon kako ke mu se pogodi. Poarno od nas gas los eftin nego od makpetrol los a poskap plin

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #3532 на: 11 Август 2012, 12:38:40 pm »
И јас денес танкирав во НГ и не го бива. Затоа и не го качуваат. Веруј кога ќе имаат добар плин се осеќа како и на потрошња така и на моќ. Марија тој е муабетот ист кај мене. За железара јас чудим, обично лош плин имаат. А и јас така проверувам. Прво палам колата стискам да се уклучи плинот и пуштам, ако почне да сака да гаси и да варира лош е плинот и обично идам на ЛО да го замешам ако е добр втор тест е пуна до крај, ако врти до крај без поблем супер си е ;D .

Најубаво мешан плин, ако ти е 40 литра боцата, 30 од нас-гас, 10 од лукоил или макпетрол, зависи од која бензинска ке ставиш. Иначе мене опелот ми е наштелован од нас-гас, и потрошувачката кога и да полнам од таму ми се движи од 8.5 до 9 л во град и околу 6.5 на отворено и прилично сум задоволен

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #3533 на: 11 Август 2012, 14:16:42 pm »
Што мислите, како ке не прекрстат во понеделник?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #3534 на: 11 Август 2012, 14:52:38 pm »
Ќе поскапи... и тоа доста ќе поскапи

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #3535 на: 11 Август 2012, 17:53:10 pm »
да да ќе поскапи , пак рипна деновиве барелот на берза и тоа од 105/106 долари на 113 долари за барел
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
« Одговори #3536 на: 11 Август 2012, 17:56:26 pm »
што викате пак 2-3 денари?

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #3537 на: 11 Август 2012, 18:34:31 pm »
Па најоптимално би било толку да скокне. :D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #3538 на: 12 Август 2012, 11:22:52 am »
jas znam deka ke poeftini ne mn ama ke ide nadole

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3539 на: 12 Август 2012, 11:32:41 am »
Што е работава со бензинов ???

Пред 2 недели турив бензин 98ца, и на еден пат максимално 70км/ч го кревав...
Вчера турам бензин исто 98ца и на истиот пат приметувам разлика, моторов крева 80/85км/ч...
Што е работава појма немам..