Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 345517 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2085 на: 25 Август 2013, 22:07:28 pm »
Свирежите беа за друго, така кажаја коментаторите на СК.
Сељачизам е то шо плукаме по Фетел а не е сељачизам шо се плука по Ферари така?
Хамилтон го претекнал со грешка, немало мајсторија, Фетел од второ место се проби со мајсторија ахахахахахахха :D Комедија
2004-2008 имаше вистинки битки на патеката, до максимум, сега на тој назад треба да му додадат вештачки 15км/ч плус за да можи да престигни. Во страшна комедија се претвара Ф1.
Од 2000-2004 како навивач на Ферари стварно ми се смачи да бидат само први, после формула беше рај за очи, од 2009 наваму е катастрофа, 4 години ист шампион, а бараја правила за да не се повторва пеиодот од 2000та. Шо не напрат сега со точаци да се вози, уште поизедначено ќе биди, сите се кондициски спремни.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2086 на: 25 Август 2013, 22:35:43 pm »
Свирежите беа за друго, така кажаја коментаторите на СК.
Сељачизам е то шо плукаме по Фетел а не е сељачизам шо се плука по Ферари така?
Хамилтон го претекнал со грешка, немало мајсторија, Фетел од второ место се проби со мајсторија ахахахахахахха :D Комедија

Сељачизам е да го свиркаш победникот на подиум. Крај. Не им е првпат годинава.

Ти ја гледаше трката? Ја виде мајсторијата на Алонсо кога Хамилтон се заеба на кочење и отиде прешироко во првата кривина? И воодушевен беше од твојот пулен?

Јас за разлика од тебе не реков дека Фетел со мајсторија го мина, туку реков дека не направи грешка и ги искористи јаките страни на болидот на најдобар можен начин, нешто што Алонсо го направи во Шпанија и Кина. Никој од фановите на Редбул не плачеа тогаш вака како сега што се плаче.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #2087 на: 25 Август 2013, 22:45:23 pm »
Dali Vettel e dobar vozac ili bolidot mu e dominanten ke pokaze Riccardo.
Ako e do bolidot,Riccardo treba da ima rezultati priblizni na Webber. ;)

Da ne zaboravime deka Vettel po 4 pat ke stane sampion iako sekoja se vozi po razlicni pravila.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
« Одговори #2088 на: 25 Август 2013, 22:51:35 pm »
Мислам дека Хамилтон намерно го пушти напред Алонсо на првата кривина, за да може да користи ДРС на Кемел правецот а не обратно, ама Мерцедосот денес имаше ниска крајна брзина поради сетапот со висок даунфорс. Ветел од друга страна имаше најголема брзина на излезот од eua rouge a и имаше сетап со низок даунфорс па лесно го претекна Хамилтон на кемел.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #2089 на: 25 Август 2013, 23:03:50 pm »
Кажав дека свирежите не беа од Ферари за Фетел, ама не ме читаш изгледа.
Исто како и Фетел и Алонсо денес не напрае грешка, вчера грешката беше од главните во боксот на Ферари, да го пуштат покасно на патеката, исто како и цела ланска сезона.
Јас кажав, не го оспорвам Фетел како еден од топ 5 возачи моментално во Ф1, ама сакале вие или неќеле факт е дека болидот му е совршен, едноставно доминира и во квалификации и во трка. Знајме дека Вебер доста пати беше побрз од Фетел и го правеа мајмун Вебер, му земаја делови за да му клат на плачкото. Исто не ги обвинвам тука Ред Бул, си имат фаворит и си го крепат.
Не сум сигурен дека на Рикиардо ќе му дозволат да се трка со Фетел. Си најде поттрчко Ред Бул, инаку ќе го земеа Раиконен.
И уште еднаш ќе кажам, Фетел е добар, ама секунда побрз од другите, ради лични способности, немој да ме јебеш!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2090 на: 25 Август 2013, 23:22:07 pm »
Мислам дека Хамилтон намерно го пушти напред Алонсо на првата кривина, за да може да користи ДРС на Кемел правецот а не обратнo

Убаво си забележал за разлика од V, според кој Алонсо на среќа поминал од 9 то на 2 ро место.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #2091 на: 25 Август 2013, 23:46:58 pm »
Lotus F1 објави дека причината за прегревањето на сопирачките кај Раиконен била заглавена фолија од визор во каналот за ладење.

http://www.brzkrug.com/avto/f1/12446-2013-08-25-20-51-33

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2092 на: 25 Август 2013, 23:51:34 pm »
Мислам дека Хамилтон намерно го пушти напред Алонсо на првата кривина, за да може да користи ДРС на Кемел правецот а не обратнo

Убаво си забележал за разлика од V, според кој Алонсо на среќа поминал од 9 то на 2 ро место.

