Кај го има Спид теч и колку пари е?
У Аутомакедонија има од LM е, незнам, 400 и кусур денари за еден резервоар...
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_3720.html?Opendocument&land=DE
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/3720%20Speed%20Tec%20Benzin_EN.pdf/$file/3720%20Speed%20Tec%20Benzin_EN.pdf
Koga nemam dovolno pari go koristam ova na trka vo kombinacija so Octan Power na LM i navistina osekjam podobruvanje kaj kolata, od se sto sum koristel, rezultat sum osetil samo od ovaa kombinacija i Octan Power od ELF, na benzin 98-ca od Makoil ili Lukoil, e sega trkackoto mi ima kompresija 13:1 pa koga ke stavam benzin kako sto treba se slucuva ludilo so kolata, no za niz grad kombinacijata gore e ludilo i deluva, a isto taka vo posledno vreme sum mu se navrtel i na ona Bugarskoto Helios, na trkakoto deluva, a za niz grad ne sum osetil razlika.
Za gorivata kaj nas imam edna slucka so kolata na majka mi, odnosno VW Polo 1.2 koe na ~7.000km edno utro nesakase da zapali, sto kako paniki milion go odnesovme vo servis, pustea sturea i posle dva dena se javuvaat deka kolata e gotova necinelo gorivoto. Majka mi kako sto ja dal Gospod se podive i pravo po toa zavodi, inspekcii cuda pisma do direktori, pa na baranje odnesoa od gorivoto da se izmeri oktanskiot broj vo Makpetrol, a odgovorot sto go dobija od tamu e deka gorivoto sto sto go stavila vo kolata e so oktanski broj 89 i bogato so voda. Mene ova za oktanskiot ne mi bese verno so ogled na toa sto gorivoto bese od Lukoil (mene mi se pokazalo najdobro), a go merea vo Makpetrol, no za vodata ima logika zosto i kazaa deka komjuterot se blokiral za da ne go skrski motorot zosto vo toj slucaj ke detonira... Posle nekolku dena se smiri i tolku od tuzbite.

Jas licno imam oseteno razlika deka so 95-ka kolata mi e poziva na start i na niskite obrtai, a pak so visoko oktansko gorivo e pokonstantna na visoki i toa na podolg period, ako go brkam so 95-ka posle nekoe vreme oslabuva kolata, kako da gibi snaga, a mozebi e samo i placebo evekt.