Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2542953 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #8040 на: 05 Февруари 2018, 20:40:30 pm »
Да беа само овие, решиле проблем. :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2855
« Одговори #8041 на: 05 Февруари 2018, 21:41:04 pm »
Druga bese poentata na cel muabet ama ajde. Se se utka pa eden muabet za partisko lavce i glupi firomjani od selo, sto ne im davaat na grcinjata mili da gi trosat parite vo Mkd.
 Ete nishto neka ne gleda, ako zivee vo Mkd poveke od 1 god se treba da mu e jasno. Kaj sto ima sila nema pravdina. Posleden pat sme imale sila 300 godina pred nova era, od togas na vamu ...
Ako ne e sila i izzivuvanje spor za "ime" vo 21 vek, neznam sto e. Ama so siromav narod se se moze, osobeno i ako e so malku ili bez dostoinstvo. Generalno ova, ne posocuvam na konkretno lice.
Od mene tolku
Извини другар ама ако ние сме глупи фиромјани од село шо не им даваме на тие ти што ги викаш мили грчиња да ги трошат парите тука тогаш кој и што си ти?
Де кажи ни колку си ти градски оти ние не разбираме.Мојата фамилија преку 30 поколенија е Македонска имам и комплетни податоци за сите до 30-то колено назад ако толку те интересира.Мој пра пра дедо бил курир на Гоце Делчев ако исто така те интересира и тоа оти ногу сме селски и не разбираме.Ако толку ти се мили тие грчињата и толку ги сакаш оди живеј си со нив.И во 1999 преку ридот дојдоа овие за соживот шо се борат па во 2001 ни направија војна во државата.Од многу патриотска фамилија потекнувам колку се бореле моите ако дојде момент ке се борам и јас.Се што имам ми е тука.Немам каде да го носам тука е, тука и ке остане.И ако недајбоже дојде повторно до нешто ние Македонците тука сме.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #8042 на: 05 Февруари 2018, 23:09:08 pm »
Сабајле еден грчки педер полнеше бензин во Мазда рх 8 и на излез од Макпетрол почна да ја шлајфова и шета лево десно, арно ама му забега задницата и летна преку тротоари во едни грмушки и заглави...оди му вика тој пумпашот на колегата негов, тргни го со џипот...абе какво поможвање кој ги е*и нека крши гла и тој и сограѓаните негови.

Барем вие скопјани сте секој викенд кај нив, не ви е незгодно бе да ве понижват и да ви се смеат секој пат на граница, си играт мајпат со нас, па уште ги браните тука.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8043 на: 05 Февруари 2018, 23:23:24 pm »
Alo be @godofspeed  mladicu :-) citas li sto imam pisam ili ne? Poso ocigledno edino ti ne si razbral eve da ti kazam deka pisanoto e ironija i cinizam. Niti sum bil kaj juzniot trosed nekogas niti ke odam!!! Bravo za pra pra dedoti. Moj dedo e so dva medali na hrabrost od 2 SV i isto za Mkd se borel za sto posle e politicki osuden. Ajde pozdrav i drug pat malce od kontekstot na pisanoto sfati malku sto i kako e pisano :-) 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8044 на: 05 Февруари 2018, 23:26:16 pm »
Значи само прадедо ми и дедо ми не се бореле.Уствари едниот се бореше со ракијата,а другиот уште се бори. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #8045 на: 05 Февруари 2018, 23:26:57 pm »
Koj kako si ja naredil :-)  i nema sto da se boris so rakija, odma se predavas :-D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #8046 на: 05 Февруари 2018, 23:42:43 pm »
како беше муабетон "мене ме стрелаа" :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #8047 на: 06 Февруари 2018, 00:19:07 am »
Alo be @godofspeed  mladicu :-) citas li sto imam pisam ili ne? Poso ocigledno edino ti ne si razbral eve da ti kazam deka pisanoto e ironija i cinizam. Niti sum bil kaj juzniot trosed nekogas niti ke odam!!! Bravo za pra pra dedoti. Moj dedo e so dva medali na hrabrost od 2 SV i isto za Mkd se borel za sto posle e politicki osuden. Ajde pozdrav i drug pat malce od kontekstot na pisanoto sfati malku sto i kako e pisano :-) 

Не само јас има и други што не ја разбраа пораката.Следен пат потенцирај дека е со иронија и цинизам.Инаку секоја чест и за твоите предци што се залагале за ова парче земја.Јас лично се гордеам а и кажав ако недајбоже дојде до повторно да се застане на браникот на ова татковина тука сум.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #8048 на: 06 Февруари 2018, 00:25:30 am »
Jas go razbrav, ama si rekov ak da ne vi se mesham u stipki :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #8049 на: 06 Февруари 2018, 00:31:12 am »
Jas go razbrav, ama si rekov ak da ne vi se mesham u stipki :)
Е таму најмногу се нервирам кога ми се меша некој у штипки :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #8050 на: 06 Февруари 2018, 08:01:13 am »
Лерински села, 2017-та. Пичат ора и македонски песни. Похрабро од еден куп активизам во Фиром, али јбг, овде на млади не им е кул, јер нема Че Гевара маици и RATM музика.
https://off.net.mk/lokalno/razno/lerin-da-ni-pokazhe-kako-se-chuva-makedonija

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8051 на: 06 Февруари 2018, 09:09:13 am »
Значи грци во мк ич не ги е6аваш, ама ко ќе одиш на граница му се поклонуваш ако треба, и користиш плажи и производи што ги нема во мк, дури и си враќаш ддв на веќе поефтин производ од кај нас ако воопшто го има. Таму се претставуваш како русин или ќе си кажиш ФИРОМ.

Какво име, какви патриотизми, си гледаш личен интерес, тешко на вас што се замарате со овие работи политичариве што ви ги сервираат.

Јас ако треба на кола ГР букви од по метро ќе залепам кога одам таму, грчко знаме на антена ќе врзам.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #8052 на: 06 Февруари 2018, 09:11:06 am »

Какво име, какви патриотизми, си гледаш личен интерес, тешко на вас што се замарате со овие работи политичариве што ви ги сервираат.

Јас ако треба на кола ГР букви од по метро ќе залепам кога одам таму, грчко знаме на антена ќе врзам.

Teshko i tebe ... Sekoj so makata

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #8053 на: 06 Февруари 2018, 09:13:07 am »
Зошто би се претставувал како нешто друго таму, кога сум Македонец? Негов проблем, негова работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #8054 на: 06 Февруари 2018, 09:16:55 am »

Не само јас има и други што не ја разбраа пораката.Следен пат потенцирај дека е со иронија и цинизам.Инаку секоја чест и за твоите предци што се залагале за ова парче земја.Јас лично се гордеам а и кажав ако недајбоже дојде до повторно да се застане на браникот на ова татковина тука сум.
мора некој и овој да го мења  ;D