Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 221637 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #855 на: 24 Февруари 2014, 18:30:19 pm »
Како бе не се гледа? Овие двајцава стојат напред третиот работи во позадина, па уште се прави дека на телефон збори  :) Потоа апла се гледа кога дојдоа само двајца. И ја се прашувам дали бил отворен прозорот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #856 на: 24 Февруари 2014, 18:30:59 pm »
Сигурно тие го отвориле. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #857 на: 24 Февруари 2014, 18:36:42 pm »
Не краделе бе, се послужиле....

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7116
« Одговори #858 на: 24 Февруари 2014, 21:28:17 pm »
И мене вчера ми го дрпнаа сетот со прва помош, резервни сијалички, трокут и сајла, но моја грешка. Пред некој ден ни се расипа бравата на возачката врата и таткоми ја извади, но заврзал едно жиче со кое се отвора моментално вратата, а јас мислев дека неможе од надвор да се отвора вратата, туку само од внатре и вчера кај општината во Кисела Вода бевме нешто имавме работа и само совозачката врата ја заклучив, возачката не и по некое време гледам преку тераса возачката врата подотворена, се симнувам, гледам од позади го нема тоа.
Се сомневам дека беа тоа циганчињата што се мотаа околу зграда, плус едното звонеше во станот кај што бевме, бараше пари, сиромаштија било, али што е тоа е, ниту ке ги најдам тоа циганчињата.
Добро што не сме го начекале коа ја отвора вратата.
« Последно менување: 24 Февруари 2014, 21:48:35 pm FiLo »

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #859 на: 24 Февруари 2014, 21:57:58 pm »
Добро што не сме го начекале коа ја отвора вратата.

тоа што викаш, се молам да не го начекам некој кај што ми кради од кола, кој ке се брка по полиција по судови... денес повеќе го штитат тој шо кради одколку оштетениот

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #860 на: 24 Февруари 2014, 22:05:21 pm »
Еј пм, клучевите кај сопсвеникот, а колата украдена- ја нема... е ова најнова дешавка.  Не бе, а фатиш некој на дело- одма на лице место остај го, да биде памет за другите.  ВО скапанава држава некои закони се преМЕКИ, додека други се престроги -.-

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #861 на: 25 Февруари 2014, 23:58:05 pm »
Not a valid youtube URL

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #862 на: 25 Февруари 2014, 23:59:40 pm »
Еј пм, клучевите кај сопсвеникот, а колата украдена- ја нема... е ова најнова дешавка.  Не бе, а фатиш некој на дело- одма на лице место остај го, да биде памет за другите.  ВО скапанава држава некои закони се преМЕКИ, додека други се престроги -.-
????
Nekoj detal da spodelese.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #863 на: 26 Февруари 2014, 00:02:50 am »
Таква кражба е пријавена пред 2-3 дена ;D  Се чудат сите/

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #864 на: 26 Февруари 2014, 00:06:19 am »
Од кога требаат клучеви за да се украде кола? Сичко си има процедура.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #865 на: 26 Февруари 2014, 03:54:23 am »
eeee pred nekoj den komsija moj od 1vi sprat cika vo godini se vrakja doma od kladilnica i otlkucuva tipcevo vrata vlezna pred zgrada koga nekoj frik se zaletuva od pozadi da go udri po glava da go pljacka.sva srekja nekoj komsija pozadi na 10 metri go videl  tipceto i svikal ovoj samo go mavnal komsijata  po ramo i izbegall..
sred bel den vo 13 casot kade sto frekfencija na narod e ubi boze..pa majku mu stara tolku li vekje nemaaat usul ova  lopovistava..nema vekje den i nokj.
Каде се десило ова?
На мој пријател преклани го нападнаа вака на Партизанска, нешто после Факултет за Туризам (пред Златна Копачка). Удар одпозади, буткање на земја клоцање со ноги по глава (имаше неколку скршени заби) и потоа брцање по џебови. Летно време, приквечер.

Мене ме викна да го однесам во болница. Полицајците (после лекарската интервенција) не сакаа да земат ни личен опис на напаѓачот, почнаа да си одат и морав да инсистирам за да воопшто запишат податоци. Цел коментар им беше „Абе џабе, сигурно е некој наркоман„. Демек ако е наркоман има дозвола за претепување и ограбување луѓе.
Не сакаа ни увид да направрат на лице место (пошто пред кладилницата имало куп луѓе), а дури се понудивме и ние да дојдеме евентуално да се препознае напаѓачот.

Никад ништо не јавија за случајов (од полиција), ни дали имаат осомничени ни ништо. Затоа ме интресираше каде се случила случката што ја кажуваш.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #866 на: 26 Февруари 2014, 09:52:00 am »
 А замисли да налета на некого што ќе му ги искрши екстермитетите, па ќе треба да одговара како за човек.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #867 на: 26 Февруари 2014, 11:45:45 am »
А замисли да налета на некого што ќе му ги искрши екстермитетите, па ќе треба да одговара како за човек.
Исто како што јас налетав на тој навивачот од МЗТ па му ги изместив ребрата

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #868 на: 26 Февруари 2014, 11:46:08 am »
Тука е трагедијата, џандариве со курот не мрдаат ако е повреден обичен граѓанин ама ако случајно ти го повредиш напаѓачот може да (и најверојатно ќе) јадеш кривична.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #869 на: 26 Февруари 2014, 12:36:13 pm »
Законите се лоши, не само кај нас туку и низ балканот и во Србија имат слични проблеми, мислам дека минатата година имаше собирање потписи за човекот да си ја заштити фамилијата го уби крадецот, па се собираа потписи насекаде да го пуштат, а инаку полицијата може да прогледа низ прсти и ако го удриш котек на крадецот.
Мене ми се случи да ми украдат патики од пред врата имам камери и го видов кој е после 3-4 дена го фатив и го исчукав убаво се разбира си ги зедов патиките назад, викнав полиција демек ке го апсат нешто глупости, сега го гледам пак си се шета со нови патики сигурно некаде од друго место украдени :D