Автор Тема: VW Golf mk1 G60  (Прочитано 22270 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: VW Golf mk1 G60
« Одговори #75 на: 30 Декември 2012, 21:50:51 pm »
i ne e se sekogas do parite, nekogas treba i ljubov   ;)

Треба љубов само ако ги имаш парите а незнаеш што да правиш со нив, како што гледам голем број луѓе.
А се помалку пари се вртат кај оние што имаат желба да си направат нешто со нив.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #76 на: 30 Декември 2012, 21:58:37 pm »
i ne e se sekogas do parite, nekogas treba i ljubov   ;)

Треба љубов само ако ги имаш парите а незнаеш што да правиш со нив, како што гледам голем број луѓе.
А се помалку пари се вртат кај оние што имаат желба да си направат нешто со нив.

Ne e tocno, naprotiv kaj mene nema mnogu pari se krpi mesec za mesec den za den .......

pa ete posle godina dena skoro mi e gotovo kabrioto a zasto ne e skros gotovo ?

zatoa sto nema pari ,se ceka da dojde plata za da naracam farovi, pa se ceka sleden mesec da dojde za da naracam zabici za bodykitot pa cekam sleden mesec da dojde za racki za otvaranje prozorci da naracam ......

zatoa i kolata se raboti skoro godina ipol i uste edno 6,7 meseci ke se raboti , a istoto moze da se zavrsi za 2 nedeli dokolku imas pari ......
Godinava ne bev na odmor za da ja ofarbam kolata, mojte ne bea na odmor za da imame pari da ja dopraime kolata, po nekogas ne iskacam so drustvo za da napravam nekoj 500 ,600 denari koj mi falat za da kupam nekoe delce i red red drugi raboti .....
Mesto da idev so drustvo vo mavrovo za nova godina i da poebev 200e jas si ostanav u skopje ke si pominam so 500 denari  se e toa radi taa prokleta SAKANA kola , no ke se izdrzi se blizi krajot !

sekoj mesec site sobirame jas tatkomi bratmi na kraj gi sobirame parite i gledame sto moze da kupime so niv, da e ziva i zdrava majkami ke umrevme od glad da ne bese ona i da ne davase pari za smetki i jadenje :)

Nekoj ke rece budala e ovoj sto sve pravi za da kupi za kolata nekoj del , ili ke rece fantazira no ete toa e toa koj kako saka neka svati ;)

Отсутен SkopjeG60

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #77 на: 30 Декември 2012, 21:59:51 pm »
Bravo Dark

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #78 на: 30 Декември 2012, 22:03:56 pm »
Зборам за проект како на 2фаст и јантурбо, не за обична реставрација.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #79 на: 30 Декември 2012, 22:04:12 pm »
Eve edno ubavo golfce poinakvo od site drugi ;)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Cico mi citas misli, posebno so pragcinjava i polumesecive, toa e mn  blisku do toa sto treba da go dobijam kaj mene   :D

najdobar lip laguna 96 ;espace toa godiste za po odpadi sto moze da se najde mnogu dobro izgledaat

a sto vikate za ovoj lip da ne vi e poznato slucajno od sto kola e ??

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #80 на: 30 Декември 2012, 22:09:13 pm »
Epa se zavisi od dzebot, ako nemas pari a imas golem merak i zelba potrebno ti e edno skromno garazice i alatce so koe ke rabotis i ke
 mozes da si go dozvolis ova sto go pravam jas, ili kako sto vikam ja od mal imav zactano eden son , i poleka poleka go gledam sonot kako mi se otstvaruva .......

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #81 на: 30 Декември 2012, 22:28:26 pm »

Sepak bez ljubov nisto :) Finansiite se nisto ako ne postoi merakot ili ljubovta. Jas za mojot proekt tri godini site zaraboteni pari gi dadov vo nego.. ne zalam ama Ljubov ;D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #82 на: 30 Декември 2012, 22:36:50 pm »
Апсолутно, тоа и го пишав. :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29596
    • CARclub.mk
« Одговори #83 на: 31 Декември 2012, 10:30:34 am »
@Dark: Мали, ја сум ти рекол миљон пати - колите ти се одлични, а меракот, љубовта и трудот кои ги вложуваш никој не може нити да ти ги замени, нити да ти ги разбере. Само напред!