На среќа мина четворица на старт. Не постои таква мајсторија што ќе направи да минеш 5 возачи на толку краток правец. Има широка 180ка одма по стартот, кој кај ќе најде место така ќе помине. Секогаш е лотарија стартот на Спа. И да не ги поминеше на старт имаше доволно добар болид да ги помине подоцна.

И дај не ме убедувајте дека претекнувањето над Хамилтон било мајсторија? Само вие можете тоа така да го гледате.

Вие од Хамилтон слушнавте дека го пуштил таму намерно, за да си ја врати позицијата со ДРС. Ако навистина ова го пробал, значи многу му била глупа тактиката.

Lotus F1 објави дека причината за прегревањето на сопирачките кај Раиконен била заглавена фолија од визор во каналот за ладење.

http://www.brzkrug.com/avto/f1/12446-2013-08-25-20-51-33

Се гледаше дека има проблем со таа кочница. Цело беше црно тркалото од правта што се исфрлаше после секое јако кочење.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2093 на: 26 Август 2013, 10:58:03 am »
Лоша е омразата, понекогаш те заслепува.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2094 на: 26 Август 2013, 11:22:18 am »
Нема тука омраза.

Ди Реста тотално го заеба стартот, лотусите немаа место да му влезат од внатрешна на Вебер. Откако дојдоа паралелно со него, Вебер тргна на лево и му направи место на Алонсо да се пикне од внатрешна.

Еве го стартот. Ок си тргна, се отвори место и се пикна, многу се заебаа и искочи пред нив.

Кој и да беше на негово место ист ќе ми беше ставот.

Еве пример за мајсторски старт и прв круг:

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #2095 на: 26 Август 2013, 11:50:56 am »
Да де, Алоно си отспа една партија. Ептен за никаде ти се муабетиве.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2096 на: 26 Август 2013, 12:21:28 pm »
Вебер и Ди Реста си отспаа. Алонсо супер си извозе во трката. Имаше многу брз болид, малку среќа и си ги искористи сите прилики што му се пружија.

Отсутен Chlink

• Легенда
Одг:
« Одговори #2097 на: 26 Август 2013, 14:19:23 pm »
Малце среќа малце болид малце волшебникот од оз. Исто како што фетел е лош возач. Плукаш а ист си.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2098 на: 26 Август 2013, 14:55:28 pm »
Плукам по сите кога мислам дека направиле нешто неспортско. Ги фалам сите што сметам дека направиле добар потег. Дали бил Фетел или Алонсо не ми прави многу разлика. Чувствувам дека имам должност да напаѓам некој што премногу го величаат, исто и да бранам некој што сметам дека премногу го потценуваат. За Ферари не навивам и никогаш нема да навивам, а тука тие фанови се во мнозинство и јасно е во која насока се водат дискусиите.

Ако ме прашаш чисто како возачи, Алонсо, Раиконен, Фетел и Хамилтон ги ставам на исто рамниште. Сите си имаат предности и маани во однос на другите, сите имаат лоши и мајсторски трки. Како личности ме нервираат Фетел, Алонсо и Хамилтон во опаѓачки редослед (Фетел највеќе, ме нервира), ама не сакам многу да се задржувам на оваа нивна страна. Да сте го фалеле Фетел повеќе одошто заслужил како што го фалите Алонсо, слични би биле моите реакции.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2099 на: 26 Август 2013, 15:16:07 pm »
За да стартуваш од десетто и да победиш, треба да имаш болид што е доминантен во трка, но не го бива за квалификации, односно треба да возиш Ферари или пак евентуално ти како шофер да заебеш работа во сабота. Зи Џ'рман не е по заебанциите и си се квалификува како што треба, за разлика од веѓата што многу често се квалификува полошо од можностите.
Коментарот ми беше за то дека Фетел и ко ќе не тргнел од пол пак победвал, чудо големо тргна од 2ро место.
Не го оспорвам јас болидот на Ред Бул, напротив, очигледно е дека е најдобар изминатите години, ама премногу се величи Фетел со супериорен болид.

Се величи фетел? Па дечкото има најмногу титули од сите активни возачи а е најмлад освојувач.. Апсоллутна доминација неколку сезони наназат нормално е да се величи. А што да кажеме што се величи алонсо кој години наназат за к*р не го бива..