Passat 2011 2.0 tdi.... Mislam deka akumulatorot mu e pri kraj, otvoriv i gledam deka e AGM.
Kako sto naslusnav AGM se stavaat zaradi Start/Stop sistemot, sto mene sekogas mi e isklucen i nikogas ne go koristam.
Ako stavam obicen exide i ne go koristam start/stop sistemot, dali ima rizik da se napravi nekoja steta ?
Passat 2011 2.0 tdi.... Mislam deka akumulatorot mu e pri kraj, otvoriv i gledam deka e AGM.
Kako sto naslusnav AGM se stavaat zaradi Start/Stop sistemot, sto mene sekogas mi e isklucen i nikogas ne go koristam.
Ako stavam obicen exide i ne go koristam start/stop sistemot, dali ima rizik da se napravi nekoja steta ?
Zdravo druze,
Nikako ne smees da stavas konvencionalen(obicen/standarden) akumulator na vozilo so Start-Stop pogon makar i nikogas da ne go vklucis ili da e Exide.
Sum bil na mnogu seminari za ovaa nova tehnologija kade bide i luge od Vw, Bmw... i broj 1 pravilo e : mora da se stavi Agm akumulator na vozilo so Start-Stop i regenerative braking sistem.
Za zal zaradi demek zastita na zivotna sredina mora da se vozat vakvi vozila i da se kupuvaat vakvi akumulatori(koi se iskreno i dosta posoleni kako i site drugi delovi za vozila so Start-Stop pogon)
Moj kontakt 078312220 imame originalen Exide Agm Carbon Start-Stop 70Ah, 760 A za Passat, javi se ke se dogovorime.
Pozdrav !