Автор Тема: Фамилијарни возила, All In One,голем простор за мала цена во компактно пакување  (Прочитано 31097 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Тамче Т80 со 5 места за седење и носивост 1 тон :))))))))))))

[датотека избришана од администраторот]
« Последно менување: 09 Мај 2011, 17:22:14 pm RikiRulz »

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14230
  • Пудингот на шоферството
Tooooooooooooooooooooo Riki...gi zanemi site,na koi se ubivaat da se dokazat,so nosivost,prostor,vozni karakteristiki,izdrzlivost.......... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Tooooooooooooooooooooo Riki...gi zanemi site,na koi se ubivaat da se dokazat,so nosivost,prostor,vozni karakteristiki,izdrzlivost.......... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Па никој не спомна, дека треба да е тренди, да има навигација, и 300 тракатанци :)))) Изджливост се знае, по 30 години макотрпна работа и уште се возат, А цената помала неможе да му биде... по 1500 евра се:)

Присутен MecheTo

• Легенда

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Мала шала, ипак тамчето не е фамилијарно возило, но за намената која ја врши со 8-9 литри нафта колку што троши е стварно за респект... а значи во некој селски руинирани средини, ова тамче т80 сепак е фамилијарно возило :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Definitivno NAJFRAERSKA familijarna kola....so dve vrati!!!
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20625
Апсолутно се согласувам со cuore!

Само што толку брзо ги секнаа производството и продажбата, што дури би се рекло, дека ако му спомнеш Avantime на некој вработен во Renault, ќе ти се праи „на Тошо“ :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MecheTo

• Легенда
Definitivno NAJFRAERSKA familijarna kola....so dve vrati!!!

Familijarna so 4 sedista. >:(....nie doma sme 5 luge taka da ne idi vo predvid...inaku super vozilo e,

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Во моментов кај нас има солидна понуда на Мондео за некои 26000 со тдци мотор титаниум опрема, кој е многу солидно возило и навистина може да ги исполни очекувањата на една фамилија.

Понатаму за слична цена се нуди БМВ 3 со 2000цц турбо дизел (316 или 318), и со солидна опрема, а имаат и понуда на седишта од еко кожа за 180 евра, што за мене е многу јако. Значи се зема средена 3ка со доста опрема и дизел, за добри пари. Помало од Мондеото, aма се добива БМВ. Е сега според мене би требало да се забрани БМВ со 4 цилиндри - ама ај. Значи во денешно време да се тресе рачката од менувачот на семафор... Се е одлично но се чувствува слаба рафинираност на моторот (316-318-320), за разлика од тоа шестерците се светлосни години подобри, и светлосни години поскапи. Како и да е се добива БМВ за добра пара.

Тука е Субару импрезата со 2000цц турбо дизел, но овој пат боксер мотор. Рафинираноста и балансот на моторот е на највисоко ниво - Лаѓа. (Од тој аспект), се добива нивниот симетричен систем на 4х4 кој е врвен и вреди. Цената е слична со горните и во рамките на 26.000 евра. Секако дека атмосферскиот бензинец за многу помалку пари, но и тој е одличен. Особено во делот на префинетост и рафинираност - а јас тоа го ценам.

За секој има по нешто.

За слична цена се добива и Пасат ЦЦ 1.8 тфси...
« Последно менување: 10 Мај 2011, 01:02:43 am Deni »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
SUBARU IMPREZA 1.5 (5 врати) 11 MY
Мотор: BOXER, 4 цилиндричен 4-тактен бензински мотор
Погон и менувач: симетричен AWD, мануелен менувач со 5 брзини
Сила на моторот kW (PS)/врт/мин: 79 (107)/6,000
Вртежен момент Nm (kgfm)/врт/мин: 142 (14,5)/3,200
Максимална брзина км/час: 175
Забрзување 0-100 км/час: 14 сек.
Потрошувачка на гориво: 9,6 / 6,3 / 7,5 (град / вон град / комбинирано)
Димензии (должина / ширина / висина) мм: 4415 / 1740 / 1475

Мора да е многу тешка ради AWD ... :(

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Не. Тешка е што е тешка, ама сепак не е само тоа. Има 2.0/150кс. Моторот не развива толку сила колку што пишува. Околу 15-20% помалку. И не само тој, сите на субару. Различно ги мерат навидум.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Абе... Слабо забегуење со темава а?

Мондео, БМВ, Пасат ЦЦ... Ниедно од тие не ги исполнува критериумите наведени во насловот на темата :)
Авантајм-от у старт го отпишуеме како „паднат херој“, пошто ит из ноу мор, веќе извесно време :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Абе... Слабо забегуење со темава а?

Мондео, БМВ, Пасат ЦЦ... Ниедно од тие не ги исполнува критериумите наведени во насловот на темата :)
Авантајм-от у старт го отпишуеме како „паднат херој“, пошто ит из ноу мор, веќе извесно време :)
Ич не е забегано. Па преку горенаведеното од Круз и компанија.

Еве вака, импрезата плава во салон што ја имаат е 2.0 турбо дизел 4х4 со боксерот на Субару. Аутцето е топ, особено погонот. Чини 26.000 евра комплет да се земе, а тоа од салон го даваат за 20.500, што според мене не е воопшто лошо.
Што се тиче нас, мислам дека има варијабилна турбина и треба да се види накнадно како ќе оди ремап на таа кола. Ама ако е изводливо со 180кс боксер дизел и симетричен погон 4х4 што е еден од најдобрите, мислам дека нема промашај!
Ем е малку поалтернативно возило кое го нема секој втор кај нас.

П.С. Ако се земе предвид дека основниот мотор има 130кс на тркало, а не 150. Тогаш ремапираната варијанта би требало да го бутне на 155-160, што е исто така супер.
« Последно менување: 10 Мај 2011, 17:16:33 pm Deni »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција

За тебе и најблиските 100 члена роднини од потесениот круг на твоето семејство!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
Не е забегано ако секоја подреченица дефинира сопствена под-тема, а забегано е ако двете последни подреченици ја објаснуваат првата. Јас темата ја сватив како вториот концепт, и затоа викам дека е забегување... Ако авторот на темата не ја замислил така, онда ја грешно сум сфатил, и отворил мнооогуопшта тема :)