Автор Тема: Прва кола  (Прочитано 19854 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Прва кола
« Одговори #75 на: 14 Јануари 2013, 12:36:27 pm »
Пежо 206 1.9D не би купил никогаш. Тропа како трактор, не е толку економично, има тврда вожња и тешко се наоѓа примерок што нема да му се расипува нешто 2 пати месечно. Вујкоми има и од време на време го возам. Забрзување никакво... Бев до Штип ако сакам да поминам некој треба да се одалечам 200 метри па да зиам залет да го поминам. Градска под 7.5 до сеа не било што пополека го вози. Со оглед на староста сеа му почнуваат кварови и 2 пати месечно нешто мења. Земи си некоја астра бензинец на плинче да ја утепаш од возење или некој голф 3 тди 90 кс.

Potvrdeno i od mene. takva 206 so 50000km dizel, vekje smeneta prednica, se nesto tropka, trosi 8l niz grad (vo Skopje zimava). EĐEN GAZDA. Peugeot 206 e super kola no NEZNA za nasive ulici.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #76 на: 14 Јануари 2013, 13:31:19 pm »
За до 2000 евра може да се погледнат и саксовците

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=622442

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=513425

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=529354

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=165329

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=511974

Има и дизели и бензинци во понудиве, ако сакаш економија, саксо дизел е најекономично

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #77 на: 14 Јануари 2013, 13:33:01 pm »
Moze Saxo ama povekje od 1000-1100 EUR NIKAKO !

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #78 на: 14 Јануари 2013, 13:34:30 pm »
Епа јави им се на овие од огласиве и прашај ги зошто држат толку цена. Има на огласиве саксо едно од 1000 евра, роскоп

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #79 на: 14 Јануари 2013, 13:52:05 pm »
Да, тропа како трактор, стар дизел е. И да спора кола е и тромава.
Кај мене никогаш не отишло над 7л низ град.
Ти нешто мајстор си за пежо, па исти луѓе ти доаѓаат 2 пати месечно пошто им се расипуе нешто? 206ката од линкот погоре гледа сервис еднаш годишно, за уље ;)
Не збори глупости дека вожњата му е тврда, ќе ти се смее некој.
Има разлка од кола до кола и до тоа како е одржувана. Јас што имав да кажам, кажав. Колата си е пали-вози. Истиот муабет дека со оглед на километрите ќе почне се да се расипуе, го слушнав пред 4-5 години од препродавач кој тогаш сакаше за смешна цена да го откупи. И погоди колку работи се расипаа од тогаш? 1(еден) проблем имаше со серво пумпата кој се реши брзо и ефтино.

Не сваќај лично зборев за сите 206ки.
Пежо 206 1.9D не би купил никогаш. Тропа како трактор, не е толку економично, има тврда вожња и тешко се наоѓа примерок што нема да му се расипува нешто 2 пати месечно. Вујкоми има и од време на време го возам. Забрзување никакво... Бев до Штип ако сакам да поминам некој треба да се одалечам 200 метри па да зиам залет да го поминам. Градска под 7.5 до сеа не било што пополека го вози. Со оглед на староста сеа му почнуваат кварови и 2 пати месечно нешто мења. Земи си некоја астра бензинец на плинче да ја утепаш од возење или некој голф 3 тди 90 кс.

Здраво дечки, ми треба малку асистенција околу одбирот на мојата прва кола. Почетник сум, возачка дозвола земена пред 1 месец.
Ми треба нешто мало, лесно за одржување, со ниска потрошувачка, за низ град, испод 2000еур. Имам можност до 4000 еур но мислам дека е попаметно да земам постара и поефтина кола и да ја лупам без грижа на совест ;D (бар додека се испраксам па после 1-2год ке му ја мислиме).

- За првиот болд, погледни го описот на возачот, наведен во вториот цитат... Кое леба ти забрзување мислиш дека ќе му треба, или ќе бара човек што земал дозвола пред месец дена?
- За вториот болд, ако не може да го симне под 7.5 литри, тогаш или вујко ти не знае да го вози, или си има проблем машината. Ако можам јас малтене дупло поголема и троа потешка кола, со атмосферски бензинец, да ја држам до 8.5 литра низ град без многу малтретирање и мака, тогаш би требало Пежото комотно да иде и под 7. Ако знаеш како, се разбира.
- За третиот болд, погледни го вториот болдиран опис кој го наведува danny. Некој спомна дека можеш за тие пари и да земеш (остатоци од) Мерцедес од Бугарија, ама не е баш тоа поентата нели?

