Автор Тема: Половно возило до 8000евра  (Прочитано 15382 пати)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Одг: Половно возило до 8000евра
« Одговори #45 на: 25 Ноември 2012, 20:46:15 pm »
Види... Ти ако сакаш купи си на ново great wall евтини количиња се бар знаеш дека си прв газда и не ја враќал километражата никој пред тебе само немој да солиш памет тука. Чоекот сака да купи bmw дизел. Ако имате некоја понуда добра дајтему, ако не не му кажувајте што е боље според вас. Не бара совет туку бара добра понуда.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #46 на: 25 Ноември 2012, 20:48:25 pm »
Многу се напнавте бе,олабавете се малку  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #47 на: 25 Ноември 2012, 21:01:24 pm »
многу јасно дека може да се начека и 15годишна кола да е зачувана, а и кола да е 2 год стара па да е раскантана. Зборот ми е дека 2-3 години стара кола е многу по веројатно да е позачувана и да имаш помалку главоболки со неа. Инаку најмногу зависи тоа како е возена, по какви патишта е возена и како е одржувана. Познавам неколку луге што се имаат изгорено со увезено бмв, ауди, мерцедес, али тоа не е битно, битно тие возат класа кола, а не возат фиат, вњ, пежо, рено...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #48 на: 25 Ноември 2012, 21:07:59 pm »
добра кола за ефтини пари нема
за тие пари што бара дечково бмв,е39
се наоѓа доста солидно :)

секако има и ново љунда и10 за тие пари,но не е ненормален да вози љунда

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #49 на: 25 Ноември 2012, 21:13:23 pm »
Драјвер,дечкото е спремен да даде 8000 евра,а за тие пари се наоѓа убава 530-ка.Тоа шо повеќето ги купиле по 3500-4000 евра и после имале проблеми со нив,незнам шо очекувале.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2778
  • Слобода или смрт
« Одговори #50 на: 25 Ноември 2012, 21:23:36 pm »
Нема кола која не се расипува дури ни нова од салон.
Ама има кола која ти прави мерак па кога ќе се расипе ја поправаш и продолжуваш понатаму да и се радуваш и има кола која си ја купил со надеж дека нема да се расипе а кога ќе се расипе па макар и поефтино поминал со пари многу повеќе ќе платеш со нервози.
Незнам за вас ама јас сум таков тип.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #51 на: 25 Ноември 2012, 22:20:47 pm »
Драјвер,дечкото е спремен да даде 8000 евра,а за тие пари се наоѓа убава 530-ка.Тоа шо повеќето ги купиле по 3500-4000 евра и после имале проблеми со нив,незнам шо очекувале.

Се сложувам со погоре кажаното, не значи ако ја купиш за умрени пари дека си заебал некој во повеќето случаи е обратното.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #52 на: 26 Ноември 2012, 00:22:59 am »
Се е до к'сметот како ќе ти се погоди возилото колку и да си го платил, што и да е! Може возилото да е дотерано,нашминкано и да има некој проблем со моторот ама некако го дотерале да трае само колку да се продаде.И ти ја зимаш колата без никаква мана и после некое време шит хепенс...Чичко ми купи бмв 320д за 6700-800 заборавив колку точно беше можеби и повеќе. Го повози некој месец и му цркна пумпата, па дизна мизна друго трето и 100 работи смени додека ја оправи и колата му излезе 10000 евра.Откога му е купена колата повеќе време беше кај мајсторот отколку кај него.И вика ќе дадев уште некоја пара ќе си купев нова кола ќе си возев на раат. Ама нели "БМВ" вози...... Името му е само... и парите шо ги даваш ги даваш само за името за кога ќе те прашат шо возиш да кажеш БМВ! Не дека ќе е нешто многу повеќе од некоја си пониска класа на кола шо може ќе извози и ќе скапа 3 бемвиња ама марката е битна нели...

