Пред некој ден имав непријатна случка.
Имено, брзајќи за во кафана на ручек, давам контакт, чекам да се изгаснат греачи, да заверглам, и на дисплејот ми се покажа среден прст...Колата не запали. Викам чекај нешто да не сонувам. Гаснам, давам контакт, чекам две секунди, да заверглам, пак исто... Ај викам беља. Ништо, извадив пуњач, ставам да се пуни и отидов со службена кола. Ми се еба кафаната, несмеев ни чашка ракија да испијам. Само на вино бев, и тоа бело...Трагедија у пи*ку матер.
И така уствари добрата Варта силвер пушти душа после неполни 4 години, што досега ми се нема случено со тој бренд.
Затоа решив да се обратам кај нашите професионалци и да побарам стручна медицинска помош.
И додека се уште држеше поднаполнетиот акумулатор, се упатив до сервисниот центар
https://www.google.com/maps/place/MONBAT+AKUMULATORI/@41.9727895,21.4564299,19.77z/data=!4m6!3m5!1s0x135415e6b46f4da5:0xc966c640de3bf1bc!8m2!3d41.9728035!4d21.4563268!16s%2Fg%2F1tj358l9?entry=ttu на MONBAT акумулатори.
По кратката проверка од страна на стручниот тим, утврдено беше дека акумулаторот е во добар дел веќе амортизиран. Не сакајќи да експериментирам и да останам некаде повторно без ракија и ручече, решив да го заменам со нов.
Монтиран по препорака МONBAT P.
Целата процедура траеше толку кратко што успеав да шмркнам само две голтки кафе, а другото си го понесов за по пат. Инаку кафето беше гратис
Голема благодарност до целиот тим и доколку имате потреба од акумулатор, топло ги препорачувам момците. Покрај MONBAT, работат и со DURACELL доколку сакате да возите премиум бренд на аку.