Што пиздарии напраи Перез, ми крена притосок ептен. Иако не го сакам Алонсо, сепак реакцијата коа видов кај се пика Перез ми беше, кај на мајка му се пика овој овде. Иако Алонсо беше многу лабав на тркава, возач од таков калибар не смее да си дозволи да биде претекнат во Монако 3 пати, дури и тоа со Перез беше првично грешка на Алонсо што остави толку простор од внатрешната страна. Кими виде дека Перез таму касно кочи и постојано го затвараше внатрешниот дел, на крај видовте што се случи, кај проба смрдлето да се протне. Мислам дека не требаше да го пуштат Перез пред Алонсо. Поубаво ќе беше и за трката и за шампионатот доколку Кими и Алонсо си ги задржеа позициите. Вака оно гомноно Перез со глупостите му напраи услуга на Фетел.
И за крај, секоја чест за Кими, што за успеа од 16-то да стигне до 10-то место. Јесда имаше свежи гуми, ама пак, станува збор за Монако, ултра тесна патека, а Iceman-от 5 болиди за 3 круга успеа да претица. Следната трка брка изедначување на рекорд и бев пресреќен коа видов дека денеска успеа да стигне до бодови.