Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 345457 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2100 на: 26 Август 2013, 15:44:40 pm »
Плукам по сите кога мислам дека направиле нешто неспортско. Ги фалам сите што сметам дека направиле добар потег. Дали бил Фетел или Алонсо не ми прави многу разлика. Чувствувам дека имам должност да напаѓам некој што премногу го величаат, исто и да бранам некој што сметам дека премногу го потценуваат. За Ферари не навивам и никогаш нема да навивам, а тука тие фанови се во мнозинство и јасно е во која насока се водат дискусиите.

Ако ме прашаш чисто како возачи, Алонсо, Раиконен, Фетел и Хамилтон ги ставам на исто рамниште. Сите си имаат предности и маани во однос на другите, сите имаат лоши и мајсторски трки. Како личности ме нервираат Фетел, Алонсо и Хамилтон во опаѓачки редослед (Фетел највеќе, ме нервира), ама не сакам многу да се задржувам на оваа нивна страна. Да сте го фалеле Фетел повеќе одошто заслужил како што го фалите Алонсо, слични би биле моите реакции.

Бреее, ко јас да сум го пишувал ова. Чек да се потпишам:

Филип

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2101 на: 26 Август 2013, 15:57:06 pm »
Не се онесувате така. Досега само имате серено на темава против Алонсо и Ферари. А што е најлошо и по навивачите на ферари и тоа со погрдни и навредливи зборови.

Навивачите на Ферари си го величат својот тим и возач и мн. ретко плукаат по други, одека сите други исклучително се водат било кој само ферари не. Чист хејтеризам.

Денес истите луѓе што го вреѓаа Шумахер со истиот муабет на неговите навивачи го бранат Фетел.

Така да прајте квалитетен муабет. Ќе ми кажуваш ти мене дека Алонсо не направил мајсторија. Абе на 300 раката да ја игнеш занас ситетука е мајсторија. Не се заебавајте.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #2102 на: 26 Август 2013, 16:27:35 pm »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2103 на: 26 Август 2013, 16:40:31 pm »
Не се онесувате така. Досега само имате серено на темава против Алонсо и Ферари. А што е најлошо и по навивачите на ферари и тоа со погрдни и навредливи зборови.

Навивачите на Ферари си го величат својот тим и возач и мн. ретко плукаат по други, одека сите други исклучително се водат било кој само ферари не. Чист хејтеризам.

Денес истите луѓе што го вреѓаа Шумахер со истиот муабет на неговите навивачи го бранат Фетел.

Така да прајте квалитетен муабет. Ќе ми кажуваш ти мене дека Алонсо не направил мајсторија. Абе на 300 раката да ја игнеш занас ситетука е мајсторија. Не се заебавајте.

ОК прифаќам, сум претерал и јас на моменти. Еве од моја страна, ќе пробам да бидам покоректен во иднина.

Тоа што одредени навивачи на Ферари ме изнервирале, не ме оправдува да генерализирам општо за сите.

А околу мајсториите, тоа што за нас е мајсторија, тие можат да го изведат со две скршени раце. Сепак стигнале во Ф1 и се подложни на малку повисоки стандарди кога се мајсториите во прашање.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2104 на: 26 Август 2013, 16:45:08 pm »
У секој случај сезонава за Ферари а и за сите други е отидена. Лапни голтни и напраи фетел. Се чека следеча, или бар да гледаме битка за второ место. Куоре изгуби прасе по се изгледа ;D

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2105 на: 26 Август 2013, 16:49:36 pm »
Си ги поделија победите. Едни јаки во еден, други во друг дел од сезоната. Редбул се држеа низ цела сезона при врвот. Тројца се караат, четвртиот користи.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2106 на: 26 Август 2013, 17:02:26 pm »
Само слепец може да не примети дека Фетел е врвен возач.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2107 на: 26 Август 2013, 17:31:33 pm »
Муабетов е правен повеќе од 10 пати во овие 141 страна.Три поселдователни титули не се освојуваат само со добар болид.Доминацијата на Шумахер со таа на Фетел може да се спореди само во 2011-та,додека во сите останати шампионатот беше неизвесен до самиот крај.

Интересн факт кажа вчера Алонсо,дека лани пред Спа имал предност пред Фетел од 41 бод,a пред Тексас Фетел 15 пред него.Само уште еден доказ колку ништо не е сигурно иако така изгледа.Хамилтон најави големи промени за Сингапур,а за Монца очекува ист сооднос на силите.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #2108 на: 26 Август 2013, 17:37:02 pm »
Само слепец може да не примети дека Фетел е врвен возач.
Кој пак сега рече дека Фетел не е врвен возач?
Само слепец можи да ги чита работите како шо му одговараат него!
Фетел не е побрз 1 секунда од другите ради сопствени вештини, незнам шо не е јасно тука? Факт е дека ако Фетел вози на пример за денешното Ферари, а Алонсо за денешниот Ред Бул, Фетел нема да биди побрз од Алонсо за секунда! Или ќе биди?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2109 на: 26 Август 2013, 17:41:08 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2110 на: 26 Август 2013, 17:41:45 pm »
Факт е дека ако Фетел вози на пример за денешното Ферари, а Алонсо за денешниот Ред Бул, Фетел нема да биди побрз од Алонсо за секунда! Или ќе биди?

Условен исказ по дефиниција не може да биде факт. Тоа е твоја претпоставка. Веројатно основана, но сепак претпоставка.

Шо не зеде Вебер 3 титули. Или барем една? Не е иста колата? Тоа се уште, дополнителни услови во условниот исказ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #2111 на: 26 Август 2013, 17:53:34 pm »
Вебер е послаб возач од Фетел, ги споредваме Фетел, Алонсо, Раиконен, Хамилтон, како најдобри во Ф1, моментално. Незаборавај само колку пати беше манипулиран Вебер од страна на тимот!
Во горната четворка, Фетел секоја трка е побрз за една секунда, па и за повеќе минатите години. Вонземјанин е или?
Не зафркавајте, јасно е дека Фетел е врвен возач, никој не го оспоре то, ама 4те титули не се само негова заслуга, далеку е Ф1 од интересна и покрај неизвесноста.
А од вас освен хејтање на Ферари и Алонсо, не се добива ништо друго!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2112 на: 26 Август 2013, 17:56:28 pm »
Мислам дека Хамилтон намерно го пушти напред Алонсо на првата кривина, за да може да користи ДРС на Кемел правецот а не обратнo

Убаво си забележал за разлика од V, според кој Алонсо на среќа поминал од 9 то на 2 ро место.

Dobra trka na tvojot milenik, priznavam, iako ne e za slavenje posto sekoja pozicija kade Zalonso e zad Petel do krajot na sezonata e za zalenje a ne za raduvanje !

Patem...Praseto kako e ? Go gois li?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2113 на: 26 Август 2013, 18:27:26 pm »
Кај си бре Спортексчо те снема нешо :D

За прасенце не бери гајле, веќе иам листа на гости  ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2114 на: 26 Август 2013, 18:43:49 pm »
Eve sum be prijatel skap, besov na umor so se decata I zenisteto!

Staj mu na prasenceto kablovska vo kocinata treba da e Vo tek so nastanite Vo F1 !