Морам да признам дека ова за мене е комплетно изненадување. Навистина бев длабоко уверен дека Жалонсо и Рајко нема да возат во ист тим.
И сега навистина е отворено прашањето кој ќе биде прв а кој втор возач. Во Ферари секогаш имало прв и втор возач.
Од една страна, Алонсо има overall подобри резултати од Рајко, како историски, така и во последнава сезона.
Од друга страна, стварно не можам да го замислам Кими како прима тимска наредба и подзакочува да го пушти Алонзо пред него. Mногу полесно ми е да го замислам она "leave me alone!". Teoретски, Кими би можел да биде
фантастичен втор возач, со кој што Ферари и Алонсо
лесно ќе стигнат до титула... но дали ќе се согалси со таква улога? Можеби за доволно голема сума пари?
http://www.theguardian.com/sport/2013/sep/10/ferrari-kimi-raikkonen-fernando-alonso"Alonso is angry about the situation. One prominent team principal said in Monza last week: "Have you seen Fernando? He is very unhappy at the prospect of Kimi joining the team."
Alonso is generally recognised as the best all-round driver, but he knows he would no longer have everything his own way with Raikkonen aboard."