Е сеа да, проблем може да станува староста, и врз таа основа, да почне да си јавува болки. Ама дека ќе јавува повеќе од нешто друго малечко од тоа годиште, не ми се верува баш.

Не викам дека треба да е ракета али да не е многу споро. За потрошувачката провери на cars data колку троши. Urban consumption: 7,4 l/100km. Само што да речеме дека во лето ќе троши волку. Зимо уште повеќе расте. Сите мислат ејј дизелче шо трши ова 5 литри. Стар дизел е луѓе нај обичен дизел. А голф 3 тди може да се најде во одлична состојба за околу 2000 евра.

Edit: Незнам колку знаете али 206ката е прогласена за најнепрегледна кола. Не верував додека не седнав да ја возам.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #80 на: 14 Јануари 2013, 13:54:14 pm »
Голф 3 според мене е најлошата серија испадната од сите серии на голф. Според мене, подалеку од 3-ка, боље голф 2 би зел него 3

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #81 на: 14 Јануари 2013, 13:55:22 pm »
Епа јави им се на овие од огласиве и прашај ги зошто држат толку цена. Има на огласиве саксо едно од 1000 евра, роскоп

Kupista Saxo na placevive. nekoi se po 900 EUR ostaj oglasite. otidi so cash i si kupuvas. Idi vo Kriva Palanka i ke vudis i sam na primer.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #82 на: 14 Јануари 2013, 13:58:33 pm »
Edit: Незнам колку знаете али 206ката е прогласена за најнепрегледна кола. Не верував додека не седнав да ја возам.

Јас полагав со 206-ка, и тоа со 2 врати на кое задните странични стакла се поразлични од она со 4 врати, па никаков проблем немав, баш е супер за возење

Kupista Saxo na placevive. nekoi se po 900 EUR ostaj oglasite. otidi so cash i si kupuvas. Idi vo Kriva Palanka i ke vudis i sam na primer.

Тоа платено се до регистрација ?? Малку сумливи ми се тие со по 800-900 евра што ги наведуваш

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #83 на: 14 Јануари 2013, 14:00:13 pm »

Јас полагав со 206-ка, и тоа со 2 врати на кое задните странични стакла се поразлични од она со 4 врати, па никаков проблем немав, баш е супер за возење

+1 odlicno se vozi 206. Kolata ima dobra meka amortizacija (pomeka od Corsa B).

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #84 на: 14 Јануари 2013, 14:04:47 pm »
Саксо под 1300е нема. Сега зеде едно другарче и то беше најефтиното... 97 година 1.0 со 50 коња. Моторчето е многу еластично, како да не е 1.0, потрошувачка 7...вожњата е добра, мека и удобна, а простор напред и назад има многу повеќе од други количина со 2 врати, дури да се чудиш како седиме 4ца покрупни да речам без стегање во него.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #85 на: 14 Јануари 2013, 14:05:56 pm »
Саксо под 1300е нема. Сега зеде едно другарче и то беше најефтиното... 97 година 1.0 со 50 коња. Моторчето е многу еластично, како да не е 1.0, потрошувачка 7...вожњата е добра, мека и удобна, а простор напред и назад има многу повеќе од други количина со 2 врати, дури да се чудиш како седиме 4ца покрупни да речам без стегање во него.

Ha ha ha ubavo se potrosil drugar ti :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #86 на: 14 Јануари 2013, 14:09:34 pm »
А бе бугар, југовците држат уште цени по 700-800 евра, ти тука за саксо му викаш дека асално се потрошил  :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #87 на: 14 Јануари 2013, 14:21:59 pm »
Jugo 700-800 eur ????? mora da e 2003-4 godina togas bi vredelo.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #88 на: 14 Јануари 2013, 14:34:07 pm »

Тоа платено се до регистрација ?? Малку сумливи ми се тие со по 800-900 евра што ги наведуваш

Ако си ја глеал предницата ја ќе ти купам 206ка. Твинго е супер варијанта. Само да се најде некој добар примерок. Многу ги носат од италија кршови.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #89 на: 14 Јануари 2013, 14:37:32 pm »
Сигурно би ми купил ?? Ајде, дома сум, кажи каде да се најдеме, одма ке дојдам  :) Тамам ке ми дојде освежување, 20 години понова кола од таа што ја возам  :D

Jugo 700-800 eur ????? mora da e 2003-4 godina togas bi vredelo.

Еве бугар, како и да е, југо е, не е кола  :D

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=672817
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=648721
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=674959