@Deni: Otvori gi farovite na sonce, mislam ne da go odvois stakloto, tuku izvadi ja silajicata i ostavi gi neka se great, golema e verojatnosta da se isusat dokolku ima prostor od kade da izleguva pareata, bidejki koga site sijalici se na mesto nema prostor bidejki na nekoj nacin se vakumirani....Kazuvam od licno iskustvo..zmigavecot mi pustase voda, a posto sakam da bide se picikato, go izvadiv, gi pominav site spoevi so silikon za da go zatvoram potpolno i go staviv vo rerna na 40 stepeni da se gree ( posto nemav sonce preku zima

) i vlagata ja snema...eve den denes e okey..sea za farovite moze ke treba podolgo vreme..
Inace procedurata za poliranje na farovi vazi samo za plasticni, tie sto imaat stakleni neka zaboravat vakvi raboti, bidejki stakloto ne gori kako plastikata, taka da nema potreba od toa..
Copy-Paste from VW Club Macedonia:
Потребни материјали:
1. Водобрусна хартија P1000
2. Водобрусна хартија P1500
3. Водобрусна хартија P2000
4. Полир паста
5. Добра воља и околу два часа ( зависно што полирате )
Оставете ги парчињата од брусните хартии во вода едно 15 минути да се натопат:

Јас работев на жмигавци, подоцна ги исполирав и штоповите, но истата процедура важи и за пластични предни фарови.
Еве слика на тоа што работев:

Прво се шмиргла во еден правец со P1000, околу 15 до 20 минути. Тогаш елементот кој го полирате се заматува, односно се чистат сите површински напукнувања и изгореници од сонцето, како и други замаглувања кои настанале со времето.
Каков беше после P1000

Потоа во спротивна насока се шмиргла исто време колку што сте потрошиле за првиот дел. Се одмаглува полека објектот.
После P1500:

Потоа завршно се шмиргла со P2000, чисто да се измазни објектот и тогаш се добива предфиналниот резултат. Немам слика, но сите следни следуваат од завршната фаза, односно полирање со полир паста..

Финален резултат

Малку споредба:
Претходно:

После:

Еве малку слики и кога ги работев штоповите пред да ги монтирам:

Тоа е од мене..јас сум задоволен со резултатите..да видам вие што мислите...мое мислење е дека е добар начин да се репарираат светлосните уреди на нашите миленичиња

Moze nekoj ke me naprai Ludak, no vakvi raboti me veselat mene

Pozdrav!