Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2089303 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #6030 на: 18 Декември 2016, 11:29:35 am »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #6031 на: 18 Декември 2016, 14:57:56 pm »
Ипкисија , ги прочитав двата постови, се пресмеав, и ме потсети на времето како мал ко одев Жито Битола кај чичко ми перко на тек изваен леб од фурната ми ја вадеше средата и со буковска и со малку масло со сласт го делкав :D убај времиња :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6032 на: 18 Декември 2016, 20:37:09 pm »
Ипкисија , ги прочитав двата постови, се пресмеав, и ме потсети на времето како мал ко одев Жито Битола кај чичко ми перко на тек изваен леб од фурната ми ја вадеше средата и со буковска и со малку масло со сласт го делкав :D убај времиња :D

Да не имаш вујко у Нискоградба Битола? ;D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #6033 на: 18 Декември 2016, 20:47:34 pm »

Иам татко ми :D али во пензија е сеа :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #6034 на: 18 Декември 2016, 21:01:16 pm »
Мене кроасаните ми беа права ствар :)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6035 на: 19 Декември 2016, 08:59:15 am »

Иам татко ми :D али во пензија е сеа :D
А Ангеле од работа шо ти е? ;D

Убава Џулијата.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #6036 на: 19 Декември 2016, 10:23:56 am »
На билборд на пластичарска за Алфава има со мали букви Потрошувачка од 3,5 до 12,5 .... изгледа мерено во место и во возење :P

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #6037 на: 19 Декември 2016, 10:37:40 am »
Дизелче и бензинче бе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6038 на: 19 Декември 2016, 11:17:44 am »
Quadrifoglio има потрошувачка од 12.5 градска (ако си на шлеп веројатно) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6039 на: 19 Декември 2016, 11:46:43 am »
А зошто и ден денес никого не казнија за лажните еко цо цо2 потрошувачка спецификации?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6040 на: 19 Декември 2016, 11:53:09 am »
А зошто и ден денес никого не казнија за лажните еко цо цо2 потрошувачка спецификации?

Не праиш фундаментална разлика помеѓу реални и тест услови. Во реални услови не се постигнуваат оние вредности што се наложени со тестовите. Но тестовите се исти за сите. Има и прекршители, кои ги лажираат тестовите, затоа што не можат на тие стандардизирани тестови да постигнат резултати кои задоволуваат одредени норми. Прост пример за таков прекршител ти е VW, кој лажираше резултати на тестови. И затоа треба да биде казнет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6041 на: 19 Декември 2016, 12:04:11 pm »
Правам. Но што е со реалните податоци, што немаат врска со тестните? Или тоа не е кривично дело? :)
Башка, ниту еден автомобил не е тестиран колку загадува во реална вожња, само на дајно, секој еку може да се репрограмира да дава различни издувни при разни брзини.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #6042 на: 19 Декември 2016, 12:56:49 pm »
Име?
-Петре
Презиме?
-М?
Презиме!
-Андреевски

И си остана Петре М Андреевски..

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #6043 на: 19 Декември 2016, 13:39:47 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6044 на: 19 Декември 2016, 13:56:20 pm »
Правам. Но што е со реалните податоци, што немаат врска со тестните? Или тоа не е кривично дело? :)
Башка, ниту еден автомобил не е тестиран колку загадува во реална вожња, само на дајно, секој еку може да се репрограмира да дава различни издувни при разни брзини.
Не е кривично дело. Тестовите се „генерички“, некој вид на симулација. Колку е таа прецизна, е „вина“ на тие што ги наложуваат. Тие треба да се погрижат, тестовите да бидат што пореални и поблиски со вистинските услови на експлоатација.
Кривично дело е да ги „лажираш“ податоците на тестови, во услови на тестирање.