Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 345900 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2625 на: 23 Септември 2013, 18:14:11 pm »
Секако разбравме(си велам), јас немам ништо против Фетел, кажав 100 пати, моментално е во противничкиот табор и свирењето за мене е навивање.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #2626 на: 23 Септември 2013, 18:18:40 pm »
свирење во момент кога треба да дава изјава или кога му се доделува пехар не е навивање, туку понижување и навредување, не само за фетел и ред бул туку за сите нормални Ф1 фанови низ цел свет.

таква е реакцијата на целиот свет, така реагираа сите возачи и тимски шефови вклучувајќи го и Монтеѕемоло кој е главниот од ферари и тој дури се огради од таквото скандирање, а ако за тебе тоа е навивање, тогаш си ги измешал брзините!

најверојатно ферари се повлекуваат од оваа сезона, односно го прекинуваат развојот на болидот и се ориентираат за наредната сезона. им останале уште неколку делови кои веќе ги имале изработено за наредните трки, некои од нив веќе ги употребиле претходно така да "mama mia" за оваа сезона... се гледаме во следната со здравје боже подобар болид, подобри резултати и се надевам со појќе усул во скандирање... уф, извинете „навивање“. ;)
« Последно менување: 24 Септември 2013, 09:56:35 am SELECT »
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2627 на: 23 Септември 2013, 19:11:41 pm »
најверојатно ферари се повлекуваат од оваа сезона, односно го прекинуваат развојот на болидот и се ориентираат за наредната сезона. им останале уште неколку делови кои веќе ги имале изработено за наредните трки, некои од нив веќе ги употребиле претходно така да "mama mia" за оваа сезона... се гледаме во следната со здравје боже подобар болид, подобри резултати и се надевам со појќе усул во скандирање... уф, извинете „навивање“. ;)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2628 на: 23 Септември 2013, 20:09:32 pm »
внимателно бирајте го вашиот непријател бидејќи токму тој може да биде вашата последна надеж!

ако воопшто некој ја разбере оваа реченица го частам пиво колку му душа сака!

Преводот е сите што свиркаа гз дават фетел да вози за ферари

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2629 на: 23 Септември 2013, 20:18:35 pm »
токму така! имаш пиво од мене. ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2630 на: 23 Септември 2013, 20:20:08 pm »
Ако добие повторно БАН (а се кладам дека ќе добие), може јас да го добијам неговото пиво?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2631 на: 23 Септември 2013, 20:25:37 pm »
Не гледам причина зошто би добил бан? Не значи дека ако во минатото добив 30 дневен бан БЕЗ ДА МИ БИДЕ ИЗБРИШАН НИ ЕДЕН ПОСТ дека истото треба да се случи и сега. Јас сум коректен во дискусиите и не употребувам изрази од типот теле, сељак, прост, итн што други членови ги имаат упатено кон мене..

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2632 на: 23 Септември 2013, 20:34:54 pm »
и ти можеш да добиеш пиво, не е тоа проблем... неговото си е негово и веќе си резервирал. поентата е колку можете да бидете коректни и сите заедно да го пиеме на раат!? ;)

Ако добие повторно БАН (а се кладам дека ќе добие), може јас да го добијам неговото пиво?

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2633 на: 23 Септември 2013, 21:07:33 pm »
фетел излегува по последното менување од боксот, а алонсо е уште зад него. тоа не го направи фетел на среќа или со некаква „матна“ стратегија.

за 5 круга фетел успеа да набилда предност од 13-14 секунди.

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #2634 на: 23 Септември 2013, 21:13:50 pm »
Секако, Фиа мораше да ги врати старите гуми, оти пред то Фетел и не беше баш толку доминантен!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2635 на: 23 Септември 2013, 21:22:01 pm »
^...И да поминат секогаш сaмо со опомени кога ќе беше утврдена било каква неправилност на болидот,или пак кога Мерцедес недозволено тестираше и одеднаш како чиста случајност им тргна,види,види... 
Замисли така да мижеа за Ферари,кај ќе им беше крајот на хејтериве,т.е. стручњациве.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2636 на: 23 Септември 2013, 21:22:59 pm »
каква врска имаат гумите? фетел кога влезе во Ф1 возеше за заубер па за торо росо. кога дојде во ред бул гумите беа променети, односно тоа е истата година кога ги сменија гумите. и сакаш да кажеш дека поради него ги смениле гумите?

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #2637 на: 23 Септември 2013, 21:32:53 pm »
За оваа сезона прајме муабет, гумите беа други, па фиа се врате на ланските гуми!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
« Одговори #2638 на: 23 Септември 2013, 21:37:58 pm »
Fetel: nisam ja kriv što su trke dosadne

Sebastijan Fetel ponovo je pobedio, sedmi put u sezoni u Formuli 1, što se pojedinim navijačima nije svidelo. Prilikom intervjua na podijumu posle trke za Veliku nagradu Singapura Nemac iz Red Bula
je bio izviždan.
- Nije lepo kada vam se tako nešto desi, ali je upadljivo da je na tribinama najviše navijača u crvenom - rekao je Fetel aludirajući da su mu zviždali navijači Ferarija.
- Ferari ima mnogo navijača i dugu tradiciju u Formuli 1 i uspešniji su od drugih timova. Sada se situacija menja i više je plave boje (Red Bul). Trke doživljavaju sa mnogo emocija i kada neko drugi pobedi to im se ne sviđa. Danas nije bilo uzbudljivo na stazi, ali me to mnogo ne uzbuđuje. Dok mi god zvižde, znam da sam dobar. Uostalom, nisam ja kriv što su trke dosadne - kazao je Fetel koji je dominirao tokom trke na stazi "Marina bej".
Naredna trka na programu je 6. oktobra u Južnoj Koreji, a Fetel ima 60 bodova više od najbližeg pratioca Fernanda Alonsa iz Ferarija.
- Trka u Singapuru je duga, mnoge stvari mogu da pođu naopako i ne možete sebi da dozvolite greške. Na kraju sam kontrolisao trku i brzinu. Bilo je teško, ali mi to volimo, jer je u Singapuru jedna od najzahtevnijih trka. Da budem iskren, ne gledam previše tabelu. Samo želim da uživam u trenutku, u danima kao što je ovaj... samo o tome se radi - zaključio je Fetel.

Alonso hoće novi ugovor

Uprkos navodima mnogih medija da bi Fernando Alonso dolaskom Kimija Raikonena mogao da napusti Ferari, on traži novi ugovor.
Seljen je sjajni španski vozač u Meklaren, Lotus i Red Bul, ali posle trke u Singapura, konačno je sam rekao šta želi.
"Želim novi ugovor i želim da završim karijeru u Skuderiji. Ako nije problem za tim i ako sam zadovoljan uslovima, mogli bi to što pre da rešimo"
Alonso ima ugovor do 2016. kada će imati 35 godina, ali ne smatra da će to biti trenutak kada će se povući
"Ako budem imao motivaciju i fizički se budem osećao dobro, ne vidim zašto ne bih nastavio da vozim i posle toga. Mislim da su oko 35. godine kada je muškarac u punoj snazi", zaključio je Alonso.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #2639 на: 23 Септември 2013, 23:21:08 pm »
Koj gi ebe navijacite koi go svirkale Vettel...
Schumacher malce li go trpevme...zaradi nego prekinav F1 da gledam..ili gledav za da zadremam polesno.

Inace i jas mislam deka ubavo bi bilo za titula dogodina da se vmesaat Kimi i Hamilton..

Ovaa godina feraristi,pishete propalo.