Автор Тема: Звучници за во кола  (Прочитано 19258 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Звучници за во кола
« на: 05 Јануари 2013, 16:37:22 pm »
Почитувани честа е употребата на ~16цм звучници по автомобилите. Мене ми се потребни еден пар такви, кои би можеле да ги најдеме кај некои од нашите пријатели.

Кои би ги препорачале за некоја попристојна цена (до 2000 денари рецимо - штознам). Не е потребно да имаат некој бас, зошто ќе се надополнети од сабвуфер. Потребно е да имаат поголема ефикасност, барем 90dB/1W. Друга работа е што не треба да имаат посебно високотонци, туку да се заедно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: Звучници за во кола
« Одговори #1 на: 05 Јануари 2013, 16:39:04 pm »
Кај ги здена, левите ми се во предни врати, десните во задни врати :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
« Одговори #2 на: 05 Јануари 2013, 17:40:50 pm »
Ако имаш фабрички звучки, се што ќе ставиш како замена до 2000 денари ќе биде срање. Оа од искуство ти го кажувам.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3 на: 05 Јануари 2013, 17:41:29 pm »
A ако додадеш уште 2 на фабричките?

Што би препорачал?
« Последно менување: 05 Јануари 2013, 17:53:25 pm Deni »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #4 на: 05 Јануари 2013, 18:22:06 pm »
Кај ги здена, левите ми се во предни врати, десните во задни врати :)

И тоа левите се 5000, додека десните 4000 на ново ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 05 Јануари 2013, 18:36:35 pm »
Ако имаш фабрички звучки, се што ќе ставиш како замена до 2000 денари ќе биде срање. Оа од искуство ти го кажувам.

Не би рекол баш.. има и по некои добри звучници за 2000 денари. Сепак, јас кога би правел надградба би одел на нешто од околу 4000-6000 денари, ко` што се моделите на сликите горе. Сепак ако може да ги сместиш некаде на пристојно високо место високотонците, би ти препорачал компоненти (лева слика) а не коаксијалци (десна слика). И мене ЈБЛ-от не ми прават кејф како фокалите. Џабе парите коа не ме бендисуваат :) Би одел на Alpine, овие:

http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=357&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

Или би си нарачал фокали од нет (има и коаксиајлни од Access A1 серијата)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6 на: 05 Јануари 2013, 18:43:20 pm »

Не би рекол баш.. има и по некои добри звучници за 2000 денари. Сепак, јас кога би правел надградба би одел на нешто од околу 4000-6000 денари, ко` што се моделите на сликите горе. Сепак ако може да ги сместиш некаде на пристојно високо место високотонците, би ти препорачал компоненти (лева слика) а не коаксијалци (десна слика). И мене ЈБЛ-от не ми прават кејф како фокалите. Џабе парите коа не ме бендисуваат :) Би одел на Alpine, овие:

http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=357&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

1. Не за 4000-6000, туку околу 2000 еве 3 максимум.
2. Не со одвеоени високонци. Се работи за задни звучници и нема место никакво.
3. Алпинот имаат 88.5dB/1W. Потребно е да имаат најмалку 90, а пожелно и повеќе.

Кои би рекол дека се пристојни како за до 2000? Во случај да немаш никакви звучници на тоа место, а не да заменуваш фабрички.

Да не сакаш да ги смениш ЈБЛ?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #7 на: 05 Јануари 2013, 18:45:38 pm »
За 2200 тие што ги земав се премија!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 05 Јануари 2013, 22:08:00 pm »

1. Не за 4000-6000, туку околу 2000 еве 3 максимум.
2. Не со одвеоени високонци. Се работи за задни звучници и нема место никакво.
3. Алпинот имаат 88.5dB/1W. Потребно е да имаат најмалку 90, а пожелно и повеќе.

Кои би рекол дека се пристојни како за до 2000? Во случај да немаш никакви звучници на тоа место, а не да заменуваш фабрички.

Да не сакаш да ги смениш ЈБЛ?

http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=578&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

http://www.technomarket.com.mk/products/09121642/kenwood-kfc-m1634a

http://www.technomarket.com.mk/products/09107733/sony-xs-f1737se

Што се однесува до моите GTO,  Може да ги извадам и да ти ги дадам за 2000 денари, со тоа што на високотонците им го сецнав кабелот, зошто имам на задните врати високотонци од алфата, но секако ќе ти ги залемам пред да ти ги дадам. И онака планирам да ги извадам вториот пар фокали од Стилото и да ги монтирам во Алфата. Не знам дали сеуште ги чувам маските, мислам дека ги чувам. Ќе ти кажам утре ако си заинтересиран за нив. Мене ми смета што се повеќе „бас ориентирани“ и што се толку осетливи. Моја препорака би била да ги ставиш напред, а позади да ги префрлиш фабричките.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #9 на: 05 Јануари 2013, 22:56:04 pm »
види ова дали ти прави ќејф,ги имаше другарче топ звук вадеа

http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=499&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10 на: 06 Јануари 2013, 00:38:59 am »
Ај види Симо што е како е, не ми се битни маските. Ќе проверам утре како е состојба во колата моја. И дали треба адаптери или не...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11 на: 06 Јануари 2013, 00:52:42 am »
Нема гајле. Провери дали имаш доволно длабина, пошто имаат доста масивен магнет. Јас со сигурност ќе ги вадам деновиве, со оглед на тоа дека пак ќе се ебаам нешто со аудиово низ кола.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #12 на: 19 Јануари 2013, 20:13:57 pm »
Како си налегнаа GTO, со сласт. И без адаптери го собра со простор вишак, а тек со адаптерите има простор многу позади нив. А не се слим верзијата туку прописните GТО.

Звукот се шифтна кон назад, се наполнија високите убаво. A и ниските исто така! Ми се направи мерак битно!  ;) И иако 92dB/W и под 4 оми - сепак се потивки од фабричките напред. Така да добри се за задни звучки!  ;D

Ќе собереше и вакви без проблем:

Ако немав вуфер позади.  8) 8)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #13 на: 19 Јануари 2013, 23:50:10 pm »
шо стаи дени? ја сакам предните да ги редам назад оргиналните де. за напред да зеам нешто подоборо .. до кај 60тина еура

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #14 на: 20 Јануари 2013, 01:29:51 am »
Ставив GTO6528 JBL. Назад немаш место за високотонци, така да ќе мора да земеш некои нови со куќиште. Незнам како ќе ти излезе комбинацијата, од гледна точка на монтажа.