Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 184179 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #1095 на: 12 Јуни 2017, 20:37:15 pm »
nema po cela ulica so maski da se setaat :D
ti kaj si i kakva ti e ulicata neznam no cim ste cesto posetuvani ke si se organizirate jbga
ko kego fatite lopovot staavite vie maski i do posledna koska skrsetemu i pustetego da bega :P
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1096 на: 13 Јуни 2017, 00:49:14 am »
Пред 3 недели во подземна гаража ни обија 3 коли. Две згради после мојата уште 3-4 коли.На моја улица ( поади Универзална ) оперираат исклчиво во подземни гаражи. Викнав џадари, ми направија увид и ми викаат дојди во станица да си го земеш записникот. Им викам: Не зимате отисоци? И ми одговараат: Зошто? Имаше нешто вредно во колата? Алооооо три коли обиени! Што ви е работа? Дечко дојди земи си записник во станица ако ти треба за осигурање. Ич К не ги боли. После разбрав дека на потегот од Водно до парк обиени се таа вечер неакде околу 30 коли. Мене ништо украдено, само скршено сувозачко стакло, попара направена касетата, газено по седишта со нозе и искорната ( скршени држачи) задна клупа. Еден од комшиите на кој што исто му беше обиена колата, ми покажа слика од камера од фраерот, му пратил некој другар каде што истиов оперирал ама во тој влез имало камери. И џабе. После 10-тина дена дознав дека 50 коли се обиени во подземна гаража во Капитол. Тоа е!. НА времето се лежеше во станица за резонантни ауспуси на Томос Аутоматик а сега безобразни лопови што можат да ги идентификуваат не ги тангираат воопшто.
П.С. Дотичниов беше вапцан палв у глаата.

.
.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1097 на: 13 Јуни 2017, 01:12:13 am »
Ајде тазе робааа!!!
http://off.net.mk/links/nabrzinka/55112

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #1098 на: 13 Јуни 2017, 01:35:35 am »
Na stariot pred 3 dena mu ja obija zastavata 128.Nemi e jasno sto kur barale vnatre nit radio ima nit zvucnici ima otvorile soferskata vrata ispreturile vnatre sve i zatvorile. Mrdnata rabota steta samo soferskata brava sto ja sjebale pa morase stariot druga da mesti. Inace lokacija kapistec pozadi ministerstvo za ekonomija otvoren parking e.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #1099 на: 13 Јуни 2017, 03:59:17 am »
И враќаат од осигурителна?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1100 на: 13 Јуни 2017, 04:46:53 am »
На колега му ја обиле колата на пладне пред мвр, тоа доволно кажува и за лоповите и за полицијата...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1101 на: 13 Јуни 2017, 07:09:44 am »
Ни си да го фатиш, ни да не го фатиш. Ако го фатиш ќе одиш затвор ќе напраиш беља, сум фанал јас на дело и тоа е случќа што те исклучува и после може да ти биде криво ама биднало. Ако не го фатиш ќе ти биде криво што не си го фанал па ќе се јадосуваш подолг период... Пред некое време вртеше снимка на гледи мислам по фб некаде, се јавуе типче кај јанко и вика абе ни крадат точаци нон-стоп, пријавуваме знаеме кој е од полиција викаат шо да му праиме наркоман е, дај вика как да одам јас да сиже пријавам за наркоман и да си крадам слободно без никој да ме задева.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #1102 на: 13 Јуни 2017, 14:57:48 pm »
Ајде тазе робааа!!!
http://off.net.mk/links/nabrzinka/55112
ne preteruvam jas koga velam deka policijata poveke gi saka kriminalcite od nas postenite. Policijata od tebe ii mene nema nikakov air , ne sme gi primile na rabota nije vujkovci cicko od partija taa rabota zavrsile. Nije ne mozeme nitu da gi izbrkame od rabota. Ako ni go najdat storitelot sto imaat tije od toa ? nisto, ...
i sto ke se zamara i taka uste saat dva e na rabota a vruuukinaa e mu se ide doma muse placee. Nekoi se i narabota d aprojde vremeto i posle rabota se zanimavaat so svoj privaten biznis pa i zemjodelije, sto ke se zamara so tvojta kola...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1103 на: 18 Јуни 2017, 22:03:51 pm »
Во Чаир ако случаааајно фатат некој од лоповите ќе биде убиен, тука, пред кола, на лице место ..
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #1104 на: 18 Јуни 2017, 23:19:58 pm »
znaat tije kaj smeat da operiraat, vo cair doj neka policija da go brani :D
« Последно менување: 19 Јуни 2017, 00:16:29 am RedEco »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1105 на: 19 Јуни 2017, 00:14:36 am »
Пред некоја година ја обија полициската станица во Автокоманда и дигнаа еден скутер и неколку точаци.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1106 на: 19 Јуни 2017, 10:18:46 am »
Пред некоја година ја обија полициската станица во Автокоманда и дигнаа еден скутер и неколку точаци.

Од ПС Ѓорче Петров исто пред некоја година здиплија запленети скутерчиња од дворот, после најдоа само неколку рамови во Вардар, ги најдоа и сторителите али никому ништо
No turbo, no fun :)

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1107 на: 19 Јуни 2017, 10:21:18 am »
За ништо не служи полицијата во Македонија, буквално! Само за мерење брза вожња, појас и нормално најбитното, возачка книшка.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1109 на: 19 Јуни 2017, 11:59:15 am »
Биле спремни да го убијат ?

Ги гледал како му го крадат и останал ладнокрвен ?

Чудно.