Автор Тема: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!  (Прочитано 42772 пати)

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
Одг: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!
« Одговори #150 на: 11 Декември 2012, 12:07:20 pm »
е сега да ви ја кажам мојата историја во 2003 купив фиат браво од другар не увезено.од кого купив излегоја проблемите,ми го скрши анласерот кога го однесов на мајстор испадна дека на замаецот фалет запци,ме коштасе поправката 300 евра после месец дена испука китот на хаубата,колата беше удрена после 2 месеци почна да работи на 3 клипа цела македонија ја свртив никој не можеше да открие што и е ја направив ремонт 500 е карики брегаста лагери на радилица и пак работеше на 3 клипа успеав да ја продадам тој што ја купи откри дека деклата е пукната,после тоа купив пежо 206 неувезено од битола беше на име од жена кога ја купував мажот е ми викаше дека само женаму ја возела дека била неграбната итн. од кога ја купив после неколку месеци испадна дека колата имала страшна сообракајка од позади била удрена и сплескана до пола и калемена срека успеав да ја продадам колку што ја купив ,после тоа купив алфа 147 ја донесов од бугарија од благоев град ја возев 3,5 години освен голем сервис што и направив ко ја зедов и смена на секои 7000км улје немав никаков дефект,ја продадов алфата пред 8 месеци пошто сакав да сменам кола,одма купив бмв кое го имам сега го купив од бугарија враца бев сам и си го донесов освен сервис улје и филтри до сега немам нисто чепнато колата е проверена на дијагностика на лимар се е во ред ја имам во гаража може да ја видите е сега одлучете кој е се преваранти инаку немам бугарски пасош ни пак ги сакам бугарите

Виц на денот.... Ахахахахахх

Да си жив и здрав, ме пресмеа, колите во Македонија не чинеле во Бугарија добри биле

Уште еднаш:

АХАХАХАХАХАХАХА
немаш видено што превари се прает кај нас во македонија со пур пена ги полнат праговите и скапаните места кај мене знам 4 коли кој се калемени од 2,во бугарија како што кажаја и во предходните постови само ги препродава колите ги зема со мали ефтини за поправка мани и ги препродава како што е фарбање мали грбнатини вракање километражи итн,земи се ти за пример кога би зел кола за препродавање си гурно би зел некоја подобра која би вложил малку за да заработиш и да можеш да ја продадеш а тоа што се праваранти со фалш пари си се зато отворени очите,90%се увоз од бугарија незнам зошто купуваме кога знаеме дека не чинат?
;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #151 на: 11 Декември 2012, 16:55:40 pm »
Отракан, абе големи букви, точки, запирки, такво нешто? Да може да те прочита и разбере човек..

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #152 на: 11 Декември 2012, 17:06:00 pm »
Он само сакаше се да објасни со една реченица. ;D 

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #153 на: 11 Декември 2012, 18:24:28 pm »
У еден здив шо се вика...

Отсутен Goce_rr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
  • Try To Fly
« Одговори #154 на: 12 Декември 2012, 04:46:06 am »
е сега да ви ја кажам мојата историја во 2003 купив фиат браво од другар не увезено.од кого купив излегоја проблемите,ми го скрши анласерот кога го однесов на мајстор испадна дека на замаецот фалет запци,ме коштасе поправката 300 евра после месец дена испука китот на хаубата,колата беше удрена после 2 месеци почна да работи на 3 клипа цела македонија ја свртив никој не можеше да открие што и е ја направив ремонт 500 е карики брегаста лагери на радилица и пак работеше на 3 клипа успеав да ја продадам тој што ја купи откри дека деклата е пукната,после тоа купив пежо 206 неувезено од битола беше на име од жена кога ја купував мажот е ми викаше дека само женаму ја возела дека била неграбната итн. од кога ја купив после неколку месеци испадна дека колата имала страшна сообракајка од позади била удрена и сплескана до пола и калемена срека успеав да ја продадам колку што ја купив ,после тоа купив алфа 147 ја донесов од бугарија од благоев град ја возев 3,5 години освен голем сервис што и направив ко ја зедов и смена на секои 7000км улје немав никаков дефект,ја продадов алфата пред 8 месеци пошто сакав да сменам кола,одма купив бмв кое го имам сега го купив од бугарија враца бев сам и си го донесов освен сервис улје и филтри до сега немам нисто чепнато колата е проверена на дијагностика на лимар се е во ред ја имам во гаража може да ја видите е сега одлучете кој е се преваранти инаку немам бугарски пасош ни пак ги сакам бугарите

Виц на денот.... Ахахахахахх

Да си жив и здрав, ме пресмеа, колите во Македонија не чинеле во Бугарија добри биле

Уште еднаш:

АХАХАХАХАХАХАХА
Некни бев по кола Бугарија - Дупница и ќустендил, ги прочешлав сите плацеви и се вратив разочаран дома, сабајлето беше под 0 степени, сите дизел возила едвај запалија и то со 2 акомулатори :D откако запалија работеја многу лошо многу лошо - не како да мелат ореви туку како мелачка за цименто уствари уште полошо мелачката барем порамномерно работи :D
додека автомобили бензинци ги имаше премногу за нив немам лош збор ! но џабе му е кога многу трошат (зимно време дупло) :D
СОВЕТ: Тој што сака дизел возило било од кај да е нека оди рано на сабајле кога е многу ладно и откако ќе види како пали возилото веднаш да отвори хауба и да види дали моторот е ладен или претходно бил брчен за пред муштеријата лесно да пали  :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #155 на: 12 Декември 2012, 09:41:41 am »
temata bese ne kade ima pogolem krs (MK ili BG), tuku da se pazite od bugarski prevari, da ne ostanete i bez krs i bez pari.

A vo dupnica preku 90% od kolite se tezok krs. Ne deka vo Makedonija ne se...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #156 на: 12 Декември 2012, 10:48:05 am »
BMW 99g ti e model E46 a cicko ti kupil E36 odnosno E36 99g moze da e samo Compact
Да да, не спомнав јас дека е Е46, бугарите му го представуваа како да е 99та (иначе е Compact)
но по хомологација и крпените делови на него, нашиве овде го напишаа дека е 95та :)
а не е Е46, предходниот модел е...