Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 181695 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #1155 на: 25 Јуни 2017, 23:18:05 pm »
Ги собрале некои мутави од улица им рекле потпиши тука дека признаваш и проблем солвд.

Од толку кражби во десетици катни гаражи мислиш ги нема на ниту една камера за да ги препознаат?

BTW Познава ли некој член од форумов некој мутав од улица што го собрале да потпише дека крадел ида му накалемат стотици кривични?

Читам многу филмови правење во темава во последно време.
Не лично, ама сигурен сум дека имало такви дешавки, и тоа со изјави од овластени служби. Демек некој украл мастика, и му накалемиле уште 2 шлепери роба. После ги нашле соодветните луѓе за кражбите и го пуштиле овај со мастикиве. Одамна беше . Не булвално за мастики, за многу по морничави дела.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
« Одговори #1156 на: 26 Јуни 2017, 01:27:29 am »
Ајде тазе робааа!!!
http://off.net.mk/links/nabrzinka/55112

Еве ги дечките: http://sky.mk/makedonija/492404-frchat-krivichni-od-mvr-eve-koj-zaraboti-prijavi

На улица Димче Мирчев краделе. :D :D :D
Aбе ова е улицата кај што се наоѓа МВР. Ова некој мајтап си игра изгледа од новинариве.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #1157 на: 26 Јуни 2017, 09:13:37 am »
E на овој му накалемиле, тој сирот мутав од улица фатен на камера на влегување во една од гаражите. Само неколку стакла искршил, греота.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1158 на: 26 Јуни 2017, 13:03:47 pm »
Види сега, па ќе му накалемат на некој што е арамија, ама другиот ќе продолжи да си кради. Знам еден случај што цел живот крадеше ситни работи о се џанкаше, и на крај заглави 6 год за некој глупост.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1159 на: 26 Јуни 2017, 13:40:21 pm »
Види сега, па ќе му накалемат на некој што е арамија, ама другиот ќе продолжи да си кради. Знам еден случај што цел живот крадеше ситни работи о се џанкаше, и на крај заглави 6 год за некој глупост.

И тоа е нешто. Мајка ли барал да краде....

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5280
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1160 на: 26 Јуни 2017, 16:55:36 pm »
Знам еден случај што цел живот крадеше ситни работи о се џанкаше, и на крај заглави 6 год за некој глупост.

Некој што е криминалец, паразит и напаст за општеството завршил во затвор?
Голема неправда!

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1161 на: 26 Јуни 2017, 19:25:33 pm »
Денеска обиена Фиеста во Чаир, украдено старо радио ..  мислам .. околу 500ден вреди тоа фабричкото.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1162 на: 26 Јуни 2017, 19:44:56 pm »
И 20+еу џамот..

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1163 на: 27 Јуни 2017, 00:00:00 am »
Денеска обиена Фиеста во Чаир, украдено старо радио ..  мислам .. околу 500ден вреди тоа фабричкото.

Таман за џоинт.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1164 на: 27 Јуни 2017, 00:17:27 am »
Знам еден случај што цел живот крадеше ситни работи о се џанкаше, и на крај заглави 6 год за некој глупост.

Голема неправда!
Не, само чекаат може да им се насоберат. За 2 кг банани колку ќе го клајт затвор. Вака Ко ќе му се насоберит убаво ќе заглавит...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1165 на: 27 Јуни 2017, 01:16:36 am »

Голема неправда!
Не, само чекаат може да им се насоберат. За 2 кг банани колку ќе го клајт затвор. Вака Ко ќе му се насоберит убаво ќе заглавит...

Јас во Веро пред месец дена украдов кило и двеста банани, несвесно. Кога ги товарав во гепек ми текна дека нити ми се мерени нити платени. Се враќам на главна каса, ми ги мерат, застанувам на каса и една жена: але дечко како така преку ред? Велам ќути жено, ги украдов бананиве, ќе кажам заедно дека сме двајцата ќе не казнат. Се збуни женава, не ме разбра изгледа, касиерката ги наплати, платив 70 денари и гитла да ме нема.

Прч за една палома ќе заглавеше 18 години тешка робија :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1166 на: 27 Јуни 2017, 12:29:49 pm »
хех, затоа даваат фора, да се оправиш :)
Е ме потсети, некни 2 аргети здиплив не сакајќи, арно не ме примети некој и се знаев со касиерката, појдов и кажав вака и вака, да ти ги плата паштетиве, ќе се избрукав за 100 денари... Капак касиерката фамилија со женатава ќе ме остајше ќе речеше кај го најдов од сите овај арамбаша :)
Се дешаваат такви работи луѓе сме, али друго е намерно секој ден по кило банани да не приметуваш :) и по некој точак/радио успут :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #1167 на: 27 Јуни 2017, 23:16:46 pm »
http://www.mkd.mk/makedonija/razbojnicite-koi-operiraa-vo-podzemnite-garazhi-vo-skopje-priznale-deka-izvrshile

Разбојниците што „оперираа“ во подземните гаражи во Скопје признале дека извршиле рекордни 158 кражби

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1168 на: 27 Јуни 2017, 23:17:59 pm »
И Борис Трајковски сигурно они го утепаа :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1169 на: 27 Јуни 2017, 23:25:49 pm »
Верувам дека бајаги маст им извадиле.