Автор Тема: Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet + TD04  (Прочитано 320595 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet + TD04
« Одговори #1110 на: 21 Декември 2013, 17:17:29 pm »
@FilipM
Убаво рече Банзаи, си го добил тоа што си го барал и ти прави мерак - уживај!

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #1111 на: 21 Декември 2013, 17:24:48 pm »
Според мене побитен е фактот дали на Филип Пунтото повеќе мерак му прави денес отколку пред некој месец кога беше стандард. Голема работа дали е побрз од Рики или дали добил 7 или 70 коња.

За парите што ги уложил си го добил меракот кој го барал.

Ај некој што продава чипови, што тјунира коли па да ми прави филмови без доказ, ама за некој што си ја прави колата за негов мерак најмалце ми е битно да барам докази колку побрзо му иде сега колата од пред модификацијата. Особено некој како Филип што не прави муабети во стилот дека најбрза кола има, сите ќе ги прегази и му нема рамен.
Се слагам, респект за модификациите, уживањето, а не ни негирам ниту се сомневам во перформансите, ама перформанси од типот иде повеќе, помалце, вака или онака, нас тука ништо не ни значат. А една трка со конкурентено ауто (во скопје се направија 1000ци трки од кои имаме видеа), или пак видео на забрзување, кое НЕМОРА да е од 0-100, 0-200, и тако далје, туку едно обично аматерско видео кое ќе ни даде каква таква представа за аутото (модификациите), би било супер да се направи, а не одзема повекје од 5 минути време.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #1112 на: 21 Декември 2013, 17:26:53 pm »
Edit: Можеби и јас ке сакам да одам некогаш во животот кај Фотис, али сепак сакам некаков си реален факт за неговата работа, не само муабети... Не ме сфаќај лично Филип, кај тебе ми излезе бесот само :))))

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1113 на: 21 Декември 2013, 17:42:02 pm »
Не бе што... само си го кажа своето мислење. Дур не си ги извадиме к*ровите на маса со кариран чаршав, може само да збориме дали си го мерел од кај тестисите или ... :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1114 на: 21 Декември 2013, 17:52:45 pm »
Edit: Можеби и јас ке сакам да одам некогаш во животот кај Фотис, али сепак сакам некаков си реален факт за неговата работа, не само муабети... Не ме сфаќај лично Филип, кај тебе ми излезе бесот само :))))

Ќе отидеш до Битола и верувам Филип ќе те провози, па дури и тебе ќе ти даде да го пробаш Пунтото.

Јас тргнувам од себе, ниту некогаш сум снимал клипчиња, ниту сум мерел, а сум имал на располагање Racelogic. Мене битно ми било кога се возам да ми е интересно, ме заболе што мислат другите и дали мислат дека колата треба да ја возам вака или онака :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #1115 на: 21 Декември 2013, 18:03:56 pm »

Ќе отидеш до Битола и верувам Филип ќе те провози, па дури и тебе ќе ти даде да го пробаш Пунтото.

Јас тргнувам од себе, ниту некогаш сум снимал клипчиња, ниту сум мерел, а сум имал на располагање Racelogic. Мене битно ми било кога се возам да ми е интересно, ме заболе што мислат другите и дали мислат дека колата треба да ја возам вака или онака :)
Пак се слагам, ама кога е веќе отворена таква тема со таков наслов, со такви муабети во самата тема, поентата скроз се губи. Форумот ја губи целата поента, се прават милони муабети, расправии на ПРАЗНО, па затоа и ургирам да нешто се промени, бидејки ова повеќе наликува на www.cardomain.com откоlku forum.carclub.mk ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1116 на: 21 Декември 2013, 18:06:24 pm »
И јас се согласувам со тебе, веќе ако има муабети, расправии, тогаш треба нешто да се покаже.

Сеедно да не му ја труеме темата на Филип, нека си продолжи со редовно средување на количето и пишување тука. Мене баш ми е мерак да ја читам темава.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1117 на: 21 Декември 2013, 19:05:54 pm »

Не бе, знаам дека си во право, ама не сум ниту временски ниту финансиски моментално во можност да правам ДИНО мерења, клипови и слично, тоа е се. Од друга страна, не сакам да мерам и да правам клипови бидејќи треба да се флешира ECU-то на ново, компензација за надморската висина, моментално бустот не е како што треба да биде, треба малку повеќе. Кога ќе се досреди се, тогаш мерења и клипчиња  ;D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #1118 на: 06 Јануари 2014, 20:35:46 pm »
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo