Автор Тема: CARclub Тест: Volkswagen Golf 2.0 TDI Bluemotion Highline  (Прочитано 26554 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: CARclub Тест: Volkswagen Golf 2.0 TDI Bluemotion Highline
« Одговори #135 на: 21 Јануари 2013, 22:18:38 pm »
Го имав прочитано ова што го напиша ама ова беа твоите импресии пред да седнеш зад управувачот на Голф 7,коментарот на Зеро беше дека си седел на совозачко затоа твоето мислење е такво какво што е.
Битно е дека и двајцата потврдувате дека не би ја смениле 6ката за 7ца,бидејќи ве сметам за одлични познавачи на возила мислам дека е ова голем чекор наназад за било која компанија.
Очигледно дека многу луѓе ќе купат 7ца првично заради престижот на брендот,заради пуст менталитет дека треба да се има најновото зошто мора да е најдобро,а не заради тоа што мислат дека е подобро од предходното.
Очигледно е дека вистинските познавачи на брендот ќе ја прескокнат 7цата.

Ова не го кажувам со цел да го омаловажувам брендот туку целта ми е да резимираме дека во ниедна компанија не е ништо совршено како што се прикажува.

Како и да е можам да кажам само секоја чест на Голф за брендот кои го има создадено и без разлика на се верувам дека ќе бележи одлични продажни резултати не затоа што е најдобар туку затоа што има најдобро изградено име.

Многу малку се тие познавачи што ќе ги воочат негативностите што ги посочи Јаре,бидејќи се заслепени од брендот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #136 на: 21 Јануари 2013, 22:23:22 pm »
А сега очекувам Зеро и Јаре да изјаснат мислење за погорниов пост и „резиме“.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #137 на: 21 Јануари 2013, 22:31:14 pm »
Би ми било драго да се изјаснат,почитувам сечије мислење поготово нивното за овој бренд.Јас не сум компетентен да изнесувам било какви тврдења бидејки немам искуство со брендот.

Слободно нека ме поправат таму каде што грешам .

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #138 на: 21 Јануари 2013, 22:42:50 pm »
Богами незнам дали НЕ би ги смениле 6-те за добро опремен голф 7.

А ако се работи за голф 7 со основно ниво на опременост,не заслужува ни да се види со око,а не нешто друго..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #139 на: 21 Јануари 2013, 22:44:58 pm »
Голфот што го возеше Зеро беше 2.0тди со хајлајн опрема.Нели е тоа добро опремен голф?

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #140 на: 21 Јануари 2013, 22:46:11 pm »
Да интериерно,нешто што не е доволно добро за мене лично,и не би го земал во обзир.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #141 на: 21 Јануари 2013, 23:48:13 pm »
Мислам дека компарацијата е дека поеднакво опремени голф 6 и голф 7, дека не би го смениле едниот со другиот.... Фактички, исти параметри....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #142 на: 22 Јануари 2013, 01:18:48 am »
@Бушав: Чекор наназад затоа што не би сменил 6-ка за 7-ца? Малку ти е погрешно размислувањето, или погрешно си ме разбрал.

Значи, 7-цата е добра. Многу добра, дури одлична. Ама не е доволно подобра за да ја сменам мојата 6-ка за 7-ца. Седмицата е подобра од шеската во многу работи, ама во една работа (барем според мене) не е подобра - а тоа е во дизајнот. Тоа е мојот примарен „проблем“ со седмицата.

Не сакам да звучам пристрасен, ама дека Голфот е одличен, одличен е. Тоа што јас имам некои субјективни забелешки према него, тоа не значи дека е чекор назад.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #143 на: 22 Јануари 2013, 01:28:38 am »
Ок,можеби настанало некое недоразбирање ама не е ни битно.
Во секој случај секоја чест ако уште еднаш направиле автомобил подобар од предходниот,иако по зборовите на Јаре не делува така ама можеби Јаре немал доволно време да го запознае.Дизајнот е релативна работа и прашање на вкус.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #144 на: 22 Јануари 2013, 17:22:14 pm »
Значи јас ја повозев седмицата пред некој ден, дур чекав да ми го сменат механизмот на Аудиот од десниот ретровизор (оној за склапање) , кој едноставно реши да рикне.
7цата лебди а има 17 цола бандаши, за разлика од мојата 6ка, која е со патриотски 15ки и вози ко картинг. Светските форуми за 7цата воглавном го поклопуваат моето мислење, па овојпат заљубениците во Голф се разочарани. Тоа мислење нема да влијае на продажбата на 7цата, голфот едноставно се купува, и верувам дека 7цата ке биде поудобна на секој оној кој се качил од друга кола во неа. VW се фали со 100.000 порачки, а тоа не е малку за моделот кој заедно со Пасат го носи најголемито дел од продажбата. 

За изгледот не се дискутира, мојот став е дека 7цата е очајна по изглед. Насмевки има на шмизлите од рекламите кои ги возат наџиџаните модели, кај нас Highline пакетите се основени Highline модели, илимити, што е Хајлајн ако нема блутут ? Каде му отиде Хајлајнот ? У дополнителниот штекер за 12 волти у багажник ?

VW ке даде ниска цена за нај нај нај нај основната 7ца, а после, за секоја факинг ццка, ке ти каже а-ха, ова е со доплата. 

Им се може....

Истата прикаска е со А3ката...... само едно 3-4-5 иљади евра поскапа. Ене една А3ка у салон, им џмие, ем сиромашна од опрема и мотор ем изгор.....да можеле наместо велур седишта, хоклици ке направеле порачка....и зујалица од 1.6 (105КС ) мотор. ЕЕеееј Ауди А3, со основен мотор, со обични седишта, и 23.5 бона....

И пак коа ке завти човек, пак најбољи дел од пазарот зимаат, ама не дека овие нашиве се способни, туку дека продаваат бренд кој сам се продава....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #145 на: 22 Јануари 2013, 17:30:56 pm »
УАТ? Пффф...

23.5 за 1.6 105кс ретко кој би дал.. Јас не би никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #146 на: 22 Јануари 2013, 17:34:29 pm »
Епа сега може и 23.5, може и 17... Може и 16... :) Кој колку е упорен. :) Ама сепак не смее да се земе испод 1.4 ТСИ во таа кола - пошто е прекрасен.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #147 на: 22 Јануари 2013, 17:43:20 pm »
7цата лебди а има 17 цола бандаши, за разлика од мојата 6ка, која е со патриотски 15ки и вози ко картинг.

Зеро кога ја возеше седмицата имаше сосема друго мислење, дури ја спореди дека има исто спортско возење како Фокусот. BTW до сега сите голфови не знаеја што е тоа oversteer, новиов е првиот што многу контролирано ја фрла задницата по кривини.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #148 на: 22 Јануари 2013, 18:19:55 pm »
Седмицата не е толку директна како Фокусот, ама ништо не е толку директно како Фокусот. Иначе, држењето по кривини е одлично, и далеку од лебдечко.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #149 на: 22 Јануари 2013, 20:13:02 pm »
7цата лебди а има 17 цола бандаши, за разлика од мојата 6ка, која е со патриотски 15ки и вози ко картинг.

Зеро кога ја возеше седмицата имаше сосема друго мислење, дури ја спореди дека има исто спортско возење како Фокусот. BTW до сега сите голфови не знаеја што е тоа oversteer, новиов е првиот што многу контролирано ја фрла задницата по кривини.

na koj test go vide toa?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need