Fetel: nisam ja kriv što su trke dosadne
Sebastijan Fetel ponovo je pobedio, sedmi put u sezoni u Formuli 1, što se pojedinim navijačima nije svidelo. Prilikom intervjua na podijumu posle trke za Veliku nagradu Singapura Nemac iz Red Bula
je bio izviždan.
- Nije lepo kada vam se tako nešto desi, ali je upadljivo da je na tribinama najviše navijača u crvenom - rekao je Fetel aludirajući da su mu zviždali navijači Ferarija.
- Ferari ima mnogo navijača i dugu tradiciju u Formuli 1 i uspešniji su od drugih timova. Sada se situacija menja i više je plave boje (Red Bul). Trke doživljavaju sa mnogo emocija i kada neko drugi pobedi to im se ne sviđa. Danas nije bilo uzbudljivo na stazi, ali me to mnogo ne uzbuđuje. Dok mi god zvižde, znam da sam dobar. Uostalom, nisam ja kriv što su trke dosadne - kazao je Fetel koji je dominirao tokom trke na stazi "Marina bej".
Naredna trka na programu je 6. oktobra u Južnoj Koreji, a Fetel ima 60 bodova više od najbližeg pratioca Fernanda Alonsa iz Ferarija.
- Trka u Singapuru je duga, mnoge stvari mogu da pođu naopako i ne možete sebi da dozvolite greške. Na kraju sam kontrolisao trku i brzinu. Bilo je teško, ali mi to volimo, jer je u Singapuru jedna od najzahtevnijih trka. Da budem iskren, ne gledam previše tabelu. Samo želim da uživam u trenutku, u danima kao što je ovaj... samo o tome se radi - zaključio je Fetel.
Alonso hoće novi ugovor
Uprkos navodima mnogih medija da bi Fernando Alonso dolaskom Kimija Raikonena mogao da napusti Ferari, on traži novi ugovor.
Seljen je sjajni španski vozač u Meklaren, Lotus i Red Bul, ali posle trke u Singapura, konačno je sam rekao šta želi.
"Želim novi ugovor i želim da završim karijeru u Skuderiji. Ako nije problem za tim i ako sam zadovoljan uslovima, mogli bi to što pre da rešimo"
Alonso ima ugovor do 2016. kada će imati 35 godina, ali ne smatra da će to biti trenutak kada će se povući
"Ako budem imao motivaciju i fizički se budem osećao dobro, ne vidim zašto ne bih nastavio da vozim i posle toga. Mislim da su oko 35. godine kada je muškarac u punoj snazi", zaključio je Alonso.