јас топла акумулатор не би купил само заради тешката ароганција на сервисерот на истите.. оној во автокомандо, со дуќан ВО надвозникот пред асуц... 2 пати сум идел таму, со 2 различни акумулатори... 2 пати дебело сум се покајал што сум купил топла.. 2 пати мајмун ме правеше со тоа бошовиот инструмент за мерење дали и како полни... 2 пати му објаснував дека сум електричар и ги разбирам работите повеке него што он мисли и 2 пати си отидов од таму без да завршам работа ВО ГАРНАТЕН РОК на акумулаторот...
од некои мои познаници истото го имам чуено. ниеднаш до сега немам слушнато дека на некој му бил заменет или поправен акумулатор од топла... НИЕДНАШ... секогаш сите биле криви и не им чинеле колите, само он е во право... уште и наплаќа пари за полнење на аукумулаторот кога ке отидеш кај него со празен акумулатор...
вториот пат отидов спремен... абе ми ја закачува колата запалена, ме тера да запалам светла и чека да упали перка па тек тогаш мери и повеке од нормално е на празен акумулатор што не држи струја, при вкклучени нај јаките потрошачи да измери полнење од 12,9 волти,јас мерам со мојот инструмент (марка искра, на стрелка, отровно скапо купен-платен заради прецизност) и покажува 12,95, а ја палиме колата на кабли... акумулаторот празен, не држи струја ич. и констатација негова НЕ ТИ ЧИНИ АЛТЕРНАТОРОТ, НЕ ТИ ПОЛНИ... ало бре.. чекај малку... вадам од гепек друг акумулатор, го турам на кола, пали на клуч без проблем, мерам со мојот инструмент 14,4 покажува и му викам дојди измери сега... виде дека сум во право, и дека сите аргументи се кај мене, па за да се извади продолжува со ароганцијата и ми вика, што има јас да мерам туѓи акумулатори, мене инструментот ми е скап и јас сум сервисер на топла само... твојот инструмент ништо не ми значи, не ти е точен, иди поправи си ја колата.
мислам, што да кажам... тоа е тоа... кога некој ке ми рече топла, коса ми се исправа на глава.. никад више топла, САМО ЗАРАДИ НЕГО... а плус и од 5 акумулатори купени во рок од 12 месеци со 2 проблеми...