Ако ти се натокмиле да ти го соберат(недај боже), и тебе на спиење ќе те кренат ако сакаат, и нема да осетиш, верувај, на другар во рок од неполни 3 минути му собраа скутерче, пред зграда во 4 саат сабајле, и тоа требал само да се качи до прв да земе нешто и да си иде дома
Еве една прича од прв човек, оштетен...
Двајцава се братучеди, од кој едниот ми е на мене од друга страна само, и двајцата исто време купија исти априлии ср 50, алиталиа макс биаџи реплика, на 2ри август лани дечково на работа, работи во тинексот во К. Вода, на 10тина минути пред крај на работно време дечково искача позади на цигара кај што е априлијава, додека ја пуши цигарата го закључува магацинот, стои во место и ја допушува цигарата, ја фрла и влага внатре да го остави клучот од магацин на каса, и да си ја земе педерката и кацигата, искача надвор априлијата ја нема... Немало ни 2 минути априлиичето отошло неповрат, дечкото што ја украл и е доста познат по Скопје по тие работи, неколку дена на едно другарче на братучедов му рекол: таму во кисела вода, од сопиште се возат две исти априлии, едната ќе е кај мене, кад тад...
Немој онак да мислиш дека ќе те спасат аларми, преку ден оперираат не па навечер, доаѓаат со комбе искачаат 4ца бишки, по двајца на тркало го креваат и у комбе, чао џаци, збогувај се од него веќе