Според мене побитен е фактот дали на Филип Пунтото повеќе мерак му прави денес отколку пред некој месец кога беше стандард. Голема работа дали е побрз од Рики или дали добил 7 или 70 коња.
За парите што ги уложил си го добил меракот кој го барал.
Ај некој што продава чипови, што тјунира коли па да ми прави филмови без доказ, ама за некој што си ја прави колата за негов мерак најмалце ми е битно да барам докази колку побрзо му иде сега колата од пред модификацијата. Особено некој како Филип што не прави муабети во стилот дека најбрза кола има, сите ќе ги прегази и му нема рамен.
Се слагам, респект за модификациите, уживањето, а не ни негирам ниту се сомневам во перформансите, ама перформанси од типот иде повеќе, помалце, вака или онака, нас тука ништо не ни значат. А една трка со конкурентено ауто (во скопје се направија 1000ци трки од кои имаме видеа), или пак видео на забрзување, кое НЕМОРА да е од 0-100, 0-200, и тако далје, туку едно обично аматерско видео кое ќе ни даде каква таква представа за аутото (модификациите), би било супер да се направи, а не одзема повекје од 5 минути време.