Автор Тема: Кабелски оператори  (Прочитано 15625 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Кабелски оператори
« на: 06 Декември 2012, 23:30:45 pm »
Kako sto glasi temava a nemam nacekano nekade po forumov na niet sum dasi gi smenam uslugite na kablovskiot operator..seuste koristam usluga na TELEKABEL ali najverojatno ke bide kraj so niv...mija ukinaa DISKAVERI internetot mie tinja posle 17 casot popladne i pogotovo za vikend eve i slika od sped test
http://www.speedtest.net/result/2355653538.png
do 16 casot se jade netot posle toa e uzas bea deckite 3 pati na reklamacija i na povik arno ama digaat ramenici..
e sega bidejki ziveam vo kapistec dajte nekoj predlog za drug operator koj bi mozel da go koristam za suma od nekoj 1200 do 1300 denari mesecno arno ama da ima diskaveri i brz internet..i barem da spodelite pozitivni i negativni stvari i iskustva od blizzu,max adsl,boom,on net....
« Последно менување: 09 Декември 2012, 14:16:08 pm Simo - Carrier166 »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Одг: KABLOVSKI OPERATORI
« Одговори #1 на: 06 Декември 2012, 23:33:34 pm »
Близу кај мене е ок,за 1100 денари добивам нет,аналогна,дигитална и телефон

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #2 на: 06 Декември 2012, 23:34:46 pm »
Интересна тема..ајде да видиме..:D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг: Re: KABLOVSKI OPERATORI
« Одговори #3 на: 06 Декември 2012, 23:35:19 pm »
Близу се одлични. Девојка му живее во капиштец, и она е на телекабел и го има истиот проблем

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #4 на: 06 Декември 2012, 23:37:07 pm »
kolku kanali se dobivaat na blizu za 1100 denari i dali e stabilen netot ????? kolku ima digitalni i kolku analogni pogotovo sportski kanali ??
pred 3 meseca adsl busea kaj nas vo zgrada i instaliraa optika pa neznam kaj niv kako e ???

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #5 на: 06 Декември 2012, 23:37:13 pm »
MaxTv :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #6 на: 06 Декември 2012, 23:43:07 pm »
kolku kanali se dobivaat na blizu za 1100 denari i dali e stabilen netot ????? kolku ima digitalni i kolku analogni pogotovo sportski kanali ??
pred 3 meseca adsl busea kaj nas vo zgrada i instaliraa optika pa neznam kaj niv kako e ???

У глобала е стабилен се дешава 2-3 пати годишно да го зезнат нешто ама ко ќе го опраат тера, неограничен трансфер има. дигитални 60 канали од спортски имаш спорт клуб 1,2 и еуроспорт 1/2.а аналогни незнам тачно. иначе не било 1100 сеа глеам смениле 1200 е на 12 месеци договор, а 900 на 24 месеци

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #7 на: 06 Декември 2012, 23:47:18 pm »
На близу превод има само на дигиталната програма, а на аналогната нема. Не знам како е на телекабел али во ПП на конкуренцијата од близу (кабелнет) има превод на сите канали на аналогната.

Друга работа кај близу е што контакт центарот работи до 22часот и поради тоа страшно сум се нервирал без интернет дома. Значи ако се зафркни нешто во 22часот ќе чекаш до сабајле за да му се јавиш да го решат.

Секогаш кога ќе снема интернет или е многу бавен проблемот ми го најдуваат во рутерот дека не чинел бла бла. А откако ќе му се јавам и кога ќе ја средат работата се е во ред. Важно рутерот не ми чини ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Одг: Одг: KABLOVSKI OPERATORI
« Одговори #8 на: 06 Декември 2012, 23:47:46 pm »
Незнам кај си во капиштец, ама мислам дека нема да можеш да ставиш близу. Тој реон е на телекабел и близу не се меша таму. За сигурно иди прво прашај.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #9 на: 06 Декември 2012, 23:47:51 pm »
Имам користено Телекабел,Близу,Боом. Далеку најдобра опција е Близу.
А za MaxTV имаат 2 другари,ќе ги сонуваш ако недај боже имаш проблем.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #10 на: 06 Декември 2012, 23:57:06 pm »
Имам користено Телекабел,Близу,Боом. Далеку најдобра опција е Близу.
А za MaxTV имаат 2 другари,ќе ги сонуваш ако недај боже имаш проблем.
Незнам кај си во капиштец, ама мислам дека нема да можеш да ставиш близу. Тој реон е на телекабел и близу не се меша таму. За сигурно иди прво прашај.
ministerstvo za ekonomija na ruzveltova

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #11 на: 06 Декември 2012, 23:58:22 pm »
best for the money е близу
како што кажа никола знае нетот да заебава и цел ден ќе те ебе,ама кога ќе го опраат 4-5 месеци немаш гајле

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #12 на: 07 Декември 2012, 00:17:41 am »
best for the money е близу
како што кажа никола знае нетот да заебава и цел ден ќе те ебе,ама кога ќе го опраат 4-5 месеци немаш гајле
Тоа е професионалцине нивни ко ќе чепнат некој параметар

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #13 на: 07 Декември 2012, 00:24:30 am »
зависи во која населба се и каква им е инфраструктурата на близу и телекабел,па таков ќе ти бидет нетот и остало.во ново лисиче близу се закон,интернетот ми е побрз дури и од адсл на телеком што го имав.од луѓе што слушам,телекабел се лоши во ново лисиче,а јаки во аеродром.сега во другиот стан ќе морам да ги ставам телекабел пошто близу уште не пуштиле мрежа таму:(

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #14 на: 07 Декември 2012, 00:32:20 am »
ministerstvo za ekonomija na ruzveltova
Е за таму незнам, иди прашај. Девојка ми е кај завод за рехабилитација.