EDIT: Ова важи за сите што со мерак си ги средуваат колите.
« Последно менување: 31 Декември 2012, 11:12:05 am zeroSignal »

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3737
« Одговори #84 на: 31 Декември 2012, 11:03:20 am »
Epa se zavisi od dzebot, ako nemas pari a imas golem merak i zelba potrebno ti e edno skromno garazice i alatce so koe ke rabotis i ke
 mozes da si go dozvolis ova sto go pravam jas, ili kako sto vikam ja od mal imav zactano eden son , i poleka poleka go gledam sonot kako mi se otstvaruva .......
ептен малце едно гаражиче и алат 1000евра :) дај прај го тоа кабриото побрзо пролет иде да го видиме низ скопските улици :)
дадов критика за браникот бидејки стварно не ми се свига мое мислење е тоа и затоа е форумов за давање критики и пофалби
ништо не би сменил на голфов освен браникот
поздрав
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Nik

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 275
« Одговори #85 на: 07 Јануари 2013, 20:49:27 pm »
G60 prasanja, pumpata za kumplugot kako ja resi stavi vnatresna na osnovata za upravuvanje i pedalite ili nadvoresno ja mestese na samata karoserija.
Drzacite za menjacot sam gi pravese ili od net gi kupi? I dali predniot drzac na motorot go ostavi standarden ili go prepravase.

Отсутен SkopjeG60

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #86 на: 07 Јануари 2013, 22:01:32 pm »
G60 prasanja, pumpata za kumplugot kako ja resi stavi vnatresna na osnovata za upravuvanje i pedalite ili nadvoresno ja mestese na samata karoserija.
Drzacite za menjacot sam gi pravese ili od net gi kupi? I dali predniot drzac na motorot go ostavi standarden ili go prepravase.

pumpata za kumplug e nadvoresno na karoserijata,na mestoto kade sto ja strafev zavariv uste eden podebel lim poradi previtkuvanje,smeniv pedala za kumplug,so mali prepravki ispadna odlicno, sto se odnesuva do drzacite se e home made  :)  tri drzaci se prepraveni, zadniot,predniot i toj sto ide na menjac-rog,   inaku predniot drzac ne mi odgovarase od gti -to  bese prekratok pa go prodolzuvav  ,  a iskreno da ti kazam so namera sum da go prepravam da go pravam so caura kako kaj menjacot  zs vaka mi e nekako slab  dava premnogu tolerancija pa stradaat drugite drzaci na mavanje pod  kumplug  ;)

Отсутен Nik

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 275
« Одговори #87 на: 08 Јануари 2013, 00:24:24 am »
Za napred mora ova i ja da go napravam zosto imam mnogu mala tolerancija od hauba !

Dodeka zadniov koga ke se prefrlam na drugiot menjac

Отсутен DzOle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
« Одговори #88 на: 08 Јануари 2013, 01:48:12 am »

Сакаш да кажеш дека нашиот проект е обична реставрација ???

Noo New Model Cars...I'm Riding Old SchoOl !!!

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #89 на: 08 Јануари 2013, 02:01:12 am »
Ќе ми нафрлиш зборови дека не го ценам вашиот проект, напротив, сите проекти ги ценам и баш ми е мило што се случуваат. За жал од причини кои несакам да ги наведувам, неможам да започнам и јас, а имам огромна желба која за жал ќе си почека. 

Инаку да, голфот што го спремате е како излезен од фабрика, со целата опрема што ја имал и кога бил купен нов.
Проектот на 2фаст, нема благе везе со фабрички г60, затоа што е преправен од корен (да не се разбереме погрешно, ова не е негативно мислење). Нема да има задни седишта, има ролбар, мотор што не се вградувал во таа кола и тн.

Се извинувам ако ве навредив со "обична реставрација", мада не гледам како би можел да се навредиш од тоа.