Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 345443 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2715 на: 26 Септември 2013, 14:20:14 pm »
шо бе море... тебе криво ти било шо тој возит, а!? па кој ти е крив шо немаш пари ко него.  

пс - шала на страна, частам ко ќе си заминит од вилијамс. 
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2716 на: 26 Септември 2013, 14:21:50 pm »
Разликата не беше 2 секунди по круг. Тоа настана заради лошата изведба на тактиката на Мерцедес, кои не го бркаа Фетел по повлекувањето на безбедносното. После последното влегување во бокс, Алонсо беше со старите средно меки гуми, кои требаше да ги идвлечка до крај, а Фетел си стави нови некористени супер меки што ги сочува, кога не искочи уште еднаш во последниот дел од квалификациите. Затоа му наби 25 секунди предност во тие последни кругови, не затоа што беше толку побрз.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2717 на: 26 Септември 2013, 14:24:39 pm »
Џабе збориш V, очигледно Селект ја преспал трката...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #2718 на: 26 Септември 2013, 14:27:20 pm »
имаш афинетите да тераш инает, но од друга страна ги признаваш успесите на другите.
Немам никакви афинитети кон инаетот. И да имав, нема врска со признавање или непризнавање на нечии успеси. На крајот на краиштата, јас ги критикувам тимот и возачите за кои што навивам кога не ми праат ќејф, а не другите тимови и возачи.

Раиконен - Одличен! Алонсо - Одличен! Фетел (со РБР) - Маестрален!

Цитат
лауда изјави после трката во сингапур дека на фетел можат слободно да му ја препишат четвртата титула за него... не дека е фан на фетел или ред бул туку дека беа најподготвени во текот на сезоната и тоа го искористија.

а зошто биле најподготвени, тоа треба да кажат другите тимови... односно кои работи недостасуваат кај нив за да бидат во трка со ред бул.

јас не ги измислувам работите, туку се водам по текот на настаните... а зошто на фетел скоро никогаш не му откажал моторот, а на монтоја скоро секогаш!? епа затоа фетел е на пат кон четвртата титула, а монтоја веќе неколку години е надвор од Ф1 со изговор дека му било „досадно“. па и на мекларен му здосади некој да им попува и на крајот си доби „нога“.

поентата е дека кај фетел има помалку проблеми со болидот, повеќе е подготвен да биде притиснат, а фетел тоа знае многу добро да го искористи!

Кој спори тука дека Ред Бул не ги бива? Пак ми тераш на некоја друга страна... Дали ако се најподготвени, а тоа го признаваат и самите тимови конкуренти - значи дека треба автоматски да направиме табела после 3 извозени трки и останатите 17 службено да му ги „предадеме“ на Ред Бул, дека е најспремен?! Трки се, требаше само малку за оваа трка да не ја добие Фетел, и покрај тоа што имаше брилијантно возење. Има уште 6 трки. Доволно е на 2 да му се случи пех, или да откаже менувач или да се деси нешто непредвидено и битката за титула повторно да стане повеќе од интересна. Не ги отпишувај трките пред да започнат. Не еднаш сме виделе едвај теоретски шанси да се претворат во реални шанси, па дури и освојување на титули.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2719 на: 26 Септември 2013, 14:27:42 pm »
ја гледав ама не цела...

@Simo - Carrier166 изгледа не ме читаш со внимание... ред бул беа подготвени за победа на 10 трки од 13... победија на 7! тоа значи дека треба да продолжат и понатаму да работат на својот болид!

а отпишувањето ти го направи и ја менуваш сликата на тоа што го велам цело време... дека ред бул ги победија трките уште пред да започнат! а дали тоа ќе биде на преостанатите, треба да видиме што ќе покаже времето.

исто ли е? аман од инает да не се куртулело...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2720 на: 26 Септември 2013, 14:30:31 pm »
now, that explains a lot... ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2721 на: 26 Септември 2013, 14:46:44 pm »
а што тоа ти е „јасно“? биди конкретен во дискусија...

а кој му е крив на алонсо што не сменил уште еднаш да вози со меките гуми? кој му е крив што после првиот пит извозе само 11 круга со тие гуми за после да вози 36!? што не си обезбедел како фетел екстра сет на гуми!

внимавајте пред да бидете цинични! јас сум најмалку виновен што резултатот не е во полза на ферари, туку тоа е самиот тим ферари! тие не беа спремни за победа на оваа трка уште пред да започне! дали ќе биде тоа така и на останатите, ќе видиме...

едит: еве ги првите оправдувања зошто ферари не биле подготвени за победа во текот на сезоната!
http://www1.skysports.com/f1/news/12433/8941076/stefano-domenicali-says-its-crucial-ferrari-have-their-wind-tunnel-up-and-running

а јас би го прашал доменикали, што правеле додека возеле со гумите пред да ги заменат? оправдувања бара и во промената на гумите во вториот дел од сезоната, а за првиот дел од сезоната кое му е оправдувањето!?  

Цитат
Red Bull might enjoy a significant aerodynamic advantage but with Vettel winning four of the last five races, Domencali also believes the tyre change Pirelli made over the summer for safety reasons has played into their hands.

"I think it's a fact that the change of specification of the tyres reshuffled the general performance of all the cars. That is a fact, so I have to say they were able to solve their issue," Domenicali said.

и за крај симнувањето на капата на Лауда за Фетел и неговиот коментар во врска со свирењето... плус изјавата на фетел дека успеале да зачуваат еден сет на меките гуми!

и потврдата од алонсо дека не биле подготвени пред почетокот на трката и дека второто место е како победа за нив! MAMA MIA...

појма немам шо зборам... ама тие појќе знаат од мене... :D
« Последно менување: 26 Септември 2013, 15:46:42 pm SELECT »

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #2722 на: 26 Септември 2013, 18:11:30 pm »
Next race - Korea

:D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2723 на: 26 Септември 2013, 19:06:07 pm »
@Select, од твојот одговор, некако имам впечаток дека не го прочита овој мој пост:

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7138.msg524606.html#msg524606

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2724 на: 26 Септември 2013, 19:16:36 pm »
@Simo - Carrier166 ако дискутираш, дискутирај, ако ги извртуваш работите... повели!

Никаде не сум ги отпишал трките кои допрва треба да се одржат. Не ми ги извртувај зборовите! На пресот во Сингапур самиот Алонсо рече дека треба да имаат голема среќа за да го освојат шампионатот и во саботата пред трка изјави дека не се подготвени за неделната трка!

Тоа јас ти го зборувам цело време... отвори ги клиповите, слушај внимателно што зборува Алонсо па после кажи му на нему зошто ги „отпишал“ трките пред време!!! Те молам мене да не ми ги извртуваш зборовите... тоа што Ферари не може да го постигне не сум јас виновен, ниту ти, туку само Ферари!

Вртењето на зборовите не ти помага бидејќи погоре ги имаш фактите. Внимателно погледни ги... во нив ги имаш одговорите на многу прашања што мене ми ги поставуваш.

пс - Кој му е крив на Алонсо што не успеа да сочува еден екстра сет од меките гуми за неделната трка!?

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #2725 на: 26 Септември 2013, 21:43:46 pm »
Трка за паметење, на ХРТ2 ја гледав, коментаторите збеснаја! Вакви трки се бараат!
Штета неможам да најдам добра снимка!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2726 на: 27 Септември 2013, 00:09:04 am »
ЛЕЛЕ КОЛКУ СЕ ИЗНЕРВИРАВ!

Па да ви ебам новинарскиот гз што само за фудбал ви знае!

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2727 на: 27 Септември 2013, 00:40:00 am »
Селект, имаш 100 поста за неколку дена само овде. Стави некое маче во соодветната категорија.

Игор, кога легендата возела, "новинарката" носела пелени, веројатно.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2728 на: 27 Септември 2013, 00:41:02 am »
Haahahhaah ај тој што пишувал, ама весников сигурно има уредници па ваљда некој го знае Лауда

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2729 на: 27 Септември 2013, 07:20:00 am »
Трка за паметење, на ХРТ2 ја гледав, коментаторите збеснаја! Вакви трки се бараат!
Штета неможам да најдам добра снимка!

Рајко легенда..