НО сепак се е до вкусот и желбата кој што сака да си купи и најбитно да ти се погоди.

Затоа Бушидо отварај очи, 8000 не се мала пара, и ако имаш некој познат што разбира од коли ама да РАЗБИРА викај го и макни го со тебе да барате кола купувај му ќебапи и пивца :D и со среќа со купувањето па да ни претставиш тука на форумот кога ќе купиш :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #53 на: 26 Ноември 2012, 01:23:24 am »
Најдобро е да се земе кола која што на прв поглед ке ја засакаш, ке ти се засвига и ке ти влезе во глава и готово, таа ја сакаш. Пример со мене, јас овдека прв пат на форумов дознав за алфа 147, особено за дизелот 1.9 јтд. Не е скапа реално, али ја што немам 3000-4000 евра тоа е друга ствар, али ми се врежа во главава и во моментов да имам толку пари ке си земам.
Така да Bushido, ако ти се засвигало бмв, не се мисли, барај зачувано и одма купувај и крај на приказната

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #54 на: 26 Ноември 2012, 01:25:38 am »
Се е до к'сметот како ќе ти се погоди возилото колку и да си го платил, што и да е! Може возилото да е дотерано,нашминкано и да има некој проблем со моторот ама некако го дотерале да трае само колку да се продаде.И ти ја зимаш колата без никаква мана и после некое време шит хепенс...Чичко ми купи бмв 320д за 6700-800 заборавив колку точно беше можеби и повеќе. Го повози некој месец и му цркна пумпата, па дизна мизна друго трето и 100 работи смени додека ја оправи и колата му излезе 10000 евра.Откога му е купена колата повеќе време беше кај мајсторот отколку кај него.И вика ќе дадев уште некоја пара ќе си купев нова кола ќе си возев на раат. Ама нели "БМВ" вози...... Името му е само... и парите шо ги даваш ги даваш само за името за кога ќе те прашат шо возиш да кажеш БМВ! Не дека ќе е нешто многу повеќе од некоја си пониска класа на кола шо може ќе извози и ќе скапа 3 бемвиња ама марката е битна нели...

НО сепак се е до вкусот и желбата кој што сака да си купи и најбитно да ти се погоди.

Затоа Бушидо отварај очи, 8000 не се мала пара, и ако имаш некој познат што разбира од коли ама да РАЗБИРА викај го и макни го со тебе да барате кола купувај му ќебапи и пивца :D и со среќа со купувањето па да ни претставиш тука на форумот кога ќе купиш :)

воопшто не се согласувам со тебе, но ајде да не ја трујам темава...
еве ти само
-1
од мене :D

@kimi makedonski: Ако си сакаш BMW, купи си BMW и немој да паѓаш на безвезни муабети „скапо било за одржавање, многу трошело и што ти знам тамо“.. значи НЕМА ВЕЗЕ, овде во македонијава И ТОЧАК е скап за одржавање ако не знаеш каде да го одржаваш...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #55 на: 26 Ноември 2012, 02:36:07 am »
Pogledni go Seatot sto go prodava clenot Vladee, dobivas nova kola so popust, jas ne bi razmislil ni malku vednas bi mu se javil.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,6474.msg337959/topicseen.html#new
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #56 на: 26 Ноември 2012, 03:27:13 am »
+1

баш тоа ми беше зборот, дека може да се начека такво нешто, а не 10 год. стара кола со 200000км поминато

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #57 на: 26 Ноември 2012, 07:46:15 am »
топ е сеатот,ама BMW си е BMW,неможе да се споредат

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #58 на: 26 Ноември 2012, 09:32:19 am »
топ е сеатот,ама BMW си е BMW,неможе да се споредат
+1

А иначе да, сеатот е стакло :$

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #59 на: 26 Ноември 2012, 10:35:13 am »
Сетов е 1000 светлосни години пред бемвето од 2000 година !!!
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)