Автор Тема: Таблет  (Прочитано 34776 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Таблет
« Одговори #90 на: 22 Декември 2014, 11:01:51 am »
Добро ревју, благодарам!

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1840
« Одговори #91 на: 23 Декември 2014, 15:14:57 pm »
Што ќе кажете за табелетов:

http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=42183&i=15&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

Или пак да предложите нешто не поскапо од 6.000 денари.
Ќе се користи претежно за гледање цртани на Youtube,  листање форум и Facebook, така да мислам дека не треба некој незнам какви перформанси.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #92 на: 23 Декември 2014, 15:35:11 pm »
Пакуј го... Таман си е, за тоа што планираш да го користиш, односно да се користи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1840
« Одговори #93 на: 23 Декември 2014, 23:38:15 pm »
Речено, сторено.
Го земав овој таблет

http://set.com.mk/Laptops/Tablets?product_id=40384

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #94 на: 29 Декември 2014, 19:08:57 pm »
Дечки, дали некој случајно има некое поголемо искуство со некој од овие таблети...  http://www.gsmarena.com/lenovo_a7_50_a3500-6280.php или http://www.gsmarena.com/lenovo_a8_50_a5500-6281.php

Според тоа што можам да видам, нудат доста многу, а ги имам чепкано во амц и двата и добар впечаток ми оставија... Единственото нешто што ме интересира е издржливоста на батеријата, вака на хартија и кај двата таблета е одличен капацитетот на батеријата... Башка во својата класа и двата таблета се најдобри, value for money... Односно 7цата е најевтин таблет кај нас со ХД екран и солидни перформанси, а 8цата е најевтин таблет со солидни пеформанси, башка добра работа се DOLBY DIGITAL предните звучници кај двата таблета...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #95 на: 29 Декември 2014, 19:21:34 pm »
Јас имам нешто слично вакво, истата димензија како 8-цата со истиот хардвер и ист капацитет на батеријата.

Јас сум задоволен и од перформансите и од IPS екранот и од батеријата. Батеријата рачунај дека ќе мораш да ја полниш преку ноќ бидејќи долго време се полни но и многу време трае. Мојот таблет има и SIM картичка па сум минувал денови кога цел ден со уклучен 3G и сообраќај низ мрежата еден цел ден ипол нема проблем да издржи. Понекогаш ми се случуѕвало и десетина дена да изржи батеријата со секојдневно лесно користење.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #96 на: 29 Декември 2014, 19:33:16 pm »
Аха, фала на помошта џонтра... :) А иначе кој таблет го имаш ти поточно, може да го земам и тој во предвид?
;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #97 на: 29 Декември 2014, 19:40:15 pm »
Секако дека може, јас не забранувам. Јас еве две години го имам, од кои една цела година јас го користев активно цела година а сега веќе жена ми и малата го малтретираат секој ден по дома.

Prestigio Multipad 4 Quad 8.0 3G

Го има во Нептун сеуште и одличен е. Го препорачувам на секого. Многу е издржлив, има метална шасија и батеријата за две години корстење сеуште неам изгубено капацитет. Го користев кратко пред две недели и навистина нема загубено капацитет батеријата.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #98 на: 29 Декември 2014, 20:14:09 pm »
Го ѕирнав престигиото сега и е топ, башка има 4600 mAh батерија, единствен проблем е резолуцијата, сакам да биде барем ХД, што за 8 инчен таблет е моралност денес... Ај кај 7 инчните се јаде некако 1024х768 пример, ама кај 8 инчните е друга работа... Да имаше ХД екран престигиово веке ке го имав купено, затоа што другиве спецификации се одлични... Фала ти уште еднаш на помошта... Башка двата леново таблети ми одговараат и дека можам да ги земам преку т-хоме на 3 или на 12 рати, тоа не го спомнав... :)
;D ;D ;D

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #99 на: 23 Јануари 2015, 15:05:36 pm »
Da pomogne nekoj dokolku pravel nekoj vid market research za tablet kompjuer.....

Potrebno mi e da bide 7 ili 8 incen tablet kompjuter od pokvalitetnive brendovi.

cenata da bide pomegju 5000 i 9000 den

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #100 на: 23 Јануари 2015, 15:21:00 pm »
Da pomogne nekoj dokolku pravel nekoj vid market research za tablet kompjuer.....

Potrebno mi e da bide 7 ili 8 incen tablet kompjuter od pokvalitetnive brendovi.

@џонтра

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #101 на: 23 Јануари 2015, 15:45:21 pm »

Имам земено Asus HD7 за моите пред некое време, таблетот си е сосема во ред и е во тој ценовен ранг. Би го препорачал.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #102 на: 23 Јануари 2015, 17:13:23 pm »
И јас го земав истиот, околу 6000 беше послабата верзија(8гб), а околу 8000 појаката (16гб). И камерите се појаки на вториот инаку се во се друго исти. Во Сетек го гледнав појакиот пред некој ден, го има во повеќе бои. Розевиот е 6600, а сите други се уште по 8000 ден. Ако не ти е проблем тоа што ќе имаш розев таблет ќе го земеш поскапиот за мала разлика во цена.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #103 на: 24 Јануари 2015, 00:39:04 am »

Еве од сопствено искуство:
7" Имаш Samsung Galaxy tab 3 за окулу 8500. Одлична мала машинка со супер перформанси, мислам дека се наоѓа и со 1,5Gb RAM
8" имаш Acer Iconia One 8, Многу убаво 8 инчно машинче со прекрасен екран и дизајн. Доаѓа со Quad Core Intel Atom од најновите и масивна батерија од скоро 5000 MAh. Тој што го земав HP 8 Инчниот не е добар, немој ни да помислиш, го вратив и земав таков Acer. Неверојатно е брз. Не сум видел Андроид толку брзо да работи а веруј сум видел многу. Батеријата трае повеќе од 1 ден нон стоп со таблетот во раце. Ацерот е 8250 и го има во Анхоч.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
« Одговори #104 на: 24 Јануари 2015, 10:51:31 am »

Јас овој модел го земав пред 2 месеци и сум презадоволен.....http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=14289