Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 345922 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2610 на: 23 Септември 2013, 17:16:16 pm »
еве што има хамилтон да каже во врска со свиркањето. поентатa е што само тука се одобрува наспроти сите изјави на возачите и тимските шефови. вие повеќе се разбирате од сите нив... секоја чест! да ги земете нивните места господ знае каква би била формулава!  ???

Цитат
"Booing is so negative, especially when someone works so hard to be a success."

Hamilton, 28, said he was "happy" for Vettel when he saw the German on the podium after his seventh win in 13 races this season.

The win has moved Vettel, 26, closer to a fourth consecutive world title. Vettel is 60 points ahead of his closest rival - Ferrari's Fernando Alonso, who finished second in Singapore - with a maximum of 150 available in the remaining six races.
Sebastian Vettel leads at the start of the Singapore Grand Prix

Vettel wins Singapore GP in style

Hamilton said: "I tried to imagine (when I saw him on the podium) what it would be like if I was winning races as easy as he has been winning them.

"It's every driver's dream to have a car to be able to fight. Me, I don't want to be that far ahead. I want to be able to fight with him, or whoever.

"But this is the way it is. It's definitely not a positive thing to hear he has been booed.

"He's on his way to his fourth world championship, and he needs all the credit he deserves.
"

а шо па ја се замарам... има тука поучени од мене.  ;D
извор: http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/24206375
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2611 на: 23 Септември 2013, 17:16:16 pm »
Свирежите треба да бидат насочени кон самиот тим поради нивните очајни резултати,а не спрема победникот кој е доминантен.

Потполсно се согласувам дека само со такви инциденти ќе има основ за свиркање,а во случајот на Фетел немало такво нешто,единствено може да му се замери за Малезија годинава и потегот со Вебер.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2612 на: 23 Септември 2013, 17:18:39 pm »
колку што шумахер беше исвиркан наредната сезона (1995) или 1998 откако на „кучешки“ начин се обиде да земе титула!

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #2613 на: 23 Септември 2013, 17:23:24 pm »
Секогаш во сите спортови имало свирежи. Очигледно некој неможи да се соочи со тие свирежи. Вие тука плукате и го нареквате Алонсо како сакате, ама то нема врска. Замене и едно и другото се дозволени, притисок од противнички навивачи имало секогаш и во секој спорт.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2614 на: 23 Септември 2013, 17:24:45 pm »
Демек фудбалските навивачи се хулигани сега, дека свират на утакмица така?
Си бил на фудбалски натпревар?
Мене ова ми се безвезни работи, навивачите се за да навиваат за едниот и да го исвиркуваат другиот. Ако треба да се ќути и да аплаудираш за тој шо ќе победи, на ништо нема да личи то.

V Спортот е за да се навива и да се свири, а не за да се ќути.

Не се сите фудбалски навивачи, хулигани, а и тие знаат да покажат почит кон противникот кој изиграл квалитетно, а особено честа е појавата да ја насочат критиката и бесот кон својот тим, заради лошите резултати. На Свиркачиве, само некој друг им е крив, не е важно дали е тоа ФИА или Њуи, само нивниот тим, не носи дел од одговорноста за неуспехот. Исто како кога слушаме „UEFA мафија“, „FIBA мафија“, „EHF мафија“ од нашиве трибини. Само друг ни е крив, ние никако.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2615 на: 23 Септември 2013, 17:28:03 pm »
никогаш и ниту во еден спорт победникот не бил исвиркуван... ниту во фудбал, ниту во кошарка, ниту во ракомет, ниту во борење... ниту никаде! не измислувајте глупости... цел свет ќе ви се смее да пишувавте на англиски.

кажете барем еден момент кога и каде победникот бил некаде исвиркан? ова го прават само одредени „фанови“ поточно хејтери на ред бул и очигледно поради тие скандирања некој од нив многу ќе страда во животот. се надевам да не се одрази нешто и по тимот пошо во Ф1 се наоѓа од самиот почеток.

ферари не смее да дозволи некој на ваков начин да ја искривува нивната слика!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2616 на: 23 Септември 2013, 17:33:49 pm »
Инаку јас сум фан на Ферари, да не ме сфати некој погрешно.

Ама тоа не значи дека не ги, или не треба да ги почитувам Раиконен, Хамилтон, Фетел, Батон, Розберг како квалитетни возачи и да свирам и да ги пцујам кога некој од нив ќе победи.

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #2617 на: 23 Септември 2013, 17:34:45 pm »
Никој не вели дека Ред Бул му е крив на Ферари дека се слаби. Ова со свирењето јас го гледам чисто навивачки. Едноставно не го сакам тој возач и тим и имам право да ги исвирам. Исто како и во сите спортови. Еве пуштете снимка од тенисот во мадрид мислам беше Димитров - Џоковоч, да видите како цел натпревар Џокович беше исвиркуван. И нормално со дополнителен притисок од публиката го изгуби натпреварот.
Замене то е навивање, а дека Фетел и Ред Бул се маестрални тука нема збор!

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #2618 на: 23 Септември 2013, 17:36:05 pm »
Нека свиркаат слободно кога ќе помине со болидот покрај нив (и да го деконцентрираат да ја изгуби трката ;D ;D ;D ), ама да го попречуваат во давањето изјава мислиш дека не е крајно сељачки?

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2619 на: 23 Септември 2013, 17:40:54 pm »
@Igor не ја разбираат поентата... гледаат само да свиркаат по се живо и диво што не е црвено. до таму ни е „чергата“. :D

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #2620 на: 23 Септември 2013, 17:57:52 pm »
Неможи да ги слушни дури вози, зато мора после трката.
Исто како и тука на форумот запнале жалонсо та жалонсо. Мене не ми смета, ама не плачете и вие ко ќе ви свират по вашиот плачко!

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2621 на: 23 Септември 2013, 18:05:18 pm »
така, така...  ;D
а шо гледате тогаш формула ако не сте навикнати да гледате и други да победуваат што не се во црвено?

немате друг спас освен ред бул да обоите во црвено... во спротивно цел свет се смее и критикува за свиркањето. прифатете го тоа... а фетел убаво рече, „се додека има свирежи тоа значи дека добро си ја вршиме работата и ќе продолжиме понатаму“.   

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #2622 на: 23 Септември 2013, 18:05:37 pm »
@Dekio

Ало бре човек, кажав дека сум фан на ферари, поточно на Алонсо и дека многу ми смета и го осудувам тоа што се случи со Фетел.

За тоа не треба да си фан туку треба да си човек и да припазиш малку на однесувањето и да го цениш тој што победил бидејќи не победил на среќа, стварно не те разбирам што човек си и со кои уште зборови да ти објаснам некои основни работи, ама гледам дека не може никој да те разубеди во твоиве сфаќања па тука се откажувам. :)

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #2623 на: 23 Септември 2013, 18:08:00 pm »
Абе кажав и јас, никој не го оспорва то шо го прај Ред Бул и Фетел, ама јас свирежите ги гледам како навивање. Кажи ми шо прајме со пола форум тука шо го нарекват Алонсо, Жалонсо и истите тие се бунат за свирежите кон Фетел?

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2624 на: 23 Септември 2013, 18:09:28 pm »
внимателно бирајте го вашиот непријател бидејќи токму тој може да биде вашата последна надеж!

ако воопшто некој ја разбере оваа реченица го частам пиво колку му душа